{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Tag på snorkeltur i en af Costa Ricas National Parker
Surfing er en oplagt aktivitet når du rejser til Costa Rica

Rejser til Costa Rica - Et sandt paradis

I den sydlige del af Mellemamerika ligger Costa Rica, et sandt paradis, som især er kendt for sit fantastiske dyreliv. Costa Rica har et ekstremt varieret landskab, og dette smukke land rummer ikke mindre end 35 nationalparker, og intet andet sted i verden finder man så mange forskellige dyrearter på så lidt plads! Du kan finde mere end 850 forskellige fuglearter i dette lille naturparadis af et land. Her løber du ikke tør for ting at opleve, Costa Rica bugner med sjove aktiviteter og smukke landskaber.

Costa Rica byder på alt, hvad du kan drømme om på din rejse. Alt fra aktive vulkaner, tropisk regnskov, rigt dyreliv, enestående natur, skønne strande, varme kilder og store naturoplevelser. Her finder du alt hvad dit backpacker hjerte banker for.

Skriv til os og hør mere!


På en rejse til Costa Rica har du desuden gode muligheder for at lære spansk. Der findes mange forskellige måder at lære spansk på, enten som decideret spanskundervisning, eller som en del af et frivilligprojekt. 

REJSER TIL COSTA RICAS HOVEDSTAD: SAN JOSE

Rejsen i Costa Rica begynder for mange i hovedstaden San José, der takket være landets status som surferparadis, et godt sted at fylde rygsækken med godt og billigt surfergear. Der er blot to timers kørsel til både Stillehavskysten og Den Caribiske Kyst herfra. De fleste rejsende bliver ikke længe i San Jose, for mange går turen hurtigt videre til en af Costa Ricas strande, som byder op turkisblåt vand og palmefyldte sandstrande.

San Jose er delt op i forskellige zoner, og det kan anbefales at bo i de sikreste zoner, nemlig zone 1-9. Plaza de la Cultura og byens katedral hører til de steder, man absolut bør se i San José.

SURFING I COSTA RICA - PURA VIDA!

Et af Costa Ricas højdepunkter er uden tvivl deres smukke strande, som er oplagte steder at lære at surfe. Costa Rica har nemlig fantastiske surfspots, hvor verdenseliten mødes for at træne og konkurrere - men også for begyndere kan det være en sjov oplevelse, da der er masser af muligheder for at surfe i Costa Rica. Jaco er ofte udnævnt til at være det helt store surferparadis. Her er altid masser af backpackere og beach parties, god stemning og muligheder for at møde nye rejsekammerater i smukke omgivelser. Derudover er Santa Teresa også et glimrende sted at lære at surfe, når du rejser til Costa Rica. 

Rejser du til det vestlige Costa Rica, kan du bade, snorkle og surfe i Stillehavet. Tager du derimod til det østlige Costa Rica, får du glæden af Det Caribiske Hav og hyggelig caribisk stemning. Uanset hvor du rejser til i Costa Rica, vil du alle steder blive mødt af de venlige lokale og deres pura vida livsstil, som især skinner igennem i landets surferkultur.

LANDETS VULKANER OG VANDFALD

Costa Rica er et land fuld af vilde vulkaner og mange rejser hertil for at opleve den fantastiske natur, der omgiver vulkanområderne. Byen La Fortuna forbinder mange med den kendte vulkan, Arenal. Vulkanen var faktisk erklæret inaktiv, men gik i udbrud i 1968 helt frem til 2010. Hele området er meget forfriskende og smukt, du kan bl.a. tage på en kajaktur i søen ved vulkanen. En anden spændende aktivitet her er vandfaldsrapelling. Og vandfald er der i øvrigt massevis af i Costa Rica, så du kan godt begynde at glæde dig til at tage på opdagelse i landets mange smukke nationalparker. Måske har du allerede hørt om det berømte vandfald Rio Celeste?

Flere andre steder i landet er der rigtig gode muligheder for bl.a. white water rafting, og Costa Rica er i det hele taget et perfekt sted for dem, der søger lidt action og adrenalin på rejsen.

FRIVILLIGT ARBEJDE I COSTA RICA

En rejse til Costa Rica behøver ikke nødvendigvis kun at være ren afslapning. Costa Rica byder nemlig på meget mere end det. Hvis du har tid til det, kan du vælge at arbejde frivilligt på flere projekter med mennesker, natur og vilde dyr i Costa Rica. På alle projekterne får du hands-on erfaring og du kommer tæt på de lokale dyr og mennesker. Du lærer om Costa Rica, lærer spansk og vigtigst af alt: du gør en forskel. Læs mere om frivilligt arbejde i Costa Rica her.

MONTEVERDE CLOUD FOREST

Når du rejser til Costa Rica bør du gøre dig selv den tjeneste at tage ud og se de smukke bjergområder, der er perfekte til trekking -  og den vilde natur og udsigterne er fantastiske. Et godt rejsetip er, at spise frokost på en af de mange 'ranches' som ligger i området og tage på udkig efter den meget smukke og unikke Quetzal-fugl. Dette sted er meget specielt, især takket være de ofte tåge-indhyllede tropiske regnskove. I Monteverde kan du komme op at gå blandt skyerne i Monteverde Cloud Forest, zipline i trækronerne, bungy jump og meget mere! Det grønne paradis byder på både afslapning og action.

MANUEL ANTONIO OG QUEPOS I COSTA RICA

I Manuel Antonio ved Stillehavskysten finder man landets mest populære nationalpark, som især er et oplagt rejsemål pga. nationalparkens mangfoldige dyreliv. Her findes masser af eksotiske dyr, f.eks. slanger, aber, kæmpestore firben, dovendyr - og selvfølgelig fugle i alverdens farver. Dette spændende område har mange flere trækplastre, bl.a. en række smukke og næsten øde, hvide sandstrande, så sørg for at slå et smut forbi når du rejser til Costa Rica.

Den lille by Quepos oser af hygge, latinsk charme og afslapning, og bliver kun forskønnet af fascinerende flora og fauna, der omgiver byen. Her kommer du tæt på mange forskellige spændende mennesker.

TORTUGUERO NATIONAL PARK

Nationalpark Tortuguero er det vigtigste æglægningssted for havskildpadder i hele Mellemamerika og Caribien. Du må ikke snyde dig selv for at opleve disse fantastiske dyrs første spæde skridt, når de lige efter udklækning i sandet automatisk søger mod havet.

VEJRET I COSTA RICA

Costa Rica er et fantastisk land at rejse til det meste af året. Hvis du rejser til Costa Rica i perioden omkring august til oktober, vil du opleve, at det er her, der kommer allermest regn. Til gengæld får du også de bedste surfbølger, og det opvejer den forøgede mængde af regn. 

I strandbyen Jaco ligger temperaturerne mellem 25 og 30 grader nærmest hele året, så uanset hvornår du er her, kommer du ikke til at fryse.

KOMBINER DIN VIDERE REJSE

Hvis du gerne vil kombinere din rejse til Costa Rica med en længere rejse, kan du overveje et stop i Mexico. Her kan du også opleve landets smukke natur, bade i krystalblåt hav - især landets caribiske side er meget smuk og et stop værd, når du besøger landet.

Brug for mere inspiration?

Se alle rejseblogs
alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.