{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


6 forskelle på studielivet i Danmark og i Australien

surfer på strand i Australien

Universitetsstudierne er ikke 100% lig hinanden i Danmark og i Australien, hvilket uden tvivl er en del af oplevelsen. Vi har samlet nogle af forskellene mellem studielivet i Danmark VS i Australien, så du er godt forberedt til dit kommende semester.

1: Karakterskalaen!

12-skalaen findes ikke i Australien, i stedet for uddeler de bogstaver og giver dig antal % hvoraf 100% naturligvis betyder at du har løst opgaven til UG. 

High Distinction (HD) = 85-100%
Distinction (D) = 75-84%
Credit (C) = 65-74%
Pass (P) = 50-64%
Fail (F) = under 50%

 

2: Australsk engelsk!

Der er en del forskelle på det engelske du kender fra amerikanske film og TV-serier og på australsk engelsk. Australiere har det med at bruge deres egne vendinger og termer for nogle ord, og det kan være godt at stifte bekendtskab med dem tidligt, såfremt din underviser eller de andre i din studiegruppe slynger dem ud. Google eller spørg din nye studiekammerat eller underviser, så du får dem på plads fra starten af semestret og dit australske engelsk kører på skinner.

Måske du også får øvet lidt af den lækre accent mens du er dernede.

3: Semestrene!

Første semester i Australien starter i februar eller marts og løber frem til juni eller juli og det andet semester starter typisk i juli og løber frem til december. Så australierne har sommerferie over julen og den kan godt vare i 2-3 måneder. Helt omvendt fra vores studieår!

Det er altså lidt underligt at ligge på stranden i december eller at møde en julemand med shorts.

santa claus on sup board

4: Kandidatuddannelsen!

I Danmark tager det typisk 2 år at få en kandidatuddannelse. I Australien er det muligt at tage en kandidat på kun 1 år, så du kan komme tidligere ud på jobmarkedet. Du kan også tage kortere kurser på kandidatniveau.

5: Din fritid!

Dine muligheder for vilde fritidsaktiviteter udenfor studierne og klasselokalerne er uden tvivl helt unikke i Australien. Hvor mange danske studerende har lige mulighed for at kaste sig ud i surfkurser, dykning ved Great Barrier Reef, kænguruspotting, sejlads blandt rokker og ubeskrivelige naturparker efter dagens lektioner og i weekenderne? Zero!

Vi har kun én ting at sige - udnyt det, udnyt det, udnyt det!

pige surfer i australien

6: Australierne!

Du har allerede stiftet bekendtskab med australierne og der er mere at glæde sig til. De er så vanvittigt søde og åbne. Måske lidt for åbne synes du i starten? Når du går rundt på campus kan du måske opleve at en tilfældig person siger "How's it going darling" eller "you look great in that shirt." Det betyder ikke at de lægger an på dig, eller at du skal føle dit utilpas. De er bare meget direkte og ikke bange for at komplimentere dig eller tale med fremmede mennesker.

Det kan måske være godt at tage denne attitude med hjem til Danmark, hvor vi sjældent taler med fremmede.

en lokal australier

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.