{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 grunde til at du vil elske Costa Rica

Costa Rica Beach And Jungle Aerial View

Eventyret begynder, hvor junglen møder havet

Costa Rica er en fantastisk, tropisk perle i hjertet af Mellemamerika, og med stor sandsynlighed ét af de bedste lande for backpackere i denne del af verden. Landet byder på den perfekte kombination af strandliv, surfing, snorkling, dyreliv, natur og fantastisk trekking gennem jungler eller på siden af vulkaner.

Hvis du endnu ikke har været i det magiske land, er det bestemt på tide, og hvis du ikke allerede er overbevist, får du her vores 10 grunde til, at du kommer til at elske Costa Rica. Pura vida!

osta-rica-arenal
Costa Ricas vilde side
Costa Rica er et lille mellemamerikansk land, der har masser at byde på, når det kommer til eventyr og adrenalin. Fra dets grønne regnskove til dets fantastiske strande byder dette land på en bred vifte af aktiviteter for både dyre-elskere og dem på udkig efter spænding. Det er et paradis for naturelskere, for landet kan prale af et utroligt udvalg af dyrearter og biodiversitet. Fra den majestætiske quetzal-fugl til den undvigende jaguar, Costa Rica er hjemsted for en overflod af unikke og fascinerende arter. Landets mangfoldige økosystemer, herunder grønne regnskove, skyskove og sandstrande, hjemsted for en række planter og dyr. Ikke alene er Costa Rica et paradis for dyreliv, men det er også førende inden for bevaringsprojekter, med over 25 % af landets areal beskyttet som nationalparker og dyrereservater.

1. Ziplining gennem junglen

Der er noget spændende og samtidigt nervepirrende ved at svæve gennem trækronerne på en af Costa Ricas mange ziplines. Hvis du ligesom os er en adrenalin junkie, er du kommet til det rigtige sted. Costa Rica er det perfekte sted for dig, som elsker fart og udfordringer og tilbyder adskillige former for aktiviteter for den adrenalin opsøgende. 

Mellemamerika | Costa Rica | KILROY

2. Fantastisk dyreliv

Costa Rica er et land med utrolig biodiversitet, og dets dyreliv er et stort trækplaster for besøgende. Fra aber og dovendyr til tukaner og papegøjer er landet hjemsted for en bred vifte af dyr, der kan findes i både regnskove og kystområder. Nogle af de mest populære dyr at få øje på i Costa Rica omfatter aber, såsom brøleaber, hvidhovedede capuchineaber og egernaber, som ofte kan ses svinge gennem trætoppene. Dovendyr er også et almindeligt syn i Costa Rica, de ses ofte hængende fra grene i regnskoven.

Ud over disse mere kendte arter er Costa Rica også hjemsted for en lang række fugle, herunder den farverige tukan og papegøje. Landet har også et rigt udvalg af krybdyr, padder og insekter, såsom leguaner, krokodiller og bladskærermyrer. Costa Ricas mangfoldighed af dyreliv er virkelig fantastisk, og du kan spotte mange forskellige dyr, fra de mindste insekter til de største kattedyr som jaguarer og pumaer, blot ved at udforske de forskellige nationalparker og beskyttede områder.

Mellemamerika | Costa Rica | KILROY

3. Regn er ikke nødvendigvis en dårlig ting

Costa Rica er et grønt, frodigt og farverigt land med i alt 28 smukke nationalparker. Hvis du sætter kurs mod landet i slutningen af ​​regntiden, vil du uden tvivl opleve en smule regn, men til gengæld får du også lov til at opleve nogle af de mest levende og fantastiske landskaber, du nogensinde har set. Costa Rica er placeret mellem to oceaner og to kontinenter, og huser derfor helt unikke økosystemer. Landets mindste nationalpark er Manuel Antonio på Stillehavskysten, og parken er hjemsted for et stort udvalg af eksotiske dyr: slanger, aber, store firben, dovendyr og naturligvis fugle af enhver tænkelig farve.

Mellemamerika | Costa Rica | KILROY

4. Utrolig venlig lokalbefolkning

Lokalbefolkningen i Costa Rica kaldes ofte "Ticos", et ord som stammer fra ordet 'hermanticos', som betyder lillebrødre. Dette opsummerer i den grad essensen af ​​det costaricanske folk, da de sætter stor pris på familie, fællesskab og samvær. Generelt er Ticos et varmt, venligt og indbydende folk. Da turisme er en enormt vigtig del af landets økonomi, er mange af de lokale meget gæstfrie. Ticos er også yderst høflige og vil ofte gå meget langt for ikke at skulle sige 'nej' til folk, hvilket kan være lidt forvirrende for nogle turister!

Mellemamerika | Costa Rica | KILROY

5. Betagende strande

Med to kystlinjer omgivet af frodig jungle, er Costa Rica kendt for nogle af de smukkeste strande i Mellemamerika. Cahuita National Park er en af ​​de bedste nationalparker i Costa Rica på grund af sine fantastiske hvide sandstrande, frodige jungle og overflod af dyreliv. Det er ikke så langt fra Puerto Viejo, og så er indgangen gratis, hvilket gør det til en af de største ​​must sees i det caribiske syd. At slikke sol har sjældent været mere spændende!

Mellemamerika | Costa Rica | KILROY

6. Det bedste natteliv

Det kan godt være, at det den utrolige natur og det vilde dyreliv, der trækker folk til Costa Rica, men lov os at du ikke går glip af landets imponerende natteliv! Fra chilleren strandbarer til klubber med verdensklasse DJ'er i San José - Costa Rica har noget for enhver smag. San José er en spændende by, og den nye direkte flyrute fra Amsterdam til San José med KLM gør det endnu lettere at komme dertil.

Mellemamerika | Costa Rica | KILROY

7. Nogle af de bedste surfing spots i Mellemamerika

Costa Rica er et surferparadis med en overflod af bølger i verdensklasse og varme vandtemperaturer. Nogle af de bedste steder at surfe i Costa Rica inkluderer:

  • Playa Hermosa: Stranden ligger på den centrale stillehavskyst og byder på ensartede bølger og en række breaks for surfere på alle niveauer. Det er også kendt for sine billedskønne omgivelser og livlige strandbysatmosfære.

  • Jaco: en populær strandby beliggende på den centrale stillehavskyst, Jaco tilbyder bølger for surfere på alle niveauer. Dens lange sandstrand og varme vandtemperaturer gør den til en favorit blandt turister.

  • Tamarindo: beliggende på Nicoya-halvøen, Tamarindo er kendt for sine konsekvente bølger og er et populært sted for både begyndere og avancerede surfere. Strandbyen byder på en livlig atmosfære med masser af restauranter, barer og butikker.

  • Pavones: Beliggende på den sydlige Stillehavskyst, Pavones er kendt for sit lange point break og betragtes som en af ​​de længste bølger i verden. Det er mest et sted for erfarne surfere, da bølgerne kan være udfordrende, og strømmene stærke.

  • Santa Teresa: Beliggende på Nicoya-halvøen, Santa Teresa er kendt for sine lange og konsekvente bølger, hvilket gør det til et populært sted for både begyndere og avancerede surfere. Strandbyen byder på en afslappet atmosfære og er omgivet af grøn jungle og dyreliv.

 

Dette er blot nogle få af de mange fantastiske surfingsteder, som Costa Rica har at byde på. Med sine varme vandtemperaturer og mange forskellige breaks er Costa Rica et surferparadis, der helt sikkert vil glæde surfere på alle niveauer.

surfing-stranden-costa-rica

8. Pura Vida

Hvis du allerede været i Costa Rica, eller hvis du planlægger det, er der en særligt én kort sætning, som du helt sikkert er bekendt med, nemlig udtrykket "Pura Vida". Simpelt oversat betyder det "simpelt liv" eller "rent liv", men i Costa Rica er det mere end bare et ordsprog ... det er en måde at leve på. Ticos bruger ordene til at sige hej, farvel, at alt er godt og at alt er cool. Ikke overraskende er Costa Rica blevet udnævnt til et af de lykkeligste lande i verden, mest af alt fordi befolkningen ikke stresser over ting, de burde gøre, men lever i nuet.

Mellemamerika | Costa Rica | KILROY

9. Arenal Volcano National Park

La Fortuna er et smukt område, som er bedst kendt for vulkanen, Arenal, som frem til 2010 var en af de mest aktive vulkaner i verden. Vulkanen afgav skyer af røg, gløder og glødende lava på næsten daglig basis. Vi anbefaler, at man helt sikkert bør tage på en af ​​de spændende aften- eller natture for at se vulkanen og dens glødende lava! En anden fed aktivitet er at rapelle ned, eller mere specifikt igennem, et af landets mange vandfald.

Costa Rica

10. Vandeventyr

Hvis du ikke allerede har fanget det, er Costa Rica et land fyldt med vulkaner, regnskov, vandfald, floder og strande. Eventyrsøgende rejsende kan vælge mellem et bredt udvalg af aktiviteter som rafting, snorkling, kajak, surfing og meget, meget andet. Din største udfordring bliver i virkeligheden at finde ud af, hvordan du bedst bruger den tid du har at gøre med.

Mellemamerika | Costa Rica | KILROY

Leder du efter flere eventyr i Mellemamerika?

Tag en snak med os! Fortæl os, hvor du gerne vil hen, så skaber vi din drømmerejse helt fra bunden. Ingenone-size-fits-all-pakketilbud, ingen kedelige udflugter: kun det bedste af det bedste.

Skriv til os 

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.