{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Mød manden der rejser verden rundt uden at flyve

Travel Festival Thor Once Upon Again

Der var en gang en historie om...

... og i den historie er hovedpersonen Thor Pedersen fra Danmark, der er på en bemærkelsesværdig rejse, hvor han besøger hvert eneste land i verden på én sammenhængende rejse - helt uden at flyve! Indtil videre har det taget ham omkring syv år, og da eventyret snart er ved vejs ende, reflekterer han nu over den lange rejse han har været på. Her er hans historie.

Status på hans rejse i dag

Thor forlod Danmark den 10. oktober 2012, og han har været på farten lige siden. I dag har han besøgt 194 ud af verdens 203 lande, men har været fanget i Hong Kong siden januar, hvor han ankom med et containerskib. Han mangler stadig at krydse ni lande af på sin liste. Disse er Palau, Tuvalu, Vannuatu, Samoa, Tonga, New Zealand, Australien, Sri Lanka og Maldiverne.

Lad os lige starte ved begyndelsen

Vi skruer tiden tilbage til 2013, hvor Thor havde et godt job inden for shipping og logistik. En dag læste han en artikel, hvor han opdagede at ingen nogensinde har besøgt alle verdens lande fuldstændig uden at flyve. Og for en mand, hvis største passion er at rejse, må det siges at være tiltalende. Men omvendt tænkte han også, at han måske var for gammel til at give sig i kast med et projekt af den størrelse. 

Thor tænkte om det, og en dag besluttede hans sig for at han skulle være den første til at gennemføre den udfordring. Han estimerede at rejsen ville tage ham tre til fire år, og han fik nogle gode venner med som support helt fra starten af. Support der har været helt afgørende for at han er nået dertil, hvor han er i dag, og som han er meget taknemmelig for.

Formålet med projektet, og hvordan det formål har skiftet undervejs

Formålet med projektet har helt fra starten af været at besøge alle lande uden at flyve, og så selvfølgelig at have et fantastisk eventyr samtidig. Det gik ret hurtigt fra at være det han selv kalder et "country-project" til et "people-project", hvor det handlede mere om at promovere personer, kulturer, og det smukke i alle former. Formålet voksede så yderligere til at vise, at der er så meget mere i den her verden, end hvad vi ser i nyhederne.

Thors projekt blev også med tiden til hvad han kalder et "motivation-project", som skal motivere folk til aldrig at give op på sine drømme, men hellere følge sin passion uanset hvad det måtte være. Og det er meget i harmoni med hvordan Thor selv lever sit liv.

Hvordan ser hverdagen ud for en solorejsende på fuldtid?

Thor kan godt lide at holde alle sine muligheder åbne, når han rejser. Og selvom han per definition rejser solo, er han sjældent alene. Han finder ofte nogle andre rejsende på et tog, i en bus eller ved grænsen. De rejser typisk sammen i et par dagen, før de skal hver deres vej igen.

I Hong King, hvor han befinder sig i øjeblikket, nævner Thor også, at mange har kontaktet ham for at spørge om han vil med på hiking, spise aftensmad sammen eller måske tage en øl et sted, så de kan hænge ud og dele gode minder og fifs mellem hinanden. Heldigvis er Thor udadvendt og social... Det skal man næsten være, når man har rejst i syv år på egen hånd.

Han har også haft besøg af både venner og familie undervejs. Og faktisk har hans forlovede besøgt ham hele 21 gange på sine rejser... Men mere om det om lidt.

Men det er ikke kun sjov og leg at rejse på fuld tid

Thor forklarer, at foruden de indlysende positive ting ved at rejse rundt i verden, så er der også meget administration at holde styr på. Ting, som nok ville dræne folk på den lange bane. Han nævner blandt andet at planlægge busrejser, købe togbilletter, lave tidsplaner, afstemme budgettet, finde overnatning, besøge ambassader osv. som alt sammen tager en del timer. Og hans konklusion er, at man nok ikke ville gå ind i et projekt som det her, hvis de vidste hvor meget administration, der var forbundet med det. 

Men Thor er på en mission. En mission som han ikke har intention om ikke at gennemføre, og det kræver disciplin og overblik; og det har han.

"Jeg tror tror at de fleste ville foretrække sightseeing, at tage på stranden eller at gå på casino, hvis de vidste hvor meget administration det her projekt kræver!"

Thor Pedersen

Hvordan holder man et budget, der strækker sig over 7 år?

Et klassisk spørgsmål, som selvfølgelig er værd at stille, når man har rejst uafbrudt i 7 år er, hvordan det er muligt at holde sit budget kørende så længe. 

Thor har et budget på 20 USD pr. dag, hvilket dækket transport, mad, overnatning og visum. Ja, du læste rigtigt! 20 USD - det lyder ikke af meget, og det er bestemt heller ikke for flashpackeren derude.

Men hvis du holder dig til dit budget, så fungerer det faktisk. Thor forklarer også at nogle lande selvfølgelig er dyrere end andre, men at en god tommelfingerregel er 20 USD p. dag for hele rejsen - og at han så med hjælp fra sponsorer, familie og venner, har fået det til at hænge sammen indtil nu. Det betyder ikke at han ikke kan gå ud og få en øl eller tage i biffen engang imelle, men er det tilfældet, så spare han på pengene andre dage. Han har også et par gode tips til, hvordan man holder sig til budgettet.

Når du rejser med lokal transport, skal du bare vælge "the chicken bus" frem for de mere luksuriøse muligheder. Det betyder også at der ikke er aircon og efter al sandsynlighed ingen vinduer, meget støj og tonsvis af stop på ruten, hvilket ofte betyder at turen også tager 4-5 gange så lang tid som den ellers kunne have taget. Men det er billigere!

I forhold til mad, har Thor en helt klar anbefaling; spis street food! Det er meget billigere, og hvis du er i et af de dyrere lande, så kan du tage i supermarked og købe nogle simple ting og så tage en picnic i en lokal park.

Overnatning kan også gøres billigt, hvis du ikke er for sippet med hvor du sover. Couchsurfing er én mulighed, hvor hostels er en anden. På et hostel for du dog ofte både morgenmad og WiFi med i prisen.

På den anden side er visum ofte det, der koster, og de kan let koste mellem 15 - 200 USD, men det er ikke mange du skal have af dem på en rejse på 7 år, så hvis man regner det med i gennemsnitsprisen pr. dag, kræver det ikke så meget.

"Hvis der er folk, der hvor du er, er der også en form for transportmulighed, og du kan altid komme fra A til B. Selv i de dyre lande er der lokale folk, der kan gøre det billigere. Og ja, det har jo så været mit liv de sidste 7 år nu..."

Thor Pedersen

Og så var der den gang i Congo...

Nu vi taler om transport, så har Thor også oplevet sit når det gælder random episoder i hans projekt om at komme fra A til B, særligt i nogle af de afrikanske lande.

Et eksempel er engang, hvor han var i Congo, og han en dag besluttede sig for at tage til nabolandet Gabon. Desværre var der samme dag en folkeafstemning, hvilket betød at der var en del uro i gaderne blandt de lokale, og det betød også at al lokal transport var fuldstændig booket. Og som han siger: "Det er i øjeblikke som disse, at man ruller de tunge lastbiler ud"

Sammen med sin medrejsende fik de to sæder bagerst i lastbilen, og sammen tog de så afsted på de støvede veje der gjorde at de lignede spøgelser, da de kom frem. Men selv i en situation som denne, kan der opstå smukke minder. Pludselig er der en kvinde på lastbilen, der begynder at klappe en rytme og synger en sang, imens solen gik ned i horisonten, og før de havde set sig om var de 40-50 personer, der sang med. Et smukt minde og skønne omgivelser, der gjorde at man glemte alt om, hvordan man havde tænkt blot en halv time tidligere. Men da solen var gået ned, og alle var stoppet med at klappe, var alting ligeså bøvlet og ubehageligt igen. Og sådan fortsatte det i to dage inden han nåede frem.

Den her anektdote fortæller på mange måder rigtig meget om Thors projekt. Han kunne have valgt en hvilken som helst anden dag og en anden transportmulighed, men han valgte at følge sin oprindelige plan og nu har han en god historie blandt mange flere.

Når du begiver dig ud på en rejse som denne, så er der jo også svære situationer, som den vi lige har fremhævet. Det er ubehageligt og det varer forevigt. Men på den positive side ved at rejse på den her måde, er at du har meget større mulighed for at suge alle indtryk til dig og kan bedre fordøje omgivelserne og oplevelser - ofte sammen med en venlig fremmed, der på mange måder er en god ven du bare først lige har mødt.

At rejse har også været en lektie om livet

Det har absolut ikke været meningsløst at rejse de sidste 7 år. Undervejs har han lært en hel masse fra hvert eneste land han har besøgt. Den viden og de oplevelser hjælper ham også med at være afslappet i situationer fra verden, der ofte spejles i medierne, for som han siger:

"Jeg ved, at der selvfølgelig er folk, der bliver ramt af de ting, der sker ude i verden. Mange af de folk, der påvirkes lever faktisk normalt et ganske almindeligt hverdagsliv. Jeg har været på landet i de lande, og folk er ofte præcis de samme uanset hvor jeg er. Mødrene elsker stadig deres børn, folk bliver stadig forelskede, nogle tager stadig billeder de kan poste på sociale medier..."

Og udover det at udvide sin horisont, har han også skabt et kæmpe netværk af folk, der altid kan regne med hans hjælp i fremtiden, fordi de hjalp ham under sin rejse. Sådan er det heldigvis, hvis man tror på at det man giver kommer igen.

Det store spørgsmål: Hvad sker der, når projektet slutter?

Efter at have været på farten i så mange år, er det ikke overraskende, at Thor gerne vil slå sig ned når han er tilbage. Han længes efter at være omgivet af sine venner og familie, og måske starte sin egen familie også.

Det handler i bund og grund om at han skal vende hjem, tage en dyb vejrtrækning og nyde at den meget lange rejse er afsluttet. Der er ikke længere et pres på hans skuldre ift. at gennemføre det her vandvidsprojekt, som han selv kalder det. Der handler ikke længere om hele tiden at forsøge at være to skridt foran for at finde ud af hvad næste skridt skal være, hvad det kræver og ikke mindst de lange perioder, hvor han har ventet på at få godkendt visum til de mange forskellige landet.

Det vil naturligvis ikke betale regningerne i hverdagen, men Thor håber på at hans projektet en dag kan blive til en bog. En bog, der på mange måder nærmest skriver sig selv, fordi han har så mange historier at fortælle. Derudover vil han gerne motivere andre til at følge deres drømme, og så er han selvølgelig ikke færdig med at rejse.

En tålmodig kvinde venter derhjemme

Selvom han har været på farten i 7 år, er Thor ikke single. Det kan måske komme som en overraskelse, når man tænker på at et projekt han troede ville vare 3-4 år nu tæller på sit syvende år (og ikke er afsluttet endnu).

Men han har faktisk en forlovet, der venter på ham hjemme i Danmark. Hun har besøgt ham 21 gange, og her har Thor altid en helt særlig tradition forbundet. Han skal nemlig barbere sig hver gang e ses, men som du måske kan se på et af de første billeder her i artiklen, som for nyligt er taget i Hong Kong, så har han ikke set sin skønne forlovede meget længe. Men Thor opgiver ikke sin drøm.

Vil du høre Thor selv fortælle om sine mange oplevelser?

Vi var så heldige at have Thor med som en del af vores KILROY Travel Festival, så hvis du er nysgerrig på at vide mere, så tjek den fulde session ud lige her. Alt du skal gøre er at tilmelde dig (det tager kun 5 sekunder) og så får du adgang til det med det samme!

Tjek det ud her!

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.