{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 ultimative skidestinationer udenfor Europa

british-coumbia-canada-whistler-snowboarder-mid-air-cover

Drømmer du dig væk til bjerge dækket af det fineste puddersne?

Selv om Europa er kendt for sine mange gode skisportssteder, findes der en hel verden af andre muligheder - bogstaveligt talt. Vi har fundet 10 af vores favoritter til dig! 

 

 

 

1. Canada

Canada er nummer 1 for mange, når det kommer til skidestinationer, for der findes utallige steder med snegaranti i det enorme land. Det mest kendte er området Whistler tæt på Vancouver. Det er Nordamerikas største, og de Olympiske vinterlege blev afholdt her i 2010. Med over 200 løjper kommer du aldrig til at kede dig!

skirejse til canada

Hvis du er på jagt efter en udfordring og er en habil skiløber, kan du teste dine skills ved Revelstoke eller Fernie, hvor der er stejle og upreparerede løjper. 

Sun Peaks er et godt alternativ for nybegyndere, mens Banff ofte har gode pakketilbud.

Skisæson: november - maj

2. USA

Ligesom Canada har USA et enormt udvalg af skidestinationer. Nogle af de mest kendte ligger i Rocky Mountains, Colorado. Her finder du blandt andet skianlæg som Aspen, Vail, Breckenridge og Telluride.

Utah er en anden skisportstat i USA, og de fleste steder ligger nær Salt Lake City. Her finder du blandt andet Snowbird, som blev kåret til USAs næstbedste skisportsted af Forbes i 2016.

Tag på ski i colorado

Erfarne skiløbere og snowboardere bør vende snuden mod vinderen af Forbes kåring, nemlig Jackson Hole i Wyoming, som har nogle af de mest udfordrende løjper i hele USA. Det er ikke uden grund, at stedet kaldes ‘The Big One’. Jackson Hole er ikke for bangebukse, men tager du udfordringen op, kan vi garantere det vildeste adrenalinkick!

Skisæson: november - maj

3. Marokko

Ja, du læste rigtigt! Marokko er faktisk en oplagt vinterdestination af andre årsager end dejligt vejr, god mad og spændende kultur. Marokkos største skisportsted er Oukaïmden, og det har nogle af de samme faciliteter, som vi kender fra Europa. 

Oukaïmden ligger tæt på Marrakech, hvilket betyder, at du kan stå på ski i Atlasbjergene om dagen, og udforske en af Nordafrikas mest eventyrlige byer om aftenen. Marrokko har desuden flere muligheder for at stå på ski fra helikopter, hvis du ønsker en større udfordring.

Skisæson: januar - marts

4. Iran

Iran har glimrende muligheder for ski og snowboarding. På trods af de uroligheder, som har præget landet i mange år, er det en afslappet stemning som møder dig i bjergene tæt på Teheran. Ligesom danskerne er iranerne glade for at stå på ski, og de deler med glæde løjperne med turister. 

Dizin og Shemshak er to berømte skisportsteder i Iran. Med et tørt klima og høj beliggenhed har Dizin ideelle sneforhold, og stedet sammenlignes ofte med Rocky Mountains og Alperne.

Skisæson: november - maj

5. Indien

Hvis du troede at Indien kun bestod af overfyldte byer, lækker curry og farverig kultur, så tro om igen. Indien er faktisk den nye ‘cool kid’ blandt vinterdestinationer udenfor Europa. I provinsen Jammu og Kashmir finder du for eksempel skistedet Gulmarg, som ligger lige ved foden af Himalayabjergene.

Gulmarg har længe været populært blandt de erfarne skiløbere, og det er ikke et sted for amatører. Her er løjperne nemlig ekstremt stejle, og risikoen for sneskred er høj. I Gulmarg finder man også en af de højeste gondoler i verden - hele 4000 meter over havets overflade.

Skisæson: december - marts

6. Japan

Japan er for længst kommet på mange skientusiasters bucketlist. Steder som Niseko, Furano og Tomamu på Hokkaido er blandt vores favoritter. Ikke nok med, at skiforholdene er gode, men derudover er Japan en fantastisk kulturel destination, hvor du oplever en helt anderledes livsstil.

tag på skiferie i japan

Du kan sagtens kombinere storbyferie med skiferie. Fra Tokyo kan du nemlig tage på endagstur til et af skianlæggene i Yuzawa. Prøv en anderledes afterskiing i Tokyo med sushi og sake!

Skisæson: december - april

7. Sydkorea

Den kommende værtsnation for de olympiske vinterlege i 2018 må selvfølgelig på listen. Ligesom i Japan kan du kombinere skiferie med storbyferie, for steder som Bears Town, Jisan Forest og Star Hill ligger relativt tæt på Seoul.

Desuden er Sydkoreas myndigheter i gang med at etablere et højhastighedstog mellem Seoul og Pyeongchang, hvor vinter-OL afholdes. Dette vil gøre det nemt at komme til populære skisportssteder som Alpensia og Yongpyong. 

Skisæson: november - marts

8. Argentina

Argentina er kendt for lidenskabelig tango, men landet har også et fantastisk landskab. Andesbjergene er en ideel destination for vinteraktiviteter. Skisportsstedet Las Leñas ligger tæt på byen Mendoza og er et moderne sted med et pulserende natteliv for festglade skiløbere.

en skiferie i argentina er bestemt den lange tur værd

Andre alternativer er Cerro Catedral og Cerro Bayo i Patagonien. Tag et stop i Cerro Castor ved byen Ushuaia, for så kan du sige, at du har været på det sydligste skianlæg i verden!

Skisæson: juli – september

9. Chile

For mange entusiaster er skisæsonen alt for kort. Netop som du begynder at finjustere teknikken, er sneen smeltet. Derfor skal du tage turen til Chile, hvor andesbjergene strækker sig flere tusind kilometer, og skisæsonen er ekstra lang. 

De mest populære skisportssteder er Valle Nevado og Portillo. Begge steder ligger kun en dags rejse fra hovedstaden Santiago. Desuden kan Chile som noget ganske særligt friste med ‘Volcano skiing’. Chile har nemlig hundredvis af vulkaner, for eksempel vulkanerne Osorno, Nevados de Chillian og Ski Pucon som er dækket af sne hvert år.

Skisæson: juni – oktober

10. New Zealand

Det er ikke uden grund, at Ringenes Herre blev filmet i New Zealand, for sikke et landskab! Uanset hvor du vælger at stå på ski, er du garanteret en storslået udsigt, hvor alle skianlæg er fri for træer.

En kort køretur fra den populære by Queenstown finder du nogle af de bedste skianlæg i New Zealand: The Remarkables, Coronet Peak og Cardrona.

I Christchurch området finder du gode skianlæg som Mt. Hutt og Cragieburn. Det bedste er, at alle skisportssteder i New Zealand er tilpasset alle niveauer - alle er velkomne. 

Skisæson: juni - oktober

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.