Olav - Norge

Olav i Bangkok i 2008
Mød Olav, født i September 1991. Sammen med sin ven Tobias tog han på en rejse jorden rundt i oktober 2011 – i hele 10 måneder! Læs her mere om hans liv indtil nu og hans drømme for fremtiden.

Bor i

Oslo - Norge

Livet indtil nu

Olav færdiggjorde gymnasiet i 2010. Siden da har han aftjent sin værnepligt.

Fordi Olavs far er flykaptajn, har han allerede besøgt ret mange lande rundt i hele verden.

Daglig beskæftigelse

Lige nu har Olav et sommerjob i militæret. Fra oktober 2011 vil han være en fuldtidsbackpacker.

Jorden Rundt

Olavs jordomrejse startede i Nepal og sluttede i Sydamerika. Mellem disse lande besøgte Olav Indien, Sydøstasien, Australien og Sydafrika.

I Australien planlagde Olav at tage en lidt utraditionel rute. I stedet for at rejse op langs "The Gold Coast" rejste han mod vest langs sydkysten af Australien. I Sydafrika tog Olav på en 25 dages overlandtur, hvor han oplevede natur- og dyrelivet i Sydafrika. Endnu et highlight på turen var at hike op til Mount Everst Base Camp i Nepal

Fremtidsdrømme

På det tidspunkt vi interviewede Olav, var hans fokus på hans kommende jorden rundt rejse.

Fra 2012 planlægger han at starte studier I Bergen. Han overvejer at tage en Master i udlandet, enten i London eller i USA. Når han afslutter studierne, kan Olav se sig selv arbejde i udlandet i en periode. Eftersom han er en impulsiv fyr, ser han ikke sig selv i det samme job resten af livet. I stedet vil han udforske de forskellige muligheder, livet byder ham.

Vil rejse fordi

Olav rejser for at lære om mennesker og kulturer i andre dele af verden. Han tror også, at rejser kan giver ham oplevelser, som senere i livet viser sig nyttige.

Lande jeg har besøgt

USA, Thailand, Kina, England, Spanien, Frankrig, Italien, Østrig, Tyskland,  Ungarn, Sverige, Danmark, Polen.

Bedste råd til andre rejsende

"Fokuser ikke på begrænsningerne. Fokuser på mulighederne der ligger foran dig. Selvom du rejser til et ukendt land, hvor ingen taler engelsk, er der gode forhold for rejsende næsten over alt."

Følg Olav og Tobias Jorden Rundt på deres blog.

Olav and Tobias' rejse Jorden Rundt

olav-jorden-rundt.jpg 

Kontakt