Backpacking er ikke bare en rygsæk – det er en måde at rejse på
Vi hører det igen og igen fra unge, der drømmer om at rejse: "Skal jeg virkelig slæbe rundt på en kæmpe rygsæk og bo på slidte hostels uden aircondition for at backpacke?". Der findes masser af myter og fordomme om livet som backpacker – og det synes vi er super ærgerligt! For backpacking i dag er så meget mere end tunge tasker og primitive forhold.
Faktisk vælger mange unge denne rejseform fra på grund af forældede billeder, selvom backpacking er en af de fedeste, og mest fleksible måder at opleve verden på. I dette blogindlæg viser vi dig, hvorfor backpacking er alt fra fancy hostels og surf-camps til jungleeventyr. Glem alt om gamle rygsække og kryb på dormrooms – backpacking handler om frihed, eventyr og om at skræddersy din rejse præcis, som du vil!

Backpacking vs. charterferie: Hvad er egentlig forskellen?
Det er ikke rygsækken på ryggen, der gør dig til backpacker. Det er friheden. Viben. Eventyret. Når du backpacker, rejser du uden faste rammer. Du kan tage af sted uden en plan, ændre mening undervejs, møde nye venner på et hostel og pludselig være på ø-hop i Filippinerne eller til surf-festival på Bali. Det er ikke solstolen og poolbaren, der er målet. Det er oplevelserne, de uventede møder og de små øjeblikke undervejs.
Hos KILROY mener vi, at backpacking især kendetegnes ved disse tre ting:
- Det er billigere end charterferier – flere oplevelser for færre penge.
- Det er super fleksibelt – du bestemmer selv tempoet og ruten, og du kan nemt møde andre ligesindede undervejs.
- Det er ofte længere rejser – typisk mere end to uger – så du virkelig kan komme ind under huden på de steder, du besøger.
Kan man godt være backpacker uden at have en rygsæk på ryggen?
Ja, det er super smart at have en rygsæk med, hvis du skal hoppe fra ø til ø, trekke gennem Sydamerikas jungle eller bo på en masse hostels undervejs. Der er ikke meget sjov i at trække en kuffert gennem sand, mudder eller små bjergbyer. Men hey – hvis du hellere vil rejse med kuffert, så gør det! Skal du på surfcamp i et par uger, nyde livet i en luksusvilla på Sri Lanka eller lave frivilligt arbejde i Afrika - så er kufferten en helt fin løsning. Backpacking handler ikke om, hvordan din bagage ser ud – det handler om friheden til at opleve verden på din måde.

Et opgør mod backpacking-myterne
Her får du svar på de backpacking-spørgsmål, vi hører igen og igen:
1. Er backpacking kun for dem som kan lide kryb og kravl?
På ingen måde! Du vælger helt selv, hvor vildt det skal være. Vil du ud i junglen og sove i hængekøje, kan der selvfølgelig snige sig en myre eller to ind. Men de fleste steder bor du på helt normale hostels eller guesthouses, hvor du selv vælger dit niveau af luksus. Og ellers findes der også masser af steder med aircon og myggenet!
2. Er hostels ikke ulækre og skumle?
Overhovedet ikke. Hostels i dag er alt fra hyggelige boutique-hostels med pool og cocktailbar til budgetvenlige steder med rene senge og gode vibes. Du bestemmer helt selv, om du vil bo mere billigt eller lidt mere lækkert – mulighederne er uendelige.
3. Er det ikke vildt ubehageligt at sove på hostels?
Et hostel er i bund og grund bare et sted, hvor du kan bo billigt og møde andre rejsende. Mange hostels føles nærmest som små, sociale fællesskaber med fællesområder, events og masser af god energi. Og nej, det er ikke noieren – det er faktisk en af de nemmeste måder at få nye venner på, især hvis du rejser alene eller bare vil møde folk undervejs.
4. Skal jeg dele værelse med 25 fremmede der snorker?
Kun hvis du vil, da de større værelser også er de billigste. De fleste hostels har både store sovesale og små værelser – og du kan ofte vælge mellem alt fra 4-personers dorms til private værelser. Vil du hellere have lidt privatliv eller mere luksus, så vælger du bare mindre værelser eller et privat rum.

Skal man være en festabe for at backpacke?
Kun hvis du vil! Ja, der findes hostels med barer, pub crawls og vilde fester, hvis du er til det. Men der findes lige så mange steder, hvor stemningen er chill, og hvor folk hellere vil stå tidligt op for at tage på surf, vandretur eller morgenyoga. Så nej – der er ingen adgangskrav om at være party animal. Bare vær dig selv.
"Backpacking er lidt ligesom Roskilde Festival: Du kan gøre det super billigt og lidt mere primitivt, eller gå all in på goder, hvis du har lyst – alt er muligt! "


Hvordan kan backpacking også se ud?
Backpacking i dag er meget mere end slidte rygsække og sovesale uden aircon, som det måske i højere grad var tilbage i 60'erne. Faktisk kan din backpackerrejse se ud på præcis den måde, du drømmer om!
Måske bruger du et par uger på en surfcamp på Bali, hvor du bor i hyggelige bungalows og bruger dagene på bølger, strand og yogasessions. Eller måske checker du ind på et hostel i Costa Rica med infinity pool, privatværelser og acai-bowls til morgenmad. Du kan også backpacke på en helt anden måde og tage på en grupperejse gennem Australien, Sri Lanka eller Sydamerika – perfekt, hvis du vil opleve meget på kort tid med nye venner og stadig have friheden til at være spontan.

Er det farligt at backpacke?
Backpacking er ikke farligere end andre former for rejser – så længe du bruger din sunde fornuft.
De fleste steder, hvor backpackere rejser, lever de af turisme og er vant til unge eventyrere, der kommer for at opleve deres land. Selvfølgelig skal du tage dine forholdsregler, som du ville gøre alle andre steder i verden: Pas på dine ting, vær opmærksom på dine omgivelser og lyt til din mavefornemmelse. Backpacking handler om at kaste sig ud i eventyret – og ikke om at være bange for det.
"En fordom jeg hører tit, er at det er en slidt rejseform - jeg vil sige, at hostels ude i verden i dag er blevet super fede, og at man sagtens kan få privatliv."
Afsted med dig!
Hvis du stadig sidder med spørgsmål om, hvad backpacking egentlig er – eller hvis du bare er blevet totalt hooked på at komme afsted på eventyr – så skriv endelig til os! Vi sidder altid klar til at hjælpe.
Book et møde om dit eventyr med Kilroy