{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Vietnam

Oplev den smukke natur i Vietnem
Når du rejser til Vietnam, kan du opleve den smukke natur

Rejser til Vietnam - det bedste af østen

REJSER TIL VIETNAM - DET BEDSTE AF ØSTEN

Vietnam vil overraske dig! Tag dig god tid, rejs langsomt og du vil opdage en utrolig mangfoldighed af mennesker, scenerier og mad når du rejser til Vietnam - et af Asiens hurtigst udviklende lande. En rejse gennem Vietnam byder på mange top-destinationer, og du må ikke snyde dig selv for Halong Bay, Nha Trang, Phan Thiet, Mekong-deltaet, Hoi An, Danang og Sapa - her vil du finde en skøn blanding af smukke strande, historiske monumenter og billedskønne limstens- og bjergområder. Og ja, Ha Long bugten er lige så betagende i virkeligheden, som den er på billeder. Derudover er der jo de pulserende storbyer som Vietnams hovedstad Hanoi, Ho Chi Minh City (Saigon) og Hue, der alle fortjener opmærksomhed på din rejse til Vietnam, og er populære rejsemål i sig selv.

SKRIV TIL OS OG HØR MERE!

VIETNAMS MENNESKER OG KULTUR

Vietnam er et land med en lang og begivenhedsrig historie, og som rejsende i Vietnam er noget af det første, man bemærker, og som bliver ved med at springe i øjnene, den store mangfoldighed af mennesker og kulturelle variationer. Fra Flower Hmong-minoriteterne, som den dag i dag stadig lever som de gjorde for flere hundrede år siden i det nordlige Vietnam, til den veluddannede forretningskvinde i travle Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam - der er en verden til forskel, men alligevel lever de i det samme land. Sådan er det hele vejen gennem dette fascinerende land: for hver ny by du rejser til, møder du et andet folk - deres udseende, madkultur, tøjstil, dialekt og meget andet er forskelligt fra sted til sted, og heldigvis har hvert sted sin helt egen charme og masser muligheder for at opleve det autentiske Vietnam.

Vi kan bestemt også anbefale at stoppe i byen Hoi An i det centrale Vietnam, hvor tusindvis af små papirlanterner præger bybilledet. Her er det også rigtig populært at få skræddersyet tøj og specialdesignet sneakers. Hvis du er heldig at besøge Hoi An under en fuldmåne på din rejse hertil, kan du opleve byens berømte lanterne festival, hvor tusindvis af farverige lanterner tændes og sendes ned ad floden. Derudover er byen også fyldt med mennesker fra hele verden, da festivalen både tiltrækker rejsende og lokale til byen for at opleve det smukke fyrværkerishow og byens stemning.

Det er aldrig for sent - men Vietnam, og især Ho Chi Minh City, udvikler sig ekstremt hurtigt, og måske vil det slet ikke være det samme om fem eller ti år. Vietnam er et land, der fortjener at blive udforsket nu.

BACKPACKING I VIETNAM

Når du rejser til Vietnam, vil du hurtigt opdage, at det er et utrolig nemt land at backpacke i. Og endnu nemmere er det for danske statsborgere med dansk pas, da man ved indrejse kan rejse 45 dage visumfrit. Derudover fungerer den lokale transport ganske udemærket, og du vil undervejs på din rejse møde masser af andre backpackere på din vej. Backpacking i Vietnam er utrolig populært, dels fordi der er masser af store oplevelser i vente, det er et nemt rejsemål at rejse rundt i på egen hånd og fordi det er relativt billigt sammenlignet med mange andre lande i verden. Derudover kan du glæde dig til bo på hyggelige lokale hostels på nogle fantastiske destinationer, ligesom maden i Vietnam er helt forrygende. Du må ikke snyde dig selv for at smage på en masse vietnamesisk streetfood, når du rejser til Vietnam. Smag på pho, bánh mì og meget mere i de vietnamatiske gadekøkkener - det kommer du ikke til at fortryde!

Landet er med rette et stort backpackerparadis, og det er et typisk stop på den klassiske backpackerrejse rundt i Sydøstasien. Overvejer du backpacking i Vietnam, og har du brug for hjælp til planlægningen, så lad os hjælpe dig med at sammensætte den fedeste rejse.    

VIETNAMS KØKKEN

Vietnams køkken er, som sagt, helt sublimt! Forestil dig det allerbedste fra det asiatiske køkken med et touch af inspiration fra det franske. Hvad enten størrelsen af ens budget er stort eller småt, vil du altid få fantastiske kulinariske oplevelser, når du rejser til Vietnam og spiser vietnamesisk mad - selv risene smager anderledes og bedre! Uanset hvad du er til, er der lækre retter at prøve i Vietnam, rejser du hertil, skal du smage en af de mest kendte vietnamesiske retter, som er Pho Bo, en nuddelsuppe med oksekødsstykker og delikate urter og krydderier. Her serveres den traditionelt som morgenmad fra små boder på gaden, der udelukkende tilbyder denne ene ret. Det er virkelig billigt, og det smager virkelig godt! Du skal selvfølgelig også smage på vietnamesiske forårsruller fyldt med friske grøntsager, når du udforsker det vietnamesiske køkken.

Du vil hurtigt opdage, at man spiser alt i Vietnam! Selv mange lokale gode restauranter serverer eksempelvis mave eller grisefødder - som er helt harmløst og faktisk kan være en smagsoplevelse, det er værd at få med. Man skal dog holde sig fra de specielle steder, der har kød fra truede dyrearter på menuen. Der er mange af den slags i Vietnam og det 'bidrager' desværre til udryddelsen af disse dyr.

AKTIVITETER PÅ DIN REJSE TIL VIETNAM

Vietnam er fyldt med unikke seværdigheder og spændende kultur. Faktisk er der så meget at opleve i Vietnam, at du næsten ikke kan nå at se det hele på én rejse. Fra hovedstaden Hanoi, Ninh Binh og Halong Bay i den nordlige del af Vietnam til landets mange små landsbyer, de mange gamle templer og de bedste strande i den sydlige del. Vietnam har det hele og især Vietnams natur med de bølgende rismarker er et betagende syn. Omkring Ho Chi Minh City kan du opleve de berømte Cu Chi tunneller, som blev bygget under Vietnamkrigen, og emmer af spændende historie. Fra hovedstaden Hanoi Du må endelig ikke snyde dig selv for at opleve de små landsbyer langs kysten, der ofte byder på både strand og smuk natur - og selvfølgelig sjove flydende markeder.

Hvis du er til en mere afslappende ferie, har Vietnam også utrolig mange vidunderlige strande, som bestemt er et besøg værd. Især øen Phu Quoc beliggende i den sydlige del af Vietnam byder på skønne strande og fantastisk natur. Du kan selvfølgelig også tage på et vildt scooter-eventyr i de smukke bjerge og grønne rismarker i Sapa Village, hvis du er til adventure.

Uanset hvordan du drømmer om at opleve Vietnam, har vi en rejse, der passer til dig. Du kan både udforske Vietnam på egen hånd eller på en grupperejse med lokale guider. Eller måske vil du gerne have vi planlægger hele rejsen til dig? Det er helt op til dig.

REJS RUNDT I VIETNAM

Den offentlige transport i Vietnam er virkelig omfattende og du kan komme lige derhen, du vil. Lokale busser og taxier er aldrig et problem at komme i nærheden af, og prismæssigt er det også yderst overkommeligt, men sørg altid for at aftale prisen på forhånd og brug et af de større, velrenommerede selskaber. Eller tag en togrejse, som også er en virkelig god måde at udforske Vietnam på. Også indenrigsflyvninger er en god mulighed - Vietnam Airlines er blandt verdens mest moderne og servicerer ruten mellem Ho Chi Minh City og Hanoi dagligt med en Boeing 777.

FRIVILLIGT ARBEJDE I VIETNAM

Drømmer du om at hjælpe de lokale på din rejse til Vietnam, er et arbejde som frivillig i et par uger en investering værd. Du kommer tæt på de lokale, og hjælper der hvor der er brug for det. Derudover kan du også skrive udlandserfaring på dit CV, en masse nye venskaber og oplevelserne som frivillig vil du huske for altid. 

Bedste tidspunkt at rejse til Vietnam

Nu er du måske allerede begyndt mentalt at planlægge din rejse til Vietnam - og det forstår vi godt! Derfor er det også godt at begynde at overveje, hvilket tidspunkt på året du gerne vil rejse, da vejret i de forskellige sæsonerne godt kan variere. Generelt set er det bedst at rejse til Japan i månederne mellem november og april, men vejret i Vietnam varierer meget alt efter hvilken del af Vietnam, du besøger. I Hanoi og i det nordlige Vietnam er det meget varmt og fugtigt fra maj til oktober og områderne omkring Hanoi har i perioder meget regnvejr. I månederne mellem november og april er det lidt koldere og mere tørt. Især i december og januar kan det blive meget koldt i den nordlige del af Vietnam, rejser du i denne periode, er det vigtigt at pakke derefter.

I det sydlige Vietnam er det generelt varmt og tørt fra november til april og varmt og fugtigt mellem maj og oktober. Generelt er der regnsæson i hele Vietnam i juni, juli og august, hvilket er vigtigt at have in mente, når du begynder at planlægge din rejse til Vietnam.

Rundrejse i Sydøstasien

Vores spidskompetence er skræddersyede rejser, og hvis du gerne vil kombinere din rejse til Vietnam med en videre rundrejse i Sydøstasien, hjælper vi også gerne med det. Det er utroligt oplagt at kombinere en rejse til Vietnam med to lande som Thailand og Cambodja. På din rejse til Thailand venter der her flere spændende byer, store højdepunkter og massevis af hoteller beliggende direkte på stranden. En ferie til Thailand er lig med afslapning og er den perfekte rejse til dig, der gerne vil kombinere de skønne strande i Thailnd med spændende kultur i Vietnam. I Cambodja får du masser spændende kultur og rejser hertil tager typisk dig også et smut forbi det ikoniske Angkor Wat.

Vil du gerne høre mere om rejser til Vietnam? Tjek vores events side ud og hold øje med hvornår vi holder gratis foredrag om rejser til Vietnam. Drømmer du om andre rejsemål? Tøv ikke med at skrive til os, næsten alt er muligt!

Steder du bør se i Vietnam

Der er stor forskel på livet i det nordlige og det sydlige Vietnam. Derfor anbefaler vi selvfølgelig, at du, hvis du har tid, oplever begge dele. De pulserende storbyer som Hanoi og Ho Chi Minh er fede på hver sin måde, men også naturvidunderet Halong Bay, skrædderbyen Hoi An, Sapas mange trekkingmuligheder og Hués strandliv bør opleves, når du rejser til Vietnam.

Brug for mere inspiration?

Se alle rejseblogs
alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.