{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Botswana

botswana-okavanga-delta-aerial-river-cover
botswana-hippopotamus-river-safari-animal-sidebar

Rejser til Botswana - Hele Afrika i ét land

Botswana i det sydlige Afrika, lige nord for Sydafrika, rummer det bedste af hele kontinentet, på et forholdsvis lille område. Her kan du komme på safari i Chobe National Park, opleve det frodige Okavango Delta, få sand mellem tæerne i Kalahari ørkenen og meget mere. Botswana bliver ofte overset af rejsende, da landet ligger mellem Sydafrika, Victoria Falls og Namibia, og får sjældent den samme opmærksomhed, som disse destinationer. Men det vil vi kraftigt råde dig til at lave om på, for en rejse til Botswana vil være fyldt med fantastiske oplevelser og smuk natur. 

Skriv til os og hør mere!

Okavango Deltaet

En rejse til Botswana bør helt sikkert inkludere et besøg ved det kæmpestore Okavango Delta, der er verdens største indlands-delta.

Dette område var engang en del af søen Makgadikgadi, der indtørrede for mere end 10.000 år siden. I dag har Okavango River ingen forbindelse til havet, i stedet løber den ud i de endeløse sandmængder i Kalahari-ørkenen, hvor den konstant vander 15.000 km2 af ørkenens areal. 

Okavango er hjemsted for dyreliv i store mængder og er et perfekt sted for fans af natur og dyreliv. Der findes en række campingsteder i nærheden af deltaet, hvoraf mange kun er tilgængelige via en lokal mokoro (en kano). Stedet rummer en særlig fornemmelse af noget vildt og isoleret, og et besøg her vil næsten med garanti være et af højdepunkterne på din rejse til Botswana.

Saltsletterne ved Makgadikgadi

I den nordlige del af Botswana finder man også det største system af saltsletter i verden: Makgadikgadi. Stedet er i sig selv særpræget og fascinerende, men det bliver endnu mere specielt takket være den enorme koncentration af zebraer (en af de største i Afrika), der holder til her. At campere under åben himmel her midt på saltsletterne er en ubeskrivelig oplevelse - rejs ikke fra Botswana uden at have prøvet det.

Nationalparker og safari i Botswana

De fleste der rejser til Botswana, vælger at besøge landets mest populære nationalpark, Chobe Nationalpark, i den nordvestlige del af landet. Selv om det blot er landets tredjestørste nationalpark, er det her, man finder den største koncentration og diversitet af dyreliv. Hver eftermiddag fyldes området omkring Chobe River med dyr af alle slags, og dit største problem vil være at beslutte dig for, hvor du skal kigge, hvilke dyr du skal kaste din kærlighed og din kameralinse på: elefanter, giraffer, løver og aber blot for at nævne nogle.

Der er masser af gode muligheder for at komme på safari her i Chobe - du kan bl.a. opleve området på en af de spændende ture, du kan booke direkte hos os.

Også Moremi Game Reserve på den vestlige side af Okavango deltaet er et anbefalelsesværdigt sted at tage på udkig efter det fascinerende dyreliv.

Rejsen rundt i Botswana

Den nemmeste måde at rejse rundt i Botswana på er at deltage på en af vores ture i landet. Skal man besøge Okavango, Chobe og Moremi, kan dette alligevel kun lade sig gøre med guide. Store dele af Botswana kan dog udforskes på egen hånd i bil, det er et forholdsvist sikkert land med en meget venlig befolkning - en befolkning der vil være stolt over, at du valgte Botswana som rejsemål. 

Den bedste tid at besøge Botswana er mellem april og juni, lige efter regntiden der varer fra december til marts. Temperaturerne er ikke så høje, som mange forventer for et land i Afrika - men takket være placeringen tæt ved og i selve Kalahari ørkenen kommer temperaturen sjældent under nul om natten. Dagstemperaturerne ligger gennemsnitligt på 25 grader.

Husk også at en af Afrikas største seværdigheder, Victoria Falls, blot ligger nogle få timers rejse herfra på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe.

Brug for mere inspiration?

Se alle rejseblogs
alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.