{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Dos & don'ts som backpacker

Sri lankas jungle

Hvis ikke du vil gøre det derhjemme, hvorfor så gøre det i udlandet?

Det er god rejseskik, at tage sine gode hverdagsmanerer med på backpackerrejsen. Selvfølgelig har vi også mange uskikke i hverdagen, men dem er der ingen grund til at pakke ned i rygsækken, når du skal af sted på eventyr. Verden er et smeltedige af forskellige kulturer, der hver især er unikke. Det er dét, der er det fede ved at rejse - når du kommer ud i verden og oplever ting, du ikke oplever derhjemme. Og når du så er på eventyr, så får du her et par tips til, hvordan du kan rejse med god samvittighed og med respekt for de lokale.

Vær sød

Uanset hvor hangry eller hvor stresset du er i en given situation, så er det no-go at lade dine aggressioner gå ud over de uskyldige, du møder på din vej. Vi er alle mennesker, og hvis der er én ting, der får dig langt, når du rejser - så er det at være sød, høflig og møde de lokale med et smil. Folk omkring dig bliver typisk mere samarbejdsvillige, når du ikke råber eller opfører dig tåbeligt - uanset hvor uretfærdigt du føler dig behandlet. Det lyder banalt, men det er ikke alle, der håndterer sine følelser lige godt i udlandet.

Giv dyrene den plads, de har brug for

Kalder alle dyreelskere derude! Vi ved det, de er søde, bløde og dejlige. Men præcis som dig har de brug for ​personal space. Observér dyrene fra afstand uden at forstyrre dem, især hvis du befinder dig i deres hjem, hvilket vil sige i naturen. Men det gælder selvfølgelig også dyr bag indhegning. Det er aldrig en god idé at forstyrre dem i deres eget miljø blot for at få taget den perfekte selfie.

Hav tålmodighed

Nogen mennesker går langsommere end dig. Nogen går hurtigere. Nogen kan lide at stå i kø, og nogen kan ikke. Når du rejser rundt, kommer din tålmodighed alvorligt på prøve - det kan vi godt love dig. Vores bedste råd må være at acceptere de omgivelser, du er havnet i. Vend din situation til positive tanker, og pris dig lykkelig for, at du overhovedet har mulighed for at opleve andre lande. Ja, den er ikke nem, når bussen er stuck i Cambodja på fjerde time... Vi HAR prøvet det!

Andre mennesker er ikke 'attraktioner'

Billeder bliver langt federe med mennesker på, det ved vi godt. Men hvad ville du sige til, at se dig selv på et billede på alverdens sociale medier, som du ikke selv har givet samtykke til? Spørg i stedet om lov - ofte får du lov til at tage billedet, og så er alt jo godt.

Nå ja, og især billeder af børn uden tilladelse er no-go. Du ville heller ikke rende og tage billeder af tilfældige børn herhjemme, vel?

munke ved angkor wat i cambodja

Vær tolerant

Lad dine fordomme blive hjemme. At rejse handler om at møde andre mennesker og kulturer, som skiller sig ud fra dét, du normalt er vant til. I stedet for at være skeptisk, så forsøg at lære mere om forskellighederne, når det kommer til livsstile, lokale skikke og værdier.

Klæd dig på efter forholdene

Læs op på reglerne for påklædning i det land, du skal besøge. Uanset om det så indebærer at du skal have lange bukser på i 35 graders varme eller for en stund parkere de klassiske harembukser i din rygsæk. At klæde sig på efter normerne viser respekt for den kultur, du er kommet til.

yogyakarte og borobudur

Lær de lokale skikke

Der findes mange faldgruber, når man rejser, men hvis du sætter dig ind i det land, du skal rejse til på forhånd, kan du undgå at falde i de fleste. Skal man drikke alkohol eller ej? Hilser du med kindkys eller håndtryk? Spiser du med fingrene eller med bestik? Hvis du læser op på de lokale skikke, kan du spare dig selv for en del akavede situationer.

Få findpudset de mest nødvendige gloser

Uanset om du taler det lokale sprog eller ej, så er det altid godt at få finpudset de mest nødvendige gloser. For det første viser du interesse i det land, du besøger og for det andet har du mulighed for at kommunikere dig ud af en situation i et afsides område, hvor der er meget langt mellem forståelige fraser for den gennemsnitlige backpacker. 

Derudover er det en god icebreaker hos de lokale, så hvis du med et par indøvede sætninger kan lirke låsen op til de lokale rejsetips er det bestemt også værd at tage med - det er trods alt de lokale, der kender deres land bedst.

neonlyset i tokyo i japan

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.