{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Hvorfor du bør overveje at bruge dit sabbatår på working holiday i Canada

Sabbatår i Canada med working holiday - Banff National Park | KILROY

Ryst posen og kast dig ud i nye eventyr

Sidder du fast i hverdagen, og vil gerne væk fra dine daglige pligter og rutiner, men har ikke budget til at rejse i flere månder? Eller har du lyst til at prøve at arbejde i et andet land og med kolleger fra hele verden? Så er Working Holiday måske noget for dig. Der venter et stort eventyr i Canada, hvis du har mod på det! Lad os give dig et indblik i, hvorfor Working Holiday i Canada er en fantastisk oplevelse, som du vil huske resten af ​​dit liv.

Fordele ved working holiday

Du sidder måske og tænker, hvad i alverden er working holiday? Det ligger lidt i navnet, men det går ud på at du i en periode, der varer alt fra et par måneder til et helt år, arbejder i udlandet. Når du er på working holiday har du stadigvæk mulighed for at udforske en destination, i en længere periode, med den bonus at du kan finansiere din rejse samtidig med at du befinder dig på destinationen. Det betyder at du derfor kan nøjes med et mindre startbudget, eftersom du kommer til at tjene penge undervejs. Working holiday kan vare i alt fra en sæson og op til et helt år. Det er en fantastisk måde at opleve alle sæsoner og fejringer i et land og den ultimative slow travel rejse, eftersom du virkelig får mulighed for at lære de lokale og deres kultur at kende. Du får mulighed for at undgå turistfælderne og de stereotyper der kan være om et sted og dets kultur. Du kommer til at arbejde halvdelen af tiden men får masser af fritid til at udforske destinationen. Du kommer til at få en masse nye kollegaer, hvilket gør det nemmere at få venner og vi garanterer dig for, at du kommer til at møde en masse andre like-minded rejsende du kan rejse rundt med.  

At tage på working holiday er også en unik måde at lære at interagere med mennesker fra forskellige nationaliteter og baggrunde. Det kan tage lidt tid at vende sig til kulturforskellene, men det er både sjovt og du kommer helt sikkert til at lære en masse. På den måde får du masser af inspiration til fantastiske oplevelser og historier! Leder du efter flere eventyr i udlandet så er dette også en unik måde at møde en masse mennesker fra hele verden, så du kan udvide dit professionelle netværk. 

Hvad skal du overveje?

Som altid vil der være udfordringer samt ulemper, der skal overvejes. Vi er ikke i tvivl om at du kommer til at få det sjovt ligegyldigt, hvilken destination du beslutter dig for at rejse til, men det er vigtigt at du vælger den helt rigtige destination for dig, eftersom du kommer til at bruge en del måneder der. Hvis du kun har en chance for at skabe det perfekte sabbatår, må du ikke være i tvivl! Når man rejser kan man altid hoppe ombord på et fly eller rejse videre til et andet land. Er du derimod på working holiday, kommer du med stor sandsynlighed til at befinde dig et enkelt sted. Derfor anbefaler vi, at du bruger lidt tid på research, inden du planlægger dit working holiday. Hvis du synes at research lyder kedeligt, så gør vi det måske kun værre ved at nævne alt det papirarbejde, der skal til, for at du kan få dit visum, bankkonto og skattekort. Planlægger du dit working holiday igennem os, kan vi hjælpe med det praktiske så processen bliver så simpel som muligt. 

Det kan som regelt være anstrengende at rejse til en ny destination helt alene, på grund af alle de nye indtryk man får. Selvom det kan være svært at overskue for nogle, kan det at starte et nyt job, i et nyt land gøre det værre. Du kan derfor føle dig drænet for energi i starten, men når du først har været afsted i lidt tid og har lært dig selv bedre at kende, vil det være det hele værd. Vi er ikke i tvivl om at  fordelene opvejer ulemperne, men du bør overveje om denne rejseform er noget for dig. 

Hvorfor Canada er perfekt for adventure hungrende rejsende

Hvad er det første du tænker på når du tænker på working holiday? Måske hvilken type job du kommer til at have, hvor du skal bo og hvilket sprog der bliver talt? Men vi vil vædde med at spørgsmål nr. 1 handler om destinationen. Der er mange forskellige slags working holiday oplevelser at vælge mellem, men har du overvejet Canada? Dette land har så meget at tilbyde, at du bliver i tvivl om, hvad der har ramt dig. Naturmæssigt er Canada gaven, som bliver ved med at give, og det er også et af de lande, hvor alle sæsoner adskiller sig meget fra hinanden. 

Om vinteren er der sneklædte bjergtinder, hvorend du kiggger og rejsende fra hele verden flokkes til Canada, for forskellige vinteraktiviteter som ski, snowboarding og endda isklatring. Isklatring er ikke for starte sjæle, men er uden tvivlt en vild måde at opleve frosne vandfald og gigantiske isskulpturer helt tæt på. Der er masser af både is, sport og rekreative aktiviteter. Canadierne er selv meget seriøse omkring ishockey, så du skal helt sikkert se en kamp eller to og tage til den efterfølgende fest. Du skal næsten også prøve det af, på en af de mange frosne søer: der vil altid være folk, der gerne vil spille. Er du lidt bange for at komme til skade? Så kan du prøve ice-fishing i stedet. Selvom du ikke nødvendigvis spiser fisk er hele processen med at bore et hul i isen, samt vente i spænding inde i de små fiskerhytter der (næsten) holder en varm virkelig spændende. Men vi forstår godt, hvis det at sidde udenfor en hel dag på isen ikke er for alle. 

Om sommeren er landskabet helt anderledes, og her mener vi et 360 graders skift. Det kan nemt blive op til 20 grader og alting udenfor blomstrer så man kan fortsætte outdoor aktiviteterne. Trekking, mountain biking, klatring samt kajak turer er blot nogle af de aktiviteter, man kan lave i de varme måneder. Du tror måske ikke os på, men der er faktisk også en masse strande og en surfkultur specielt omkring Vancouver Island. Vidste du at Canada faktisk har den længste kyststrækning i hele verden, der strækker sig over hele 243.000 kilometer?! At campere ved en af de mange søer er en canadisk oplevelse du på ingen måde må gå glip af. Der er noget helt magisk ved at bruge en nat ude i naturen efter en svømmetur, barbecue og stjernekiggeri, inden du lyner op for lynlåsen på teltet og går i seng. 

Festligheder i alle sæsoner

Canadierne elsker store events året rundt, og de forsøger at gøre hver sæson til noget helt specielt. Om vinteren er der lysfestivaler og dem i Montreal og Niagara er helt i top! Mere end tre millioner lysinstallationer lyser vandfaldende og en masse områder omkring Niagara Falls op, og gør det til et helt spektakulært syn. Hvis du elsker hyggelige vinter events er der også Winterlude i Ottawa, som er en festival, der fokuserer på at fejre alle former for vinter-og kultur aktiviteter. Der er isskulpturer, skøjteløb på kanalerne og mulighed for at kælke ned at de sneklædte skibakker. Der er selvfølgelig også shows, god mad og drikkevarer, som samlet skaber rammerne for en fantastisk vinterdag.   

I foråret er Calgary stedet at være, da den årlige Calgary International Beerfest finder sted den første weekend i maj måned. Det er den største ølfestival i Canada med mere end 700 øl fra mere end 200 forskellige bryggerier samlet på et sted. Der er også konferencer, ølsmagning og workshops, så er du den helt store ølenthusiast er dette lige noget for dig! 

Om sommeren er det eneste folk i Canada ser frem til, den 1 juli: Canada Day! Det er deres version af USA's 4 juli, hvor der er live musik, parader og glade folk over det hele. Om sommeren er der også musik festivaler i hele landet, som giver dig og dine nye working holiday venner mulighed for at feste sammen. Vi anbefaler: Osheaga i Montreal, som er en tre dages festival for alle og et godt sted at udforske up-an-coming kunstnere samt store navne. 

Bedste steder for et working holiday getaway

Her mener vi ikke jobs. Lad os være ærlige. Det arbejder du kommer til at lave bliver sjovt, men det er mere a means to an end. Lokationen og adventure mulighederne Canada tilbyder, er den virkelige grund til at vi er her. Der er masser af muligheder, men her får du lige et par gode anbefalinger anyway: 

  • Whistler: Beliggende lidt nord for Vancouver finder du den lille by Whistley, som er hjemstedet for et af de største ski resorts in Nordamerika samt hjem for masser af turister hver vintersæson.  Whistler var også en af de steder som blev brugt til vinter OL i Vancouver, så du er garanteret at få en af de bedste vinter sports oplevelser der er muligt. Det er også virkelig smukt at kunne se de sneklædte bjergtinder så langt øjet rækker, da udsigten er helt ekstraordinær. Der er også masser af steder til at gå med snesko, som i Whistler Interpretive forest, som kan være en god afveksling til ski og snowboarding. 

 

  • Banff NP: Denne nationalpark er hjemsted for mange af de flotte billeder du kan finde når du google Canada's natur, hvor særligt Lake Louise er en af de primære motiver. Lake Louise er dog ikke den eneste smukke sø. Vi kan anbefale Lake Minnewanka, som er både smuk og beliggende lidt afsidet, hvilket gør søen til en perfekt sted at udforske. Tilbage i 1900 tallet plejede der at være en meget populær resort by, som tiltrak tonsvis af turister. I 1941 blev der bygget en dæmning, som forhøjede vandstanden og oversvømmede byen. Idag kan du som noget cool dykke i spøgelsesbyen, som er velberaret under vandet. Er du ikke så meget til at dykke? Så er Banff Upper Hot Springs måske noget for dig. Dette geotermisk opvarmede vandområde indeholder 100% naturligt vand og er dejlig varm året rundt. Der findes meget mere i Banff end bare søer og vand, der er nemlig også mange vandreruter i Banff. Er dine ben trætte efter alle adventureaktiviteterne, så foreslår vi at du tager liften til toppen af Sulfur Mountain, for at få en af de bedste udsigter udover hele nationalparken. Når du er klar til at forlade Banff, kan du køre af den 230 kilometer lange Icefields Parkway til du når næste stop på din rute, nemlig Jasper National Park. Det er en af de bedste roadtrip ruter i verden, som du på ingen måde må gå glip af!

 

  • Jasper NP: En af Canada's mest kendte nationalparker, hvis man ser bort fra Banff, er Jasper Nationalpark. Landskabet er utrolig smukt og du kan bruge uger på at vandre og klatre der. Det er også et godt sted at spote wapiti hjorten (der kaldes Elk på amerikansk engelsk), da Jasper er hjemsted for en stor population af majestætiske dyr. Det vrimler med dyreliv i nationalparken, hvor du måske også kan spotte sorte bjørne omkring Medicine søen og i dalen vrimler det med elge, ulve og prærieulve. Du skal altid passe på og følge nationalparkernes guidelines da det drejer sig om vilde dyr. Selv hvis du ikke spotter noget dyreliv, er der masser af nyde i landskabet. Vores favorit vandreturer er trekket til Whistler's bjergtinde og trekking i Maligne Canyon. Omkring sidstnævnte finder du også Maligne sø, som er en af de smukkeste søer i the Rockies og et helt perfekt sted at bruge en eftermiddag på at ro i kano. Har du altid drømt om at gå på en gletcher? Så er heldet med dig, da Athabasca Glacier i Jasper Nationalpark er en af de nemmest tilgængelige i hele verden. Du kan være en del af en af de organiserede "ice walks" eller tage en tur i en Ice Explorers "all-terrain bus", hvor du midt på turen står af og får mulighed for at gå på isen.

 

  •  Lake Louise: På trods af at søen er en del af Banff nationalpark, fortjener den også at blive nævnt. Lake Louise er den absolut smukkeste af alle de flotte blå søer, og vi forstår godt hvorfor med bjergene i baggrunden og Victoria Gletcher. Søen ligner et perfekt sted for en dukkert, men vandet er sjælendt over 4 grader, så selv Wim Hof ville ikke anbefale at man opholder sig i vandet for længe. Men at blive på vandet er en helt anden sag. Du finder nemlig rigeligt med muligheder for at ro i kano og kajak så du kan nyde udsigten og landskabet. Om vinteren kan du klatre på isen tæt på søen eller prøve kræfter med skøjteløb på den frosne sø. 

 

Så hvem bør overveje working holiday i Canada?

Undervejs på denne blog har vi forsøgt at give dig flere ideer og indtryk til at få en fantastisk working holiday oplevelse i Canada. Er du stadigvæk i tvivl, kan vi kort opsummere: elsker du adventure og at gå på opdagelse på egen hånd samt at få en masse nye oplevelser og venner, er et working holiday lige noget for dig! Det hele handler nemlig om at prøve en ny livsstil og at se noget af verden samtidig med. Elsker du natur, aktive rejser, at gå på opdagelse og vinteraktiviteter er vi sikrer på at du forelsker dig i Canada, ligesom vi har gjort. 

Om sommeren er der næsten noget for alle. Du kan ro i kano eller kajak på en af de mange søer eller tage på en fantastisk vandretur. Døjer du ikke med højdeskræk, skal du helt sikkert prøve at klatre eller prøve canyoning. De søer vi tidligere har nævnt er også perfekte for en svømmetur, og selvom vandet stadigvæk vil være koldt, er det forfriskende efter en lang vandretur. Om vinteren er Canada et absolut sneapokalypse så alle der har erfaring med winteraktiviteter eller har lyst til at lære, kommer til at have det fedt. At trekke om vinteren er også fantastisk og nogle af vandreruterne forvandler sig til next-level landskaber når først sneen begynder at falde. Efter at du har læst alt dette, ved du forhåbentlig hvorvidt working holiday i Canada er noget for dig. Hvis det er så mangler du kun at beslutte, hvor længe du vil være væk! 

Forestil dig din 9-17 dag!

Stå tidligt op og spis æg og toast til morgenmad inden du rammer snebakkerne, så tidligt som muligt, så du kan nå at stå på ski inden dit arbejde starter. Eftersom du er tidligt oppe, er der ingen der er i vejen på skibakkerne, som fremstår helt uberørt. En sidste piste også er det blevet tid til at tage mod butikken, hvor du hjælper andre vintersports entuiaster og nybegynderer med at finde det rette udstyr. Efter din vagt, går turen forbi baren, hvor du kan spille nogle runder pool og få et par øl i selskab med alle dine working holiday venner. På dine fridage går tiden med at udforske frosne søer, bjerge og is grotter. Du kan også vælge at perfektionere din skiteknik og når du når mandag morgen starter en hel uges sjov igen. 

Spændt, så kan du tjekke vores Canada working holiday side og få mere praktisk information til hvordan du kommer i gang. Vi har også forberedt noget generel information omkring working holiday med en liste med alle de utrolige muligheder du kan overveje. 

Klar til at tage afsted?

Har ud brug for hjælp til at planlægge dit perfekt working holiday eller har du brug for lidt ekstra hjælp til at finde ud af om det er det rette eventyr for dig? Så kontakt en af vores rejsekonsulenter. De er klar til at besvare alle dine spørgsmål og hjælpe dig på vej! 

Kontakt os!

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.