{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Nordmakedonien

Nordmakedonien byder på helt spektakulære naturoplevelser
Besøg Skopje på din rundrejse i Nordmakedonien

Rejser til Nordmakedonien

Glæd dig til et sansebombardement i Nordmakedonien. Luften er fyldt med toner fra både sækkepiber og tamburiner, akkompagneret af skønne damestemmer. Det kunne nemt være det scenarie, der møder dig enten på en lokal café eller ombord på en bus i Nordmakedonien.

Jeg vil vide mere om rejser til Nordmakedonien

Landet blev stiftet i forbindelse med Jugoslaviens opbrud i 1991, og Nordmakedonien er i dag en spændende ny rejsedestination og indlandsdestination fyldt med bjerge, søer og gamle landsbyer bygget i et mix af både europæisk og ottomansk arkitektur. Landes lille, men dog meget mangfoldige, befolkning reflekterer områdets fascinerende historie. Ud over omkring en million makedonere, bor her omkring en halv million albanere, 80.000 tyrkere og en større minoritet af romaer, serbere og folk fra Bosnien.

Hvad kan man lave i Nordmakedonien?

I landets hovedstad, Skopje, kommer du ikke udenom den travle gamle Bazar, og hvis du er interesseret i historie, bør du besøge nogle af de gamle bygninger, der i dag er omdannet til museer, inklusiv Makedoniens Nationalmuseum, der er indkvarteret i et gammelt tyrkisk badekompleks fra 1500-tallet.

Du bør også besøge den hyggelige by, Ohrid, der er beliggende ved søen af samme navn i den sydvestlige del af landet. Byen har et middelalderligt præg, en smuk kirke og et slot på toppen af et bjerg, hvilket får det til at fremstå helt eventyr-agtigt. Både byen og søen er UNESCO fredsbevarede steder, og eftersom landet har et tørt middelhavsklima og intet hav, er Ohrid Lake også det åbenlyse sted, hvis du vil have lidt strand-vibe på din ferie. 

Eftersom Nordmakedonien er fyldt med smukke naturoplevelser, er du nødt til at teste din form ved at tage et trek i bjergene. Du kan f.eks. trekke hele vejen fra Skopje tæt på grænsen til Kosovo og til Lake Ohrid, eller fra Ljuboten til Struga langs grænsen til Albanien - et lille hyggetrek på små 200 km.

Sådan rejser du rundt i Nordmakedonien

Det er relativt nemt at rejse rundt i landet, også på mere bekvemme måder end ved at vandre. Du har dog begrænsede muligheder med tog, men busnetværket dækker alle de større ruter, og er den langt mest benyttede transportform i landet. Vær dog opmærksom på, at selvom vejene snor sig igennem de smukke landskaber, kan der være pænt med hårnålesving, når I kører op og ned i bjerglandskaberne. Hvis du har tendens til at blive køresyg, er det nok ikke dumt at medbringe piller mod dette. 

Bortset fra de til tider lidt for snævre bjergpas, er Nordmakedonien et sikkert sted at rejse rundt i. LGBT-scenen er dog ikke videre udbredt, og det vil mest sandsynligt blive anset som mærkeligt, hvis ikke stødende, hvis par af samme køn viser deres kærlighed i det offentlige rum. 

Navnetvisten

I mange år efter Jugoslaviens opbrud var der en tvist om landets navn mellem Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien (FYROM) og nabolandet, Grækenland. FYR Makedonien var kontroversielt for grækerne, fordi landet benyttede sig af samme navn, som den nordlige græske region. Tvisten førte til, at grækerne blokerede for Makedoniens forsøg på at joine NATO og EU, men i juni 2018 kom de to stridende lande endelig frem til løsning, hvorefter landet blev døbt Republikken Nordmakedonien.  

Madscenen i Nordmakedonien

Det makedonske køkken er inspireret af både de omkringliggende lande ved Middelhavet samt tyrkerne. Som i Tyrkiet består et måltid ofte af forskellige former for forretter, kaldet meze. En klassisk én af slagsen er ajvar, der er et lækkert, og til tider stærkt, brød bestående af bl.a. chili. Det er kendt og populært i de fleste gamle jugoslaviske republikker, men den ægte vare får du her i Nordmakedonien. Grillet kød og friskfanget fisk er ofte en del af menuen, især karper og ørred bliver flittigt spist.

Du er nødt til at…

Smage: Ajvar
Se: Ohrid Lake
Prøve: At tage på et trek i de smukke omgivelser i Nordmakedoniens bjerglandskaber
Opleve: Den gamle Bazar i Skopje

Vis mig Nordmakedonien

Byer og steder du bør besøge i Nordmakedonien

Brug for mere inspiration?

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Ture, aktiviteter og rundrejser i Nordmakedonien

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.