{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Oplev Death Road i Bolivia - Verdens farligste vej

En bus i regnvejr på death road i Bolivia

Et adrenalinpumpende eventyr for vovehalsen!

North Yungas Road siger dig formentlig ikke meget, men det kan være, at der er en klokke der ringer, når vi siger Death Road. Vejen er beliggende i Bolivia og strækker sig fra La Paz til den lille by Coroico. Hvert år fra 1994 og frem har der årligt været omkring 200-300 dødsfald langs strækningen, og det er derfor vejen har fået sig det mindre flatterende øgenavn, Death Road. Trods den dystre statistik, er der mange der lokkes dertil. Hvorfor? Læs videre her, så får du svaret.

Vil du selv opleve turen?
Du kan booke en en-dags cykeltur på Death Road - læs mere om muligheden her.
Læs mere

Hvad gør Death Road så farlig?

Vejen blev bygget i 1930-tallet af fange fra nabolandet Paraguay med formålet om at koble Amazonas og La Paz sammen. Strækningen slingrer sig gennem landskabet, og de snævre veje snor sig forbi dybe afgrunde på op til 600 meter. Kombinationen af en smal, uasfalteret vej, intet værn mod afgrunden, risikoen for stenskred og de ofte våde regnfulde forhold gør vejen helt ekstremt farlig. Derudover er vejen meget stejl, og undervejs opnår du en højde på helt op mod 3300 meter over havets overflade.

udsigt over death road i bolivia

Hvilke regler gælder ved kørsel på Death Road?

Der findes en del regler, du bør forholde dig til, hvis du kører på Death Road. En af de vigtigste er, at du kører i venstre side af vejen, når du kører langs Death Road. Bemærk at intet andet sted i Bolivia kører du i venstre side.

Det betyder, at bilen der kører op ad vejen kører i venstre side, og dermed ​fået et bedre overblik over ruten.

Hvorfor er Death Road så populær?

I år 2009 blev der bygget en ny og mere sikker vej mellem La Paz og Coroico, hvilket betyder, at Death Road er markant mindre trafikkeret end tidligere. Det har medført, at især mange cyklister er begyndt at cykle langs vejen. Den smalle grusbelagte vej med den vanvittige udsigt er blevet et hit blandt mountainbikere, der suser nedad i jagten på et adrenalinkick!

Der findes flere forskellige operatører, der kan hjælpe med en mountainbiketur langs Death Road, og undervejs vil du se de mange mindepladser for den tidligere så dræbende vejs mange ofre gennem tiderne. Du bliver altså konstant mindet om farerne, der lurer ved hvert sving fra start til slut.

to personer der cykler langs death road

Er du blevet nysgerrig?

Hvis du alligevel er blevet lidt hooked på idéen om at køre på Death Road, så lad os hjælpe dig med planlægningen af din tur!

Skriv til os og hør mere!

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.