Book flybillet

Type

Rejsende

Voksne (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Børn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spædbørn < 2 år, intet sæde

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dette felt skal udfyldes

9 Kun valgte datoer Economy

Type

Rejsende

Voksne (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Børn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spædbørn < 2 år, intet sæde

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Søg efter fly

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Søg efter fly

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Søg efter fly
{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Kan du stadig ikke finde det, du leder efter?

Hvis du har brug for hjælp, så skriv til os!
Zadar Croatia Waterfront

Zadar

Zadar er hjemsted for velbevarede romerske ruiner, hyggelige caféer i smukke bygninger bygget i venetiansk stil, en skøn promenade med topmoderne kunstinstallationer og en havnefront, der er perfekt til en svømmetur. Zadar er det oplagte valg, hvis du vil kombinere cool urbanområder med strandferie.

Jeg vil vide mere om rejser til Zadar!

Med godt 80.000 indbyggere er Zadar den største by i det nordlige Dalmatien. Det er også den ældste by, og i 2017 blev det historiske centrum anerkendt som et af UNESCO's fredsbevarede steder. 

Det kan være svært at holde styr på alle Zadars tidligere herskere, men lang historie kort. Hvad der for flere tusinde år siden var en illyrisk koloni, blev senere erobret af romerne. Med Romerrigets kollaps blev Zadar en rig handelsby og hovedstaden i Dalmatien-provinsen. Indtil 1945 var Zadar italiensk, og med 2. verdenskrigs afslutning og frem til 1991, var man en del af det kommunistiske Jugoslavien. Det ville måske være mindre interessant, hvis det ikke var fordi, at du overalt i byen kan se indflydelsesrige monumenter og bygninger, der daterer sig tilbage til disse forskellige perioder i Zadars historie.

En gade du ikke må gå glip af, er Kalelarga. Det er byens hovedgade, der løber fra folkets plads (Narodni Trg) til det gamle romerske forum. Langs den smukke stengade, kan du holde pause ved de livlige caféer, små hyggelige spisesteder og isbutikker, der alle har ligget her i evigheder.

Et stenkost fra den mest kendte isbutik, Donat, står Bell Tower i forlængelse af den romanske katedral. Tag trapperne til toppen og få en fantastisk udsigt over byens skyline og de mange øer i Adriaterhavet. Der er mere end 200 øer ud for kysten i denne del af Kroatien.

På markedspladsen, Pijaca, vil gamle damer forsøge at overtale dig til at købe frisk honing, figner, frugt og ost. Besøger du Zadars promenade, Riva, kan du tjekke den lokale kunstner Nikola Bašic' udstillinger ud. Her finder du blandt andet "Sea Organ" fra 2005, der er en lydskulptur, der producerer musik fra havet ved hjælp af bølgeskvulp og sækkepiper. Bašic er også manden bag "Greetings to the Sun", der er en fascinerende udstilling af 300 glaspaneler, der med solcelller transformer solstrålerne til ren energi. 

I Zadars baghave er der masser af ting at udforske. Du kan tage med båd til Kornati Islands, der er en spektakulær ø-gruppe bestående af 109 mere eller mindre ubeboede øer, rev og klipper. Du kan også besøge øen Pag, der findes godt 45 minutters kørsel fra Zadar. I de senere år er Pag blev kendt for at huse nogle vilde strandfester, særligt i området ved Novalja og Zrce Beach. I øens hovedby, der i øvrigt deler navn med øen, er der modsat mere stille og roligt. Her bevogter fårene de stejler bakker, og det lokale mejeri producerer øens helt store stolthed, den saltede og meget lækre ost, Paški sir.

I Paklenica National Park, der er beliggende en times kørsel fra Zadar, finder du masser af fuglearter, spændende grotter, klipper og bjerglandskaber - alt sammen medvirkende til en virkelig fed naturoplevelse, især hvis du er til trekking eller klatring. I blandt Paklenicas mange stejle klipper finder du den 350 meter høje, og nærmest helt vertikale klippevæg, Anica Kuk. Giv den et skud!

Zadar har gode busforbindelser med Split, Dubrovnik, Zagreb og alle andre større byer i Dalmatien.

Du er nødt til at prøve at...

Smage: Seafood og is fra Donat
Se: Det Romanske Forum
Prøve: Klatring i Paklenica
Opleve: Kornati Islands

 

Vis mig Zadar!

Zadar er en ikonisk gammel handelsby ved Adriaterhavet, beliggende i Dalmatien-regionen.

Brug for mere inspiration?

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Ture og aktiviteter i og omkring Zadar

Udfyld venligst alle felter

Oops! Noget gik galt ... Prøv igen!

Luk
Kontakt
Skriv til os

Drømmer du om et eventyr i udlandet? Ved du hvor du vil hen, eller synes du det er svært at vælge? Send os dine tanker, drømme og spørgsmål og vi hjælper dig med at få dine drømme til at gå i opfyldelse. Det er ganske gratis og helt uforpligtende.

Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes

Tak for din henvendelse!

Vi har sendt dig en mail med den information, du netop har delt med os. Hvis du ikke har modtaget en mail fra os, kan du prøve at tjekke din spam-mappe. Vi glæder os til at høre endnu mere om dine rejsedrømme, og snakke om hvordan vi kan hjælpe dig afsted. Vær opmærksom på, at der i øjeblikket er længere ventetid på henvendelser, idet mange ønsker at komme ud at rejse.  

 

Vi snakkes ved! 

/KILROY-teamet

 

 

 

Du vil snart modtage en bekræftelsesmail på {{email}}

Book et møde

Vi elsker at snakke om rejser, og tilbyder at tage en snak enten over video, telefon eller i vores butikker, dog kun efter bekræftet aftale. Book et gratis møde her, og så ser vi frem til at snakke med dig om dine rejsedrømme.

  • {{ officeOption }}
Dette felt skal udfyldes

Tak fordi du har booket et møde med os!

Vi har sendt dig en mail med den information, du netop har delt med os. Hvis du ikke har modtaget en mail fra os, kan du prøve at tjekke din spam-mappe. 

Vær opmærksom på, at der i øjeblikket er længere ventetid på henvendelser, idet mange ønsker at komme ud at rejse. Bemærk derfor også, at dit møde først er endeligt bekræftet, når du har været i kontakt med en af os omkring dato og tidspunkt.

Vi ser frem til at tage en snak med dig

 

Du vil snart modtage en bekræftelsesmail på {{email}}

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.