{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Rejser til Chile | Backpacking i Chile | KILROY
Rejser til Chile | Backpacking i Chile | KILROY

Rejser til Chile - hvor naturoplevelserne er store!

Chile, det smalle land med over 4000 kilometer fra nord til syd føles uendeligt, grænser op til Argentina, Peru og Bolivia og er derfor et godt udgangspunkt for en rejse rundt i flere af disse eventyrlige lande. Når man rejser til Chile oplever du virkelig landets særprægede og fascinerende geografi – Chile ligger klemt inde mellem Stillehavet og Andesbjergene, og her finder du ørken, vulkaner, sneklædte bjerge, gudesmukke fjorde og søer, gletsjere, vinmarker og kilometerlange strande.

Skriv til os og hør mere!

Chiles hovedstad: Santiago

Hovedstaden Santiago ligger midt i landet, tæt på de smukke vinmarker ved Colchagua og Aconcagua i retning mod Andesbjergene og Stillehavets strande til den anden side (prøv bl.a. badebyen La Serena i nærheden). Byen er lys, moderne og velfungerende på alle måder, og er et dejligt sted at få et indtryk af det moderne og dynamiske Sydamerika.

Rejsen gennem Chile: Ekstremerne fra nord til syd

Trods de store afstande må du ikke snyde dig selv for både at besøge landets nordlige og sydlige del. Af den grund kan det godt betale sig at kombinere Chile med for eksempel Argentina, Peru eller Bolivia, så man kan nøjes med at rejse i én retning hele vejen gennem Chile (for eksempel fra Peru med indrejse i Nordchile og derefter hele vejen sydover).

Det nordlige Chile

Nordpå finder man blandt andet Parque Nacional Lauca og Atacama-ørkenen med landsbyen San Pedro som knudepunkt. Atacama-ørkenen er kendt for at være verdens tørreste plet og området er virkelig fascinerende. Her findes imponerende vulkaner, geysere, saltsletter og smukke bjergsøer. En tur på mountainbike gennem landskaberne kan varmt anbefales, det samme kan en udflugt ved enten solnedgang eller solopgang til den mystiske og fascinerende Valle de La Luna ('Månedalen'). I Lauca-nationalparken er der masser af lamaer og alpacaer, samt fugle i alle farver og størrelser.

Det sydlige Chile

Længst mod syd finder man blandt andet de dramatiske og smukke fjorde, et labyrintisk virvar af land og vand beliggende mellem byerne Puerto Montt og Puerto Natales. En sejltur i disse landskaber mellem disse to byer er en uforglemmelig og der på den rigtige tid af året er gode chancer for at se hvaler, pingviner og søløver. Også Distrito de los Lagos (sø-distriktet) lige nord for Puerto Montt har white water-rafting egnede floder, skønne bjergsøer og betagende vulkaner, bl.a. Villarrica-vulkanen, der kan bestiges, i den hyggelige by af samme navn. Og så rummer dette område en helt særlig stemning og charme.

Påskeøen og Stillehavet

Farverige og hyggelige træhuse er også karakteristisk for øen Chiloé, der ligger en kort sejlads fra Puerto Montt. Her står træhusene på pæle i vandet i de mange bugte, der snor sig i landskabet. Andre steder på denne rolige ø, der på mange måder står som et ekko fra fortiden, findes hyggelige fiskelejer, vilde strande og vidtstrakte enge og marker.

Rejsen i Chile bør fortsætte til en anden og mere berømt ø: Rapa Nui, bedre kendt som Påskeøen. Denne ø ligger 3700 kilometer ude i Stillehavet, langt væk fra det chilenske fastland, og er berømt for sine store mærkværdige statuer, de såkaldte "Moais", der er store ansigter skåret ud i klipper. Har du tid til det, kan vi kun anbefale, at du besøger Påskeøen på din rejse til Chile.

Naturparadiset Chile

Et af landets største naturparadiser er nationalparken Torres del Paine tæt ved Punta Arenas og Puerto Natales i syd. Her er imponerende gletschere, dramatiske bjergrygge, turkise bjergsøer, fortryllende klippeformationer og meget mere. Stedet er samtidig helt ideelt for trekking, med sin afsondrethed og en naturlig ro.

4 gode tips til din rejse til Chile

  1. Der er stor forskel på klimaet i nord og syd. Pak din taske ordentligt, når du rejser til Chile, og sørg for at have beklædning til begge dele af landet. For en hurtig sammenligning, kan den nordlige del af Chile betegnes som Californien, mens den sydlige del af landet minder mere om Alaska i klimaet. Og så er der selvfølgelig variation i temperaturen afhængig af hvilken sæson, du rejser i. 
  2. Få styr på dit spanske! I Santiago er det som regel ikke et problem at klare sig igennem dagen på engelsk, men når du rejser ud af hovedstaden og til de mindre byer i Chile, selv de mest turistede endda, foregår næsten alt på spansk. Så gør dig selv en tjeneste og få styr på det basale spanske, så får du lidt nemmere klaret dig igennem hverdagen.
  3. Få styr på dit budget. Hvis du tidligere har rejst rundt i nogle af de øvrige lande i Sydamerika som Bolivia eller Ecuador, vil du finde ud af, at det er en anelse dyrere at rejse rundt i Chile. 
  4. Forbered dig på lange distancer. Chile er et utrolig langt land. Sammenligned med USA's bredde, er der blot 43 km mere fra kyst til kyst i USA end der er fra nord til syd i Chile, så når du skal med bus, kan du godt forvente nogle lange strækninger!
alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.