{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


8 ting jeg ville ønske, jeg havde vidst, inden jeg vandrede inkastien

machu-picchu-peru-lama-cover

Gode ting at vide, inden du påbegynder dit trek

To af vores rejseeksperter, Magnus og Sebastian, har vandret det berømte inkatrek i Peru fra Cusco til Machu Picchu. Hvis du overvejer denne ikoniske oplevelse, så deler drengene her 8 ting, de gerne ville have vidst, inden de begyndte trekket.

1) Der findes andre ruter med færre turister

Den klassiske inkasti er klart den mest populære rute at gå, når man begiver sig mod Machu Picchu. Vi var dog ikke klar over, hvor mange mennekser, der rent faktisk vandrer ruten. Selvom det er fedt at møde andre mennesker på turen, så var der nogle få tilfælde, hvor vi ville ønske, at vi havde haft ruten mere for os selv. Der findes heldigvis alternative ruter med betydeligt færre mennesker. Er du typen, der foretrækker stilhed og idyl på din vandretur, bør du derfor overveje mindre travle ruter så som Salkantay & Lares Trekket.

2) Det er en rigtig god idé at gå dine vandrestøvler til!

Et par gode vandrestøvler er selvfølgelig et must på inkastien, og det havde derfor været en strålende idé, hvis vi havde gået vores støvler til inden vores livs vandretur! Skal du ud og købe nye støvler inden afrejse, kan vi ikke understrege det nok: Gå dem til!

3) Strømper er lige så vigtige som støvler

Sørg for at købe nogle ordentlige strømper til dit trek, og dette er ikke det bedste sted at være nærrig med antallet. Du får brug for overraskende mange strømper!

4) Forbered dig på rigtig mange trapper

Vi havde været meget taknemmelige, hvis vi var blevet advaret mod de mange timer, som bruges på at bestige det ene trappetrin efter det andet. Hvis vi havde accepteret trapperne fra starten af, havde vi nok haft ekstra overskud til at nyde de mange fantastiske udsigter, som går hånd i hånd med at vandre inkastien.

5) Det kan være pengene værd at få hjælp med sin rygsæk

Hvis du betaler en smule ekstra, kan du få hjælp til at bære din taske. Dette kan være afgørende for din overordnede oplevelse, især hvis du er ude på et større eventyr og derfor har pakket en stor taske. Til at starte med havde vi det lidt skidt med, at andre skulle bære vores ting for os, men vi fandt hurtigt ud af, hvor meget det hjælper de lokale med at tjene til dagen. Der er ingen grund til at skamme sig over lidt hjælp, så du kan bevare både energi og overskud. 

6) Det er vigtigt at have nok tøj med til at holde sig tør og varm

Du tænker sikkert, at det er vigtigt ikke at have for meget i tasken, når du skal ud og vandre. Det er dog endnu vigtigere at have nok tøj med til de skiftende temperaturer. Du sveder i løbet af dagen, og det bliver let lidt koldt om natten. For at undgå sygdom er det derfor afgørende, at du pakker nok tøj til at kunne holde varmen ud om dagen og også have godt med tørt og varmt tøj til natten.

7) Vær stolt af dig selv, også når du overhales af en "porter"

Du når lige at blive imponeret over dine egne vandreevner, indtil en lokal "porter" spæner forbi dig i klip-klapper iført en rygsæk, der kan rumme et helt fodboldhold. Uden disse vidunderlige mennesker, er der sandsynligvis mange, der aldrig ville kunne fuldføre ruten. Vi havde godt hørt om deres umenneskelige indsats før afrejse, men det er svært at forstå, før man ser det med sine egne øjne.

8) Husk at nyde hvert et øjeblik - Det er en fantastisk oplevelse!

Det absolut vigtigste er at huske at nyde trekket. Tænk på hvor sejt det egentlig er at gå samme rute som inkafolket. Nyd udfordringen, den friske luft, de ubeskrivelige bjerge, de svævende kondorer, lamaerne, historien og sveden langs ryggen. Sæt pris på din hjælpsomme guide, varmen, kulden, privilegiet ved at rejse, dit nye perspektiv, de mange smil fra fremmede mennesker og ikke mindst følelsen, når du har taget det sidste skridt og kan spejde ud over Machu Picchu i sin magiske helhed. 

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.