Herunder kan du læse svarene på nogle af de mest stillede spørgsmål fra studerende der ønsker at læse i udlandet. Hvis ikke du finder svarene på dit spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os eller booke et møde med en studievejleder. Alle spørgsmål er velkomne og vores studievejledning er gratis.
Hvem kan studere i udlandet?
Alle der er kvalificeret til uddannelse på højere niveau, på universiteter i Europa, kan studere i udlandet, tage en hel bachelor- eller kandidatuddannelse eller studere 1-2 semestre i udlandet. Det er dog også muligt at studere i udlandet lige efter gymnasiet dvs. selvom du ikke er tilknyttet en dansk uddannelsesinstitution. F.eks. kan du læse et semester i USA eller i Australien for at se om nogle fag og områder er interessante samtidig med at du oplever dit vildeste udlandseventyr.
Hvordan kan Education Abroad hjælpe mig?
Vi vejleder dig om valg af fag, uddannelse, visum, bolig, rejseforsikring, finansiering og din ansøgning. Vi sørger for at du er godt klædt på inden du tager din beslutning om hvor og hvad du gerne vil læse. Vi har sendt mange studerende på eventyr, og vi glæder os til at give dig dit livs oplevelse. Det er gratis at modtage vores vejledning.
Skal jeg tegne en rejseforsiking når jeg læser i udlandet?
Vi anbefaler altid at du tegner en rejseforsikring når du skal studere i udlandet. Det kan koste dig rigtig mange penge at lade være. Nogle colleges og universiteter har obligatoriske sundhedsforsikringer men selv med dem, anbefaler vi en rejseforsikring, idet de ofte ikke dækker lige så bredt og godt. Hvis du vælger Gouda studierejseforsikring, kan du booke den gennem os og få 5% rabat.
Virker mit sygesikring når jeg læser i udlandet?
Da reglerne kan ændre sig indenfor dette område, anbefaler vi, at du læser om dette emne på borger.dk
Hvilke regler gælder for mit pas og visum når jeg læser i udlandet?
Du skal undersøge reglerne omkring pas og visum, inden du rejser til udlandet for at studere. Det er svært at vejlede omkring pas og visum generelt, da reglerne varierer afhængigt af destination, din nationalitet og den type visum, du ansøger om.
De fleste lande kræver, at dit pas er gyldigt mindst 6 måneder efter din planlagte hjemrejsedato. Undersøg hvilke regler, der er gældende for dig hos Udenrigsministeriet og hos den lokale ambassade for det land, du skal studere i.
Skal jeg ændre min adresse, når jeg skal studere i udlandet?
Det afhænger af, hvor længe du skal studere i udlandet. Den nuværende regel er, at hvis du skal læse i udlandet i over 6 måneder, skal du registrere dig som udrejst i CPR. Læs mere på borger.dk
Hvilke vaccinationer kræves der når jeg skal læse i udlandet?
Du skal måske have nogle bestemte vaccinationer, før du skal af sted til udlandet og studere. Antallet og typen af påkrævede vaccinationer afhænger af, hvor i verden du skal hen, hvor længe du skal være der, hvilke vaccinationer, du tidligere har fået samt og hvad du skal studere. Måske du drømmer om at rejse til andre lande, efter din uddannelse. Vi anbefaler at du læser mere om vaccinationer på Statens Serum Institut og kontakter din læge om hans/hendes anbefalinger. Nogle vaccinationer skal gives af to omgange, med et par ugers mellemrum. Det er derfor en god idé at være ude i god tid angående vaccinationer.
Skal jeg oprette en bankkonto mens jeg læser i udlandet?
Det kan være en rigtig god idé at oprette en lokal bankkonto mens du læser i udlandet. I nogle lande tager det ganske kort tid at oprette en og i nogle lande, er det en længere process. Du skal have en fast adresse og huske alle dine vigtige papirer inden du går ned i banken og taler med dem.
I mellemtiden kan du betale med kontanter eller hæve penge fra din danske bankkonto. Sørg for, at du har nok penge til at klare dig det første stykke tid. Nogle danske banker samarbejder med banker i udlandet. Undersøg om din bank herhjemme har samarbejdsaftaler med banker i dit nye land. Dette kan gøre det nemmere at oprette en bankkonto i udlandet.
Hvor kan jeg bo mens jeg studerer i udlandet?
Dette er en af de største bekymringer hos studerende, og det kan også til tider være udfordrende. Dog, har alle de studerende vi har sendt af sted på udlandseventyr, fundet et godt sted at bo. Vores studievejledere kan altid fortælle dig om mulighederne på det enkelte universitet eller i det land du ønsker at læse i. På nogle universiteter og colleges giver det mest mening at ansøge om at bo på skolens campus, og på andre universiteter anbefaler vi at du evt. finder dit eget værelse i et hus eller en lejlighed sammen med andre lokale eller internationale studerende.
Rigtig mange universiteter tilbyder hjælp og vejledning til internationale studerende, og vi kan hjælpe dig med at finde et godt og centralt hostel eller hotel de første 3 eller mere, så du ankommer med ro i maven. Så kan du starte med at lede efter et sted at bo, mens du bor på hostel. Det er ofte nemmere at finde bolig i udlandet end det er at gøre det hjemmefra.
Sørg for at gøre dig nogle tanker om, hvad du søger, inden du går i gang. Hvis du gerne vil bo i nærheden af mange andre studerende, kan det være en god ide at bo i kollegiebolig. Hvis du derimod har brug for at have dit eget sted, hvor du kan være alene, er den bedste mulighed for dig måske at finde en lejlighed udenfor campus. Husk at en boligkontrakt nogle gange er bindende for en længere periode, så du skal være sikker på, at du har fundet det helt rigtige, inden du skriver under.