{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Into the jungle: fantastiske oplevelser du KUN finder på Sumatra

Ung orangutan der hænger ud i Sumatras jungle

Sumatra er ikke Bali 2.0. Men hvis du elsker junglen, dyreliv og opdagelsesrejser, er det lige noget for dig!

Udforsk Sumatras vilde landskab - et sandt uberørt paradis! Den indonesiske ø byder på alt fra utæmmet jungle og majestætiske bjerge til levende kultur og unikke traditioner. Sumatra er endnu gået under masseturismens radar, et kæmpe plus hvis du spørger os! Tag med når vi spotter orangutaner i Bukit Lawang, besøger Bataks traditionelle landsbyer og når vi udforsker øens gemte skatte.

indonesia-piaynemo-viewpoint-cover
Indonesiens mange øer
Som verdens største øgruppe består Indonesien af 17.000 øer, hvor omkring 6.000 af dem er beboet. Helt vildt! De 5 største øer er Java, Sumatra, Kalimantan (den Indonesiske del af Borneo), Sulawesi og Papua. Hovedstaden og den største by er Jakarta (indtil nu i hvert fald - Indonesien arbejder på at flytte deres regering til den nye hovedstad på Kalimantan). Indonesien har en blandet kultur med mere end 300 etniske grupper og flere end 700 talte sprog. Befolkningen er overvejende muslimer, men der er også et stort antal af kristne, hinduer og buddhister. Indonesien er kendt for deres smukke strande, dyreliv og rige kulturarv, som gør landet til en meget populær turistdestination. Derudover byder Indonesien på betagende templer og traditionelle danse - og så er det indonesiske køkken bare helt fantastisk!
Indonesien

Skjult perle i Det Indiske Ocean

Sumatra er især kendt for øens smukke vilde natur og kulturelle møder, men Sumatras lokale madoplevelser er helt sikkert også værd at skrive hjem om! Øens landskab byder på både bjerge og kystlinje, hvilket betyder, at du også finder en stor variation af ingredienser og smage. På Sumatra kan du prøve de traditionelle retter Nasi Padang, en indonesisk risret med kød og grøntsager og Mie Aceh, en stærk krydret nudelsuppe. Sumatra er også en fantastisk destination for kaffe-elskere, da der på øen gror nogle af verdens bedste kaffebønner - nemlig de kendte Sumatra Mandheling og Gayo bønner. Hvis du har lyst, kan du tage en tur på en kaffeplantage og lære om de traditionelle metoder de lokale bruger til at gro og processere kaffebønnerne. Uanset hvad du er til, vil du få en smag for Sumatras kulinariske køkken!

Green mountains and Lake Toba on Sumatra, Indonesia

Tobasøen er noget helt særligt

Som både den største sø i Indonesien og den største vulkanske sø i verden er Tobasøen et imponerende syn. Søen er over 100 kilometer lang, så som du nok kan regne ud, er der masser at se og lave. Vi anbefaler at tage en kajaktur og se det betagende landskab fra en ny vinkel. Når du har fået rørt kroppen, kan du tage et dyp i en af Pusuk Buhits naturlige varme kilder. Der er også mange vandreruter tæt på søen og flere små landsbyer hvor du kan opleve den lokale madkultur.

Blooming rafflesia flower on Sumatra, Indonesia

Junglens hemmeligheder

Træd ind i hjertet af Sumatras vilde jungle og opdag en verden af tropisk skønhed og biodiversitet. Her kan du udforske de frodige regnskove hvor tårnhøje træer og eksotiske planter danner rammerne for farverige fugle og aber, som lystigt svinger sig fra gren til gren. Tag på en vandretur gennem junglen og se hvor de majestætiske elefanter og snu tigre bor. Besøg de lokale og lær om deres levemåder og kultur. Hvis du er heldig, ser du måske en blomstrende rafflesia-blomst, der er en af verdens største blomsterarter. Et bioogiske vidunder, hvis imponerende størrelse næsten overdøver dens mindre imponerende lugt.

Hvis du vil opleve junglen på Sumatra, har Bukit Lawang, Berbak National Park og Leuser-økosystemet alt hvad du kunne drømme om. Her vil du i sandhed få en unik oplevelse - du vil ikke kunne undgå, at blive dybt imponeret over de lokales bevaringsindsats af deres økosystem. Noget helt unikt når du besøger Sumatras jungle er, at du er med til, at støtte de lokale som bor i regnskoven og deres bevaringsindsats - en kæmpe win-win!

Vores tip: Tangkahan!

Tangkahan er en skjult perle beliggende i hjertet af Sumatras jungle. Godt gemt blandt frodige grønne planter og rig biodiversitet ligger den lille landsby midt i Leuser-økosystemet, som er et af de mest biodiverse steder i hele verden. Her har du mulighed for at opleve junglens skønhed, mens du støtter konserveringen af området. Du kan tage et dyp i de krystalklare bjergfloder, tage på elefant-trekking eller du kan udforske junglen til fods med en lokal guide. Der er også mulighed for at lære om hvordan de lokale bevarer Leuser-økosystemet og hvordan de i samarbejde med NGO'er beskytter de truede Sumatraelefanter og -tigre. I området finder du også et smukt vandfald, der bestemt er et besøg værd. Tangkahan er perfekt til dig, der leder efter en lidt mere afsidig rejsedestination, hvor du kommer tæt på både kultur, eventyr, dyrebeskyttelse og miljøkonservering.

Sumatran tiger in the green jungle on Sumatra, Indonesia

Super egnet til den aktive rejsende

Sumatra er kendt for sit varierende landskab og udendørs aktiviteter, hvilket gør øen til den ideelle rejsedestination for aktive rejsende. Sumatras vestkyst er især kendt for fantastiske surf spots, mens den nordlige side af øen giver dig gode dykkermuligheder. Der er selvfølgelig også mange vandreture at tage på i nationalparkerne Bukit Lawang og Kerinci Seblat, hvor du udforsker de flotte regnskove og kommer tæt på de vilde dyr, når du camper i junglen.

 

Nogle af de bedste surf spots omkring Sumatra:

  • Mentawaiøerne: lokaliseret på vestsiden af Sumatra ligger Mentawaiøerne, som er kendt for deres stabile bølger og surf breaks af høj kvalitet. Populære spots er Lances Right, Macaronis og Telescopes.

  • Teloøerne: ud fra Sumatras nordkyst ligger Teloøerne, som tilbyder en stor variation af surf breaks der passer til enhver. Populære spots er Lance's Left, Bawa og T-Land.

  • Lakey Peak: et reef break der ligger på Sumbawaøens sydkyst, kendt for lange, hurtige barrelling bølger.

 

Dykning i Sumatra:

Det bedste dykkerspot på Sumatra findes omkring Pulau Weh, en lille ø beliggende ud for Sumatras nordvestlige kyst. Stedet er kendt for dets fantastiske dykkeroplevelser. Øen ligger i Andamanhavet, hvor du finder det klareste vand, sunde koralrev og et mangfoldigt havliv.

Nogle af de bedste dykkersteder på Pulau Weh er Rubiah Island, Gapang Beach og Iboih Beach, hvor du finder et sprudlende havliv, for her bor både tropiske fisk, hajer og havskildpadder. Det mest populære dykkerspot er Sabang Bay. Her kan du også se blæksprutter, søheste og mange andre unikke og sjældne arter.

White sandy beach with small wooden board on Sumatra in Indonesia

Udforsk Sumatras skjulte skatte på egen hånd

Her hos KILROY elsker vi Indonesien. Det er budgetvenligt, der er utallige steder at opleve og maden er intet mindre end fantastisk. Vi kan faktisk ikke komme på nogle grunde til ikke at besøge Indonesien - og Sumatra er måske et af de bedste steder, du kan besøge! Hvem kan sige nej til at se truede orangutaner i deres naturlige omgivelser?! Hvis du er lige så hooked på Sumatra og Indonesien som vi er, trykker du bare på knappen nedenfor - så kan vi sammen begynde at planlægge dit Indo-eventyr.

Skriv til os

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.