{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De bedste steder at dykke i verden - vores top 10

Dykkere ved et koralrev med massere af farverige fisk

Udforsk verdens bedste dykkerspots

Det er en drøm for mange at udforske livet under havoverfladen - måske har du tænkt på det, lige siden du så Find Nemo som barn? Det er lidt som at besøge en anden verden, for i havets dyb finder du massevis af utrolige og sjove arter og koralrevene kan se helt alien-agtige ud. Du kan dykke stort set hvor som helst i verden, men det varierer utroligt meget fra land til land, hvad du kan se og opleve. Dyk med os ned i vores top 10 over de bedste dykkerspots i verden - det ene flottere end det andet!

diving-padi-learning-to-dive-cover
Forskellen mellem fridykning og dykning
Har du overvejet at prøve at dykke for første gang, men du er i tvivl om, hvorvidt du skal dykke eller fridykke? Måske er det godt at se lidt på forskellene, og overveje hvilken form for dykning, der passer bedst til begyndere. Den største forskel er vejrtrækningen. Når du dykker, har du en iltbeholder på ryggen, og du kan trække vejret normalt. Fridykkere træner derimod sig selv i at holde vejret i længere tid under vand, mens de udforsker dybet. Den nuværende rekord er over 9 minutter, er det ikke vildt?! Derfor kan det være nemmere for en nybegynder at prøve dykning først, så du kan vænne dig til at være under vand uden at skulle fokusere på vejrtrækningen. Men sådan er det ikke nødvendigvis altid, for når du dykker, har du en masse udstyr at håndtere og adskillige sikkerhedsprocedurer, hvor du ved fridykning er mere fokuseret på, hvordan du faktisk har det under vandet og hvor komfortabel du er med udfordre din egen komfortzone og grænser. Ved fridykning opbygger du langsomt dine evner og det kan gøre dig mere selvsikker under vandet. Uanset hvad du vælger, er vi sikre på, at det bliver fantastisk!
Læs mere om dykning

Galapagos-øerne i Ecuador

Det er en drøm for mange af os at besøge Galapagos-øerne, og noget af det fedeste du kan gøre her, er at dykke. Det er ikke just billigt, men det er en oplevelse for livet. I havet omkring Galapagos kan du finde mange arter, som du aldrig vil se andre steder - f.eks. den berømte havleguan og ultrasjældne arter som ørnerokker og hammerhajer. Du kommer også til at se mange andre smukke og farverige fisk og havdyr! Vi kan næsten garantere dig, at din dykkeroplevelse her vil være fantastisk.

Eagle Rays and other fish swimming in the seas of the Galapagos Islands

Great Barrier Reef ved Cairns, Australien

Måske verdens mest berømte koralrev, Great Barrier Reef er et af de mest kendte steder i verden, når det kommer til dykning. Et stykke ud for kysten fra Cairns finder du det bedste sted at starte dit dykkeeventyr. Her kan du støde på skildpadder, hajer, rokker og meget andet, afhængigt af hvilken tid på året du er der. Uanset i hvilken sæson du er her, er der altid meget at se.

Værd at overveje: Heron Island, Australien

Mens de fleste vælger at tage til det oplagte Great Barrier Reef i Australien, ville vi ikke være KILROY, hvis vi ikke foreslog et lidt mere less ordinary alternativ. Heron Island er netop det. Selvom det teknisk set stadig er en del af Great Barrier Reef, er det et meget afsidesliggende område med masser af smukke koraller, havskildpadder og en masse andet havliv. Det er nemmest at rejse hertil fra Gladstone, lidt nord for Brisbane.

Colourful fish and coral in the Great Barrier Reef in Australia

Cocos Island i Costa Rica

Den her er til dig, der er lidt ekstra. Cocos Island er en skjult perle, men det er også et sted, du skal rejse langt for at nå til. Beliggende næsten 550 kilometer ud fra Costa Ricas kyst, finder du et af de mest spændende dyk, du nogensinde vil opleve, punktum. Hele øen er en nationalpark, og du kan komme hertil via Puntarenas på fastlandet. Hovedattraktionen her er at dykke med hajer, bl.a. hvalhajer og hammerhoveder, selvom der selvfølgelig er masser af andre store fisk.

Hvis du foretrækker noget der lidt mindre vildt, og ikke er så glad for hajer, foreslår vi at tage et dykkerkursus i Manuel Antonio, som er meget mere begyndervenligt. Tjek det ud her!

Striped fish in the oceans of Costa Rica

Dauin i Filippinerne

Vi kommer måske til at gentage os selv her, men i Filippinerne er der masser af gode dykkerspots. At liste dem alle op her er måske lige i overkanten, så derfor vælger vi at fokusere på et af de absolutte highlights, nemlig Dauin. Koralrevene her er i topform, og det bedste er, at du ikke engang skal særlig langt fra kysten. Du kan bare gå i vandet direkte fra stranden og svømme ned til de smukke koraller. Det betyder også, at du er fri fra stærke strømme i vandet, og stedet er helt perfekt til nybegyndere. Du skal dog ikke forvente at se store fisk her, for i Dauin handler det nærmest kun om at se koralrevene. Hvis du vil se større fisk og skildpadder, foreslår vi at du dykker i Moalboal.

I Filippinerne er der også mulighed for at deltage i et fantastisk havbevaringsprojekt, hvis du allerede er PADI Advanced Certified. På projektet lærer du specifikke dykkerfærdigheder, der er tilpasset til havforskning, og du hjælper med oprydning og bevaring af revene. Hvis du interesserer dig for miljøet og vores økosystemer, er det her en fantastisk mulighed, for at give lidt tilbage til de lokale og deres land.

Scuba diver with a sea turtle in the ocean in in the Philippines

Playa del Carmen i Mexico

En anden rigtig god destination for nybegyndere er Playa del Carmen. Hvis du gerne vil fun-dive eller tage et Open Water Course, kan du gøre det her. I havet omkring Playa del Carmen finder du barracudaer, rokker og papegøjefisk. I områderne omkring Playa del Carmen er det også muligt at prøve en helt anden form for dykning: cenote-dykning! En cenote er et naturligt synkehul i kalksten, der blotter en underjordisk "sø" af vand. De kan være meget dybe, og du skal helt sikkert prøve at dykke i en, når du rejser til denne region i Mexico.

Vil du gerne til en lidt mere offbeat destination? Måske er Baja California Sur noget for dig! Den mexicanske region er fantastisk til landbaseret dykning, og med blåhvaler, søløver og hvalhajer er der masser at se her. Den Californiske Golf blev engang kaldt for "jordens akvarium" af opdagelsesrejsende Jacques Cousteau, og efter vores mening har han helt ret!

Scuba diving at Cabo Pulmo in Baja California Sur in Mexico

Hawaii

Et ø-paradis i særklasse, Hawaii har nogle af de mest fantastiske dykkerspots. De fleste steder kan du i februar og marts støde på pukkelhvaler, og den vestlige side af Maui er fantastisk hele året rundt. Ved foden af ​​West Maui-bjergene kan du finde fantastiske rev med masser af koraller og forskellige slags fisk. I nærheden er der en "manta-rensestation", hvor manta rays venter på, at hawaiianske læbefisk fjerner alger og andre små planter, der vokser på deres ryg. Det er en virkelig sjov oplevelse. Vil du prøve noget lidt anderledes? Overvej at tage på et manta ray natdyk, og få et andet perspektiv på havlivet omkring Hawaii!

Pod Dolphins swimming in the ocean near Hawaii

Gili-øerne i Indonesien

Som en ø-nation er Indonesien et oplagt sted at tage hen for at dykke. Der er så meget at se, lige fra Bali til Lombok og Komodo-øerne. Selvom alle stederne er fantastiske, har du ikke fået den ultimative dykkeroplevelse i Indonesien, før du har været på Gili-øerne. Dykkerstederne er spredt rundt omkring på øerne, og både Halik (masser af farverige koraller, fisk og skildpadder) og Manta Point (manta rokker, blæksprutter og blæksprutter) er fantastiske dykkerspots for dykkere på alle niveauer. Vil du gerne udfordres lidt mere? Tag ud til Simon's, hvor du kan dykke ned til 30 meters dybde og her kan du både se skorpionfisk, bladfisk og dragefisk.

Skjult perle: Hvis du er passioneret omkring dykning, og din tid og budget tillader det, er Raja Ampat-øerne ud for kysten fra Vestpapua et besøg værd. Det er lidt afsides, men det betragtes som et af de bedste dykkerspots på jorden. Her kan du opleve koralrev som du aldrig har set før, masser af farvestrålende fisk og fantastiske omgivelser. Cape Kri bør helt sikkert være på din bucket liste, hvis du planlægger at dykke i denne region. For et par år siden var det her, forskerne registrerede flest fiskearter nogensinde på et enkelt dyk i havet, og det fastsatte for alvor Raja Ampat som et ultimativt dykkerspot. Den bedste af det hele? Her er velegnet for dykkere på alle niveauer.

Lionfish spotted while diving in Indonesia

Poor Knights Islands i New Zealand

Det lyder nok lidt som titlen på en tragedie, men dette dykkerspot i New Zealand er faktisk et utrolig smukt sted at dykke. Poor Knights Islands er en gruppe vulkanøer lige ud for kysten af ​​New Zealands Nordø. De er berømte for deres exceptionelle dykning, ofte betegnet som et af ​​de bedste steder at dykke i verden. Detklare vand, havlivet og de bemærkelsesværdige undersøiske klippeformationer gør Poor Knights Islands til en dykkerdestination som ingen anden. Når du dykker her, bliver du mødt af delfiner, papegøjefisk, rokker og hajer.

Dolphin in the ocean in New Zealand

Fiji

Fiji er et farverigt land i sig selv, men det bliver kun endnu mere farverigt, når du dykker ned i det lyseblå vand i det sydlige Stillehav. Her kan du rent faktisk finde Nemo, med masser af klovnefisk der svømmer rundt, men du kan også opleve søheste, skildpadder og meget mere. Fiji er også kendt for sin hajdykning, nogen har set helt op til 9 hajer på et enkelt dyk!

Hvis du virkelig bliver fanget af livet under overfladen her, kan du endda komme på en to-ugers havbevaringsekspedition. På dette dykkerprojekt lærer du nye dykkefærdigheder i koralrevsforskning, mens du bidrager til marinebevaring under vandet og meget mere.

Manta Ray with lot's of colourful little fish in the ocean surrounding Fiji

Alle de caribiske øer

Vi runder vores top 10 af med et lille brag, da dette ikke bare er én destination. Det ville tage alt for lang tid og plads at  opremse alle øerne i Caribien, der er simpelthen for mange. Men da nogle af vores yndlingsdyk er lige her, kan vi ikke undgå at komme ind på et par stykker af dem alligevel.

En lille opsummering af dykkespots du helt sikkert skal overveje, hvis du er i denne del af verden:

  • 1,000 Steps, Bonaire
  • Tiger Beach, Bahamas
  • Bloody Bay Marine Park, Cayman Islands
  • Bayahibe, Den Dominikanske Republik

 

This list is by no means complete, so consider it a ''best of the Caribbean''. You're welcome to hit up our travel advisors when planning your big diving getaway!

Vores liste er på ingen måde udtømmende, så du kan bare betragte den som en guide til "det bedste fra Caribien". Du er velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter, når du er klar til at planlægge din næste store dykker-rejse! 

Scuba divers swimming among sharks in the Bahamas

Det store blå hav venter på dig

Fandt du en favorit på listen? Vi er helt med på, at det kan være svært at vælge. Nogle af stederne er nemmere at komme til end andre, og du har helt sikkert andre ting på din bucket liste end bare dykning. For at få et overblik over alle dine rejsedrømme og ønsker, kan du booke et møde med en af vores rejseeksperter. De står klar til at hjælpe dig med at planlægge dit livs rejse, og de deler deres bedste tips og tricks med dig.

Lyder godt - jeg er klar!

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.