{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Road trip gennem USA & Canada: vores bedste tips

Bixby Creek-broen på California Highway 101 krydser en høj klippe lige ved havet

Alle vores bedste tips og tricks til et fantastisk road trip-eventyr i Nordamerika

Et road trip er aldrig en dårlig idé. Hvis du planlægger et stort eventyr gennem USA eller Canada, har du masser af grunde til at glæde dig, men der er også mange ting at tænke på og masser af tips og tricks at finde. I denne artikel gennemgår vi de bedste anbefalinger, når det kommer til road trip i Nordamerika, så du er allerbedst klædt på til rejsen!

Lightblue Oldtimer Car By The Side Of The Road In A Desert Landscape In The USA
På vejen i USA
USA er det ultimative road trip-land. Kilometervis af tomme veje, ikoniske seværdigheder og nationalparker i overflod: Vi er helt sikre på, at du ikke kommer til at kede dig. På ethvert road trip (ikke kun i USA), skal du sørge for at gøre mange stop. Det hjælper med at køre de lange afstande, men vi ved også bare, at din rute garanteret vil give masser af fotografiske muligheder undervejs. Forevig disse road trip minder til senere!

Sikkerhed først!

Når du rejser til en anden del af verdenen, kan der være andre regler som gør sig gældende når det kommer til at leje et køretøj. Vi anbefaler på det kraftigeste, at du læser lejekontraktens vilkår og betingelser grundigt igennem, så du ved, hvad der er tilladt, og hvordan du er dækket.

Derudover er det et must, at du har din rejseforsikring klar inden afrejsedagen. Hvis du ikke allerede har en rejseforsikring, så husk at tage kontakt til en af ​​vores rejsekonsulenter, som kan hjælpe dig. Det er en lille omkostning, som giver dig ro i sindet, især når du kører tusindvis af kilometer i udlandet.

Vores absolut bedste road trip tips - fra eksperterne

Når du spørger vores rejsekonsulenter om anbefalinger, er der en uendelig strøm af visdom og råd på vej. I denne artikel har vi forsøgt at strømline en masse af vores bedste tips og tricks, så dit road trip-eventyr bliver en stor succes. Lad os springe ud i det...

View of desert and rocks taken through a car window

Redwood National Park
Nationalparker, Monumenter & Historiske steder
Hele pointen med et road trip er at besøge en masse steder undervejs, ikke? I både USA og Canada betyder det med stor sandsynlighed, at du vil besøge masser af nationalparker. Heldigvis for dig, er der nogle store besparelser at finde her. I USA kan du købe et årskort, som giver dig adgang til at besøge mere end 59 nationalparker. Du sparer penge på indgangsgebyrer og det bedste af det hele er, at det fungerer også for andre monumenter og historiske steder. Det er bedst at købe dette pas (årskort) på forhånd. Du kan endda kigge efter det som ''secondhand'' i forskellige rejseforum eller rejsegrupper, da det er gyldigt i et helt år og ikke er bundet til én person. For Canada findes der desværre ikke et alt-i-én kort, men du kan købe et Discovery Pass som vil spare dig en del på indgangsgebyrer og andre goder.

Tip 1: Den perfekte køreafstand

Har du nogensinde tænkt over afstande, og hvor mange kilometer du skal planlægge at tilbageligge på dit road trip? Den gyldne regel er 180 kilometer per dag. For eksempel, hvis du planlægger en 17-dages road trip i Californien, så bør dit samlede road trip ikke være længere end 17 x 180 km = 3060 km. Dette inkluderer også dage uden kørsel. Stol på os, reglen virker! 

Tip 2: Fyld tanken op uden for de store byer

Selvom det er meget billigere end herhjemme, er gaspriserne i USA og Canada ikke længere så billige, som de plejede at være. Du vil gøre klogt i at tanke op uden for de store byer. Benzinpriserne kan ofte være helt op til en dollar billigere pr. gallon (3,75 liter), hvis du undgår storbyer som L.A., San Francisco, San Diego, Chicago osv. En gennemsnitlig lejebil kører 10-12 km/pr. liter, og mindre hvis aircondition er tændt.

Tip 3: Undgå aften - og nattetillæg på parkering

Prøv at undgå at parkere din bil natten over i centrum af større byer. Det vil koste mellem USD 20-50 per nat omkring de fleste hoteller i centrum af byer som San Francisco, L.A., New York og Washington. Find i stedet overnatning med parkering inkluderet eller overnat lige uden for byen. Det er meget billigere, men stadig tæt nok på til at spise din morgenmad på Denny's i downtown. 

Tip 4: Spar penge på billeje når du kører kyst til kyst

Hvis du vil køre fra kyst til kyst, anbefaler vi at du køre fra vest til øst (f.eks. Californien til New York City-området). Det er den billigste løsning, men det er bestemt ikke mindre sjov! Prisforskellen skyldes, at enhver billeje, der starter i Californien, er en del billigere end, hvis du starter på østkysten.

Bison herd in Yellowstone National Park
Canada Jasper National Park Road
På vejen i Canada
At køre i Canada minder ret meget om USA, med store åbne landeveje uden for storbyerne. Det er et meget afslappende land at køre igennem, især om sommeren. Når vinteren rammer, er det lidt mere tricky, da sne og is kan have stor indflydelse på, hvor nemt det er at håndterer din lejebil. Hvis du ikke er vant til at køre under disse forhold, er det bedst at tage afsted om sommeren og undgå grimme ferieødelæggende overraskelser. Hvis du er på vej til Montreal Island (på et hvilket som helst tidspunkt af året), så brug lidt tid på at sætte dig ind i de skøre færdselslove de har. Det vil uden tvivl give dig et godt grin, samtidig med, at du sørger for, at du er forberedt til dit besøg.

Tip 5: Kør ad Highway 1 i Californien

Hvis du skal til Californien, er der en god chance for, at du planlægger at køre den naturskønne kystmotorvej Highway 1. Denne rute lever bestemt op til hypen (så længe du gør masser af stop i de charmerende kystbyer), men sørg for at starte i nord og kør fra San Francisco til Los Angeles. Hvis du gør det den anden vej rundt (fra syd til nord), kører du på vejens bjergside og ikke på havsiden. Det betyder, at du går glip af den naturskønne udsigt og nemme adgang til udsigtspunkter. Når du kører den fra nord til syd, er stort set alt, hvad du vil se og opleve, på højre side af vejen!

Bonus tip: Tjek altid vejforholdene på forhånd, inden du kører afsted ad Californiens Highway 1, da vejspærringer er hyppige på grund af jordskred efter kraftig regn.

Tip 6: Sæsonbestemt – Yosemite Nationalpark

Tioga-passet i Yosemite Nationalpark er normalt lukket fra slutningen af ​​oktober til midten af ​​maj på grund af vejrforholdene om vinteren. Hvis du planlægger at tage forbi Sierra Nevadas uden for højsæsonen, skal du enten køre sydpå via Bakersfield, som ligger ved sidan af ​​Sequoia National Forest, eller nordpå via byen Reno for at krydse den imponerende bjergkæde. Det vil uden tvivl tage dig lidt længere tid, men vi lover at udsigten kompenserer for det!

Tip 7: Gem nogle mønter til betalingsvejene

Der er masser af amerikanske stater, som har betalingsveje. Betalingsvejene er oftest hurtigere end almindelige motorveje, især omkring de større byer, men de vil koste dig et par dollars. Husk at gemme dine mønter, da nogle betalingsveje ikke accepterer kreditkort (dette bliver dog mindre og mindre normalt). Hvis du ikke betaler med det samme, vil gebyret blive registreret på din lejebils nummerplade. Dette gebyr vil efterfølgende blive opkrævet på dit kreditkort af biludlejningsfirmaet, som tilføjer et ekstra administrationsgebyr.

colorado-rocky-mountains-view-cover

Tip 8: Få en GPS (og et gammeldags vejatlas)

En GPS er guld værd. Hvis du ikke har en, kan du godt forberede dig på at fare vild. Og lige så sjovt som det kunne være at fare vild, så er det ærligt talt lidt sjovere rent faktisk at komme derhen, hvor du gerne vil hen. Du har flere muligheder, når det kommer til en GPS.

  • Du kan leje en sammen med din lejebil

  • Medbring din egen hjemmefra (sørg for at du har installeret USA/Canada-kort)

  • Køb en hos Wallmart når du ankommer

  • Brug Google Maps på din telefon (download "offlineområder", før du tager afsted, eller få et lokalt SIM-kort med et USA/Canada-dataabonnement)

Uanset hvad du foretrækker, er det utroligt værdifuldt at have en GPS. Det klassiske Rand McNally Road Atlas er dog en glimrende tilføjelse til at planlægge og få et overblik over dit road trip.

Er du ikke fan af bøger og papir? Så vil vi klart anbefale dig at installere appen MAPS.me, der har meget detaljerede (og gratis!) kort, som du kan downloade til offline brug. MAPS.me viser ofte selv de mindste vandrestier, og det har ikke svigtet os indtil videre. Du kan endda bruge den til at navigere med flere stop, samt markere foretrukne steder og waypoints.

Tip 9: Køb en køletaske til dit road trip

For 15-20 dollars får du en ganske udemærket køler og kan nyde kolde drinks og snacks på vejen. Stol på os, det er alle pengene værd! Sørg også for at skaffe nogle poser med isterninger. Du kan evt. tage nogle zip-lock poser med hjemme fra og fylde dem op helt gratis ved isterningemaskinen som mange hoteller har eller alternativt køre i supermarkedet og købe nogle poser. Er det ikke koldt nok? Pak din køler med tøris, som du nemt kan få hos de fleste Costco's, Walmarts og endda tankstationer og 7-11' steder. Det er en billig og effektiv måde at holde dine drinks og snacks kølige hele dagen, selv når din bil er parkeret i den brændende varme sol i Death Valley.

Hvis du lejer en autocamper, kan du være sikker på, at køretøjer allerede er udstyret med køleskab eller køler.

Tip 10: Tag et ekstra kredit kort med

Når du lejer en bil, skal du være opmærksom på, at nogle nordamerikanske udlejningssteder ikke accepterer debitkort eller kombinerede debit- og kreditkort. Vi anbefaler altid vores rejsende, uanset hvor de skal hen på deres rejseeventyr, at tage et internationalt kreditkort med, simpelthen fordi det aldrig vil svigte dig, og det er en nem måde at holde alle dine udgifter samlet på ét sted. De fleste kort kommer også med en eller anden form for (rejse)forsikring, så sørg for at sammenligne vilkårene hos de forskellige kortmuligheder, hvis du endnu ikke har et kreditkort.

alaska-winter-lake-usa-cover

Tip 11: Læs lejebetingelserne

Vi ved godt, det er mega kedeligt! Men det er godt givet ud at læse vilkårene og betingelserne for din lejeaftale grundigt igennem, inden du underskriver den. Biludlejningsfirmaer kan være ret aggressive i deres forsøg på at sælge ekstra produkter, forsikringer eller opgraderinger. Så sørg for ikke at skrive dig op dig til tilføjelser, du ikke har bedt om, da du ikke vil kunne få det refunderet efterfølgende.

Tip 12: Book nogle af dine overnatninger hjemmefra

Her kommer vi igen tilbage til vigtigheden af at lægge en plan for dit road trip, før du rejser. Ja, et road trip er indbegrebet af frihed, men husk, at hvis du vil besøge nogle af de fantastiske og utrolige nationalparker, kan det være en rigtig god idé at forudbestille overnatningssteder eller campingpladser på disse populære steder.

Indkvartering i nogle af de populære nationalparker som Yosemite, Yellowstone, Grand Canyon, Arches, Zion og Bryce Canyon vil sandsynligvis være udsolgt op til 6 måneder frem i løbet af sommeren. Hvis du har lejet en autocamper, så husk at forudbestille en plads på dine ønskede campingpladser, da der kan være stor forskel i beliggenhed og faciliteter.

Det kan også være rart at have nogle faste waypoints på dit road trip, med tilstrækkelig fleksibilitet ind imellem til at bevare den frihedsfølelse og give plads til spontane eventyr.

Tip 13: Vær opmærksom på de forskellige færdselslove

De fleste af færdselslovene i Nordamerika giver mening for os europæere. Men der et par stykker, som du bør kende til, for at undgå de andre bilisters raseri.

Højresving på et rødt lys: I USA og Canada er det generelt tilladt at dreje til højre, selv når der er rødt lys. Hvis du gør det skal du selvfølgelig passe på de andre trafikanter, da de stadig har forkørselsret over dig, hvis deres lys er grønt. Der er dog et par lokale undtagelser, så sørg for at slå de lokale regler op inden afrejse.

En bemærkelsesværdig undtagelse er øen Montreal i Canada. Her betyder rødt lys rødt, uanset i hvilken retning du skal dreje. Husk, at hvis du ikke føler dig komfortabel med at dreje til højre på rødt lys, så er det bedst at holde sig ude af den yderste højre vognbane ved lyskryds for at vige for biler, der vil dreje til højre.

Vær opmærksom på skolebusser i USA: Der er meget rigide færdselslove, når det kommer til skolebusser i staterne. Når en skolebus holder langs vejen for at hente eller afsætte passagerer, skal al trafik stoppe. De fleste amerikanske skolebusser har pop-out-skilte og blinkende røde lys for at gøre dig opmærksom på dette, men hvad mange ikke er klar over er, at det også gælder for trafikken, der kommer fra den modsatte retning (medmindre der er separate baner). Straffen for at overtræde dette er ret alvorlig, så hvis du er i tvivl, skal du bare sørge for at stoppe din bil. Heldigvis er disse busser skrig gule, så du kan ikke misse dem!

Sørg for at læse op på færdselsreglerne i de specifikke stater, du skal igennem, før du starter dit road trip. Vi ønsker ikke, at en bøde skal udgøre en kæmpe post i dit rejsebudget vel?

Panoramic highway 1 in California, hills on the right with an ocean view on the left

Har du fået lyst til at tage på road trip?

Lad os hjælpe dig! Brug knappen nedenfor til at begynde planlæggen af dit næste rejseeventyr!

Skriv til os 

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.