{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Top 10 destinationer til førstegangs backpackeren

Backpacker på en klippe ved solnedgang

Første gang som backpacker? Vi har dig!

Usikker på hvor din første rejse som backpacker skal gå hen? Ingen grund til bekymring! Vores erfarne rejseeksperter har sammensat en liste over deres yndlingssteder at tage hen som førstegangs backpacker.

myanmar-vietnam-cover
Backpacking er ikke en ferie, det er en livsstil...
Og en vi med glæde giver videre til dig, da vi tror på, det er den ultimative måde at rejse på. Det er mere fleksibelt, socialt og du oplever din destination på en helt unik måde. Bedre endnu er, at det er en billig og nem rejseform, så dit budget kan tage dig hvor som helst hen. Rejs med tog sammen med de lokale, overnat ukonventionelle steder og prøv noget af det bedste mad på de lokale markeder. Det handler ikke om, at krydse alle sightseeing stederne af din liste, det handler om at opleve og udforske din destination. Træd ud af din komfortzone og få stillet din nysgerrighed med vores less ordinary rejseeventyr.
Tjek vores rejseforslag ud

Flere stop eller dyk ned i ét land?

Hvis du skal ud på dit første backpacking eventyr nogensinde, er der en million beslutninger og valg du skal tage, men to af de største er nok "hvor længe vil jeg rejse" og "hvor skal jeg hen". Det første afhænger helt af din egen tidshorisont, men det andet kan vi helt sikkert hjælpe med. Vi har lavet en liste over vores yndlingssteder at tage hen som førstegangs backpacker. Afhængigt af hvor du gerne vil rejse hen, kan du enten kombinere flere destinationer eller blive længe i det samme land eller region og virkelig dykke ned i den lokale kultur. Tag et kig på vores forslag og begynd at glæde dig! Og husk, listen er i total random orden, vi vil ikke begynde at diskutere, hvilken der skal være nummer 1.

Two backpackers in a TukTuk in Asia

Malaysia

Malaysia er måske ikke den første destination, du tænker på, men Malaysia kombinerer den moderne verden med landets naturlige skønhed og fantastike mad i en pakke. Hovedstaden Kuala Lumpur er kendt for sin imponerende skyline og lækre street food hvor du får alt det bedste fra det Sydøstasiatiske køkken. Den malaysiske del af Borneo er også vanvittig smuk, og det er et af to steder i verden (det andet er Sumatra i Indonesien), hvor du kan se vilde orangutanger. Hvis du har mod på det, er der endda et frivilligt program, hvor du kan hjælpe orangutanger på et rehabiliteringscenter. Hvis du har mest lyst til at slappe af, kan du udforske de smukke Perhentian Islands, der føles som et sandt tropisk paradis.

Golden statue at Batu caves in Kuala Lumpur

Peru

En lidt mere mainstream destination end Malaysia, men et utrolig populært rejsemål for backpackere: Peru! Med sine smukke landskaber, interessante historie og farverige byer er Peru en favorit destination for mange, og landet ses ofte som porten til Sydamerika. Det er et perfekt sted for en masse outdoor aktiviteter som kajak, ziplining og rafting, og hvis du foretrækker at have fødderne solidt plantet på jorden, er der også mange aktiviteter til dig. Det ikoniske Machu Picchu er et absolut must, men der er mere! Du kan trekke på Inkastien, udforske Amazonas regnskoven og besøge de skønne byer Lima og Cusco og få en smagsprøve på det peruvianske køkken og kultur.

Church in the city of Arequipa with mountain in the background in Peru

Thailand

Berømt for deres lækre strande, pulserende byer som Bangkok og fyldt med eventyr, Thailand er et sandt backpacker paradis. Det er nemt at finde rundt, landet har en veletableret "backpacker infrastruktur" (her mener vi en masse fantastiske hostels, billig mad og transportmuligheder og et væld af aktiviteter, lige fra at udforske oldgamle templer til vild vandsport). Og fik vi nævnt deres street food? Tag os med til Jodd Fairs market NU!

Boats at a beach on the Phi Phi Islands in Thailand

New Zealand

Med landets betagende landskab er New Zealand enhver backpackers drøm. Uanset om du er til hiking, adventure sport eller surfing, så finder du noget, der kan still dit thrill-seeking behov her. Du kan bruge flere uger på at udforske de smukke nationalparker, bl.a. Milford Sound og Tongario nationalpark. New Zealand er også et populært sted at tage på road trip, og hvis du har et lidt mindre budget - Working Holiday. Det betyder, at du kan blive hængende endnu længere, få arbejdserfaring og tjene penge til din rejse. Win-win-win!

Emerald Lakes in Tongariro National park on North Island in New Zealand

Cambodja

I Cambodja får du den der typiske sydøstasiatiske charme. Udover de gamle ruiner ved Angkor Wat templet, kan backpackere besøge den levende by Phnom Penh, tage på klatretur eller leje en knallert i afslappede Kampot og besøge de skønne øer Koh Rong og Koh Rong Samloem. Det der gør Cambodja til et helt særligt sted for backpackere, er muligheden for at kombinere rejsen hertil med de andre nærliggende lande som Vietnam, Laos, Thailand og (selvom det teknisk set ikke er et naboland) Malaysia.

Boats and huts on a river bank in the Kampot province in Southern Cambodia

Indonesien

Med mere end 17.000 øer er det umuligt ikke at finde et sted, du synes om her. Med sine mange øer, regnskove og bjerge tilbyder Indonesien uendelige muligheder til den entusiatiske adventure backpacker. Bali er et populært sted at starte med fantastiske strande, fede natteliv og med sit relative lille areal er det nemt at rejse rundt. Andre highlights inkluderer det betagende landskab i Komodo National Park, den kulturelle by Yogyakarta og Mount Bromo på Java og den laid-back livsstil på Gili-øerne. Hvis du vil opleve mere af Indonesien, anbefaler vi enten at flyve til Sulawesi eller Sumatra, som begge tilbyder vidt forskellige oplevelser og endnu flere lækre madoplevelser.

Lush green rice fields on Bali, Indonesia

Costa Rica

Efter en helt masse Asien, er den her til alle os der elsker Mellemamerika! Costa Rica er især kendt for deres utrolige biodiversitet og økoturisme, men det er især et populært sted at rejse hen for førstegangs backpackere på grund af landets høje sikkerhed. Men det skal ikke få dig til at tro, at her er kedeligt. Du kan udforske de tågede regnskove, bestige vulkaner eller bruge dagen på en af de mange smukke strande. Wildlife elskere bør slå et smut forbi Osa Peninsula, hvor Corcovado National Park ligger. Tapirer, jaguarer, krokodiller og dovendyr holder alle til i denne region, og det er forholdsvist nemt, at spotte mange vilde dyr i mens du hiker her.

Traveller at Nauyaca waterfalls in the south of Costa Rica

Vietnam

Endnu en Sydøstasien klassiker her! Med et landskab der ligner det er taget direkte fra et postkort, street food der er til at dø for og super venlige lokale overalt, er Vietnam et fantastisk sted for backpackere. Fra de travle, men sjove gader i Hanoi til den historiske by Hoi An og selvfølgelig Ha Long Bay, Vietnam har det hele. Vores største anbefaling: lej en scooter og cruise rundt mellem landsbyerne, og hyg dig i mens det smukke landskab suser forbi.

Travellers on a motorbike on an empty road in Vietnam

Australien

Vores næste destination er også kendt som "Down Under". Her kan du næsten ikke fare vild. Det bliver faktisk næsten ikke nemmere, her nyder du godt af både det engelske sprog og de imødekommende aussies. Australien er uden tvivl et perfekt sted at tage hen, når du backpacker for første gang. Udforsk de kendte byer som Sydney og Melbourne, dyk ved det betagende Great Barrier Reef, oplev Red Centre og outbacken og surf på de smukkeste strande på østkysten - Australien har noget for enhver rejsende.

Surfers in the ocean at Gold Coast in Australia

Sri Lanka

Sidst, men ikke mindst har vi Sri Lanka. Måske er det lidt af en outlier på denne liste, men det er helt sikkert et fantastisk sted at rejse hen! Denne tropiske ø tilbyder alt fra kultur og wildlife til smukke landskaber. Det er et af de bedste lande i Asien at tage på safari, her kan du nemlig både se leoparder, elefanter, bjørne og utallige farverige fugle i de fortryllende nationalparker. Du kan også besøge gamle templer, tage en tur på havet for at surfe, dykke eller finde hvaler, hike gennem de fordige teplantager omrking Nuwara Eliya og slappe af på en af de mange uberørte strande. Det bedst eaf det hele? Sri Lanka er en utrolig billig rejsedestination, de lokale er imødekommende og maden er fantastisk. Bare tak os senere!

Views from the open train doors on the journey from Kandy to Ella in Sri Lanka

Food for thought...

Feeling inspired now, and ready to travel? Reach out to our travel experts who can guide you on your first big backpacking adventure. Think of us as your safety net, with all our travel experience. Even if you don't know yet where to go yet, we gladly help you figure things out. 

Føler du dig inspireret og klar til at rejse? Ræk ud til en af vores erfarne rejseeksperter, som kan guide dig ud på dit første backpacking eventyr. Tænk på os som dit sikkerhedsnet med alt vores rejseerfaring. Selv hvis du ikke ved, hvor du vil hen endnu, hjælper vi dig gerne med at finde ud af det.

Skriv til os her!

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.