{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


En rejsende fortæller: Jeg fandt min rejsemakker på nettet

Koh-Tao-Thailand-girls-watching-island-cover

”Jeg håber, vi har noget at snakke om”, ”Hvad er det, jeg har kastet mig ud i?”, ”Ej, jeg glæder mig!”. Alle disse tanker fór gennem mit hoved, da jeg stod i Kastrup lufthavn og ventede på min rejsemakker Jeanett, som jeg kun havde mødt 3 gange, inden vi tog 4 måneder til Sydøstasien sammen.

Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville ud at rejse efter gymnasiet. Min rejsetrang var så stor, at jeg brugte samtlige timer i gymnasiet på at undersøge diverse destinationer og rejsemuligheder i stedet for at følge med. Ups! Jeg brugt så meget tid på det, at der i min Blå Bog blev skrevet, at jeg ville komme til at arbejde i et rejseselskab i fremtiden. Så ja… Det tog måske lidt overhånd!

 

På trods af min overdrevne research omkring mine rejsemuligheder, havde jeg ingen ide om hvor og hvordan jeg skulle rejse. Jeg ville gerne til både Costa Rica, Cuba, Vietnam, Bali, Australien og USA samt mange andre steder. Mere eller mindre på jordomrejse faktisk, men jeg havde ikke pengene til det. Derudover var jeg også i tvivl om, måden jeg skulle rejse på. Skulle jeg på grupperejse, rejse alene eller med en veninde? Jeg kom frem til, at jeg ikke ville rejse alene eller med en veninde. Grupperejse var altså løsningen, men jeg kunne ikke finde en, som passede til de ønsker, jeg havde.

Startskuddet til vores rejse

Igennem mine mange Google søgninger fandt jeg siden findrejsepartner.dk, som viste sig at være svaret på mit problem. Her skrev jeg et opslag omkring de tanker, jeg havde gjort mig om den rejse, jeg gerne ville på, og under én uge senere var der et match. Allerede weekenden efter mødtes vi lidt smånervøse til en kop kaffe for at se, om vi havde kemi og snakke lidt mere om vores tanker for en kommende rejse – noget der til forveksling nemt kunne minde om en halvakavet Tinder date. På trods af den akavede situation var det faktisk rigtig hyggeligt, og da vi begge have en god mave fornemmelse omkring situationen og hinanden, blev vi enige om at kaste os ud i det og rejse sammen. Det blev startskuddet til, at vi den 29. november stod i Kastrup lufthavn og gav hinandens familier halvakavede knus, inden vi begav os ud på vores 4 måneders eventyr i Sydøstasien.

Oplevelser i Vietnam blev starten på et venskab

Den næste måned var for os en stor omgang teambuilding i fantastiske Vietnam, som jeg fuldstændig tabte mit hjerte til! Vi havde prøvet at være så forudseende som muligt og booket vores første ture i Vietnam. Det havde vi gjort, da vi gerne vil ud at sejle på smukke Halong Bay og trekke i betagende Sapa, og da begge ture afgik fra Hanoi, fik vi en lille base der, når vi var hjemme fra turene. På den måde kunne vi lære hinanden at kende uden at skulle stresse over at planlægge vores næste destination, og vi lærte samtidig kulturen godt at kende, inden vi begav os videre på egen hånd.

De næste 3 uger rejste vi gennem Vietnam, hvor vi tog natbusser, prøvede at Easy Ride (der gik ud på, at vi sad bag på to erfarne og ældre motorcykelkørere, som viste os de mest fantastiske ting undervbejs og kunne fortælle om Vietnam krigen, da de selv havde oplevet den), nød enestående Hoi An, besøgte kaffeplantager og silkefarme, slappede af på lækre strande, fik fortalt historier fra de lokale, holdt jul i Ho Chi Minh City, sejlede på Mekong floden samt mange andre fede oplevelser. Oplevelser jeg stadig snakker med en af min bedste veninder om i dag - Jeanett, min rejsemakker!

Er du blevet fristet til at rejse med en, du ikke kender?

Min 4 måneders rundrejse i Sydøstasien med en ukendt rejsemakker var fantastisk, men det er helt sikkert ikke noget for alle at rejse på den måde! Det kræver nemlig en del arbejde, da du skal lære et nyt menneske at kende samtidig med, at du skal forholde dig til andre mennesker, kulturer og nyde alle de oplevelser du får. 

Mine bedste råd er: 

  • Snup en kop kaffe sammen og forventningsafstem inden I planlægger jeres rejse. Det er vigtigt, at der er kemi, og at I vil de samme ting. Det er OK at sige fra, hvis du ikke føler, at det er et match, men gør det hurtigt.  
  • Planlæg den første periode af jeres rejse så I kan fokusere på at lære hinanden at kende og ikke skal stresse over at planlægge næste stop på jeres rejse.
  • Være åben og ærlig - både omkring hvad du gerne vil, og hvem du er. Din rejsemakker er ikke tankelæser!
  • Gå til det med en "bægeret er halvt fyldt" - attitude. Du kendte ikke personen på forhånd, så du kan ikke rigtig miste et venskab, men du kan tilgengæld få et. 
  • NYD DET!! 

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.