{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Thailand

Smag på fantastisk streetfood i Thailand
Rejser til Thailand er den perfekte backpacker destination

Rejser til Thailand – Den sydøstasiatiske favorit og backpackermekka

Planlægger du en rejse til Thailand? Rejs fra Chiang Mai i det nordlige Thailand til Koh Lanta, Koh Phi Phi, Koh Samui og alle de andre øer i det sydlige Thailand. Thailand er et populært rejsemål og af god grund! En rundrejse som backpacker i Thailand giver dig det hele; lækre hvide strande, fantastisk vejr, magiske naturoplevelser, enestående dykkermuligheder ved de flotte koralrev, frodig regnskov, spændende dyreliv, smukke templer, fascinerende kulturoplevelser, ekstremt lækre madoplevelser og en venlig og imødekommende befolkning. Der er ikke uden grund, at Thailand bliver kaldt 'Smilets land'.

Skriv til os og hør mere!

Det thailandske køkken

Selvfølgelig fortjener det thailandske køkken særlig opmærksomhed, og det er i sig selv en af de store oplevelser i Thailand, og en stor del af den Thailandske kultur. Når du rejser til Thailand, får du verdensklasse restauranter og masser af street food. Udbuddet er ekstremt varieret, krydderierne himmelske og priserne er meget budgetvenlige, så selv, hvis du er en broke backpacker - kan du være med her. Ofte finder du de største madoplevelser i de mange gadekøkkener, hvor der venter dig lækre og spændende smagsoplevelser for helt ned til 5 kroner! Vi kan anbefale at prøve nogle af deres mange autentiske karryretter eller andre populære retter såsom Tom Yum, Pad Thai eller Som Tam.Vi hjælper dig gerne med at finde de lækreste og mest autentiske madoplevelser, når du rejser til Thailand.

Oplevelser i Thailand

Når du rejser til Thailand, kommer du bestemt ikke til at kede dig! Thailand er det perfekte rejsemål, hvis du er til en kombination af afslapning og aktivitet. Landet byder på uendelige oplevelser, og underholdningen og stemningen er især i top i forbindelse med de intense thaiboksekampe, der bliver arrangeret over alt i Thailand, og som man helt afgjort bør opleve. Trænger man selv til at prøve sine talenter af på en mere fredelig måde, kan det anbefales at tage et kursus i den thailandske kogekunst, og når tempoet skal helt ned, er det bare at finde en af de mange massagebrikse og få en behagelig omgang thaimassage. Din krop vil elske det.

Hvis du drømmer om at dykke i Thailand, kan vi hælpe dig med både dykkercertifikater og dykkerture flere steder i Thailand. Koh Phi Phi, Koh Lanta, Koh Tao, Koh Lipe og Khao Lak - for bare at nævne et par stykker. Her vil du opleve smukke koralrev og rigt dyreliv under overfalden. Er du til en solrig ferie med aflapning på stranden, så er en rejse til Thailand bestemt også noget dig. Thailand har et overflod af smukke hvide sandstrande med turkisblåt hav og de billedskønne omgivelser sætter scenen til en fantastisk opleve.

Hvis du er til trekking, så kan du også roligt tage til Thailand, da der rig mulighed for at komme ud at vandre og opleve landets smukke natur og se noget af det gamle autentiske Thailand. Chiang Mai i det nordlige Thailand er en enestående by, og fungerer for mange som udgangspunkt for regionens fantastiske trekkingoplevelser. Byen er omgivet af frodig jungle og smukke bjerge som giver alle vandrerer en fantastisk oplevelse.

Fest og farver i Thailand

Festkulturen i Thailand fejler bestemt ingenting, og det er nok de færreste backpackere, som ikke har hørt om Full Moon Party på Koh Phangan. Hvert år samles flere tusinder af unge til Asiens absolut største fest på Haad Rin stranden på Koh Phangan, og giver den max gas under fuldmånen. Her står den på spande med drinks, UV-maling, dans til den lyse morgen og meget mere! Hvis du vil opleve et mega-party skal du tage afsted i højsæsonerne juli-august og december-april. Vi kan guide dig til det bedste tidspunkt til at tage afsted, hvis du ønsker at deltage i Full Moon Party.

Koh Phangan er ikke den eneste ø med et vanvittigt natteliv. Koh Phi Phi og Koh Tao har også en mega fed barscene lige ned til det turkisblå hav, så du kan sidde på stranden under de svajende palmer og nyde din drink eller tage på pub-crawl sammen med andre eventyrlystne rejsende. På Koh tao vil vi klart anbefale at tjekke Sairee Beach ud. Vi kan heller ikke komme uden om backpackerfavoriten i Bangkok - Khao San Road - som i flere årtier har været hjemsted for nogle af de vildeste og mest unikke oplevelser på den thailandske festscene. Uden tvivl et besøg værd!

Shopping i Thailand

Der er god shopping at komme efter på gader og stræder. Det er her, de bedste handler kan gøres, især hvis du er på jagt efter thaisilke, håndværk eller sølv- og guldsmykker. Det er kutyme at prutte om prisen, så det skal du ikke være bange for. Husk også at dyrke de mange spændende markeder - her kan man hænge ud i dagevis. Natmarkedet i Chiang Mai er eksempelvis gigantisk, og kræver at man tager sig god tid.

Mange benytter desuden lejligheden til at få skræddersyet tøj til en overkommelig pris undervejs på rejsen i Thailand. Her kan du få lavet nogle helt unikke pieces, præcis som du gerne vil have dem. Hvis du ønsker at få skræddersyet noget tøj, anbefaler vi, at du tager vil skrædderen tidligt på rejsen, da det typisk tager nogle dage at lave tøjet, og hvis der skulle være nogle rettesler, skal der også være tid til at fikse dem.

Frivilligt arbejde i Thailand

Frivilligt arbejde er guld værd for dem du hjælper. Du får både en oplevelse for livet og erfaring, som du kan skrive på CV'et. Du kan bl.a. hjælpe elefanter, der tidligere har været i fangenskab, med at komme tilbage i naturen. Vi kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige frivillige arbejde for dig blandt vores mange muligheder.

Praktisk om at rejse rundt i Thailand

Noget af det bedste ved Thailand er priserne! Et måltid mad på en af de mange restauranter koster i gennemsnit cirka 15 kroner, overnatning per nat cirka 30 kroner og opefter, afhængig af standarden, naturligvis. Det er også meget billigt at flyve indenrigs i Thailand, især hvis du booker fly online. Busserne er også billige, og selv om de fleste busser har både toiletter og aircondition, kan det for den ekstra komforts skyld anbefales at vælge en af de såkaldte V.I.P.-busser. Husk altid at forhandle prisen på en tur med tuk-tuk (de uundgåelige taxi-knallerter) før afgang, da de kan være ret dyre, og tjek altid at taxameteret er sat til, når du kører med taxi i Thailand.

Du kan også tage toget når du rejser rundt i Thailand. Vi kan anbefale at tage toget mellem Chaing Mai og Bangkok, enten det luksuriøse overnight train med sovekupé eller det lokale bumletog, alt efter hvilken komfort du har brug for. Hvis du tager det i løbet af dagen, vil du komme til at opleve det centrale Thailand, som med dets rolige omgivelser er en stor kontrast til det pulserende storbyliv i Bangkok.

Hvornår er det bedst at rejse til Thailand?

Thailand er et stort og varieret land, så vejret svinger fra sted til sted og med regntiden, så vejret bliver hurtigt en vigtig faktor. Nedenfor finder du et overblik over, hvornår det er bedst at holde ferie i Thailand i de forskellige områder:

Det vestlige Thailand: Regntid fra maj-november, anbefalet rejsetid december-april.

Det østlige Thailand: Regntid fra september-november, anbefalet rejsetid juli-september.

Det nordlige Thailand: Regntid fra juli-september, anbefalet rejsetid november-april.

Hvis du vælger at rejse til Thailand i regntiden kan du forvente at der vil være enormt fugtigt - mere end normalt - men regntiden betyder ikke, at det regner hele tiden. Det regner typisk de fleste dage, men oftest kun i nogle timer ad gangen (mest om eftermiddagen og aftenen/natten). De fleste rejsende foretærkker at rejse til thailand fra november/december til marts. Det er den køligste og tørreste periode med flest solskinstimer. Det kan dog varierer alt efter om man rejser på Thailands østkyst eller vestkyst.

Steder du bør opleve på din rejse rundt i Thailand

Thailand har SÅ mange fede steder, der bør være på din bucketlist når du rejser til Thailand, at det er svært blot at nævne et par få. Men Bangkok, Chiang Mai, Koh Lanta, Phuket, Koh Samui, Koh Tao, Koh Pha Ngan, Krabi og Phi Phi-øerne er alle oplagte rejsemål. Og så er der alle de andre steder i landet, der i lige så høj grad er et besøg værd.

Brug for mere inspiration?

Se alle rejseblogs
alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.