Book flybillet

Type

Rejsende

Voksne (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Børn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spædbørn < 2 år, intet sæde

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

9 Kun valgte datoer Economy

Type

Rejsende

Voksne (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Børn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spædbørn < 2 år, intet sæde

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptions

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Søg efter fly

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Søg efter fly

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Dette felt skal udfyldes

Søg efter fly

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Vis flere søgeresultater [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Vis flere søgeresultater [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Vis flere søgeresultater [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Vis flere søgeresultater [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Kan du stadig ikke finde det, du leder efter?

Hvis du har brug for hjælp, så skriv til os!

Udfyld venligst alle felter

Luk
Kontakt
Skriv til os

Drømmer du om et eventyr i udlandet? Ved du hvor du vil hen, eller synes du det er svært at vælge? Send os dine tanker, drømme og spørgsmål og vi hjælper dig med at få dine drømme til at gå i opfyldelse. Det er ganske gratis og helt uforpligtende.

Dette felt skal udfyldes
Dette felt skal udfyldes

Tak for din henvendelse!

Vi har sendt dig en mail med den information, du netop har delt med os. Hvis du ikke har modtaget en mail fra os, kan du prøve at tjekke din spam-mappe. Vi glæder os til at høre endnu mere om dine rejsedrømme, og snakke om hvordan vi kan hjælpe dig afsted. Du kan forvente at vi rækker ud til dig snarest, hvor vi sammen kigger nærmere på dine planer.

 

Du vil snart modtage en bekræftelsesmail på {{email}}

Book et møde

Vi elsker at snakke om rejser, og tilbyder at tage en snak enten over video, telefon eller i vores butikker, dog kun efter bekræftet aftale. Book et gratis møde her, og så ser vi frem til at snakke med dig om dine rejsedrømme.

Dette felt skal udfyldes

Tak for at booke et møde hos os!

Vi har sendt dig en mail med den information, du netop har delt med os. Hvis du ikke har modtaget en mail fra os, kan du prøve at tjekke din spam-mappe.

Vi rækker ud til dig snarest, hvor vi sammen kigger nærmere på dine planer. Bemærk derfor også, at dit møde først er endeligt bekræftet, når du har været i kontakt med en af os omkring dato og tidspunkt.

Vi ser frem til at tage en snak med dig!

Du vil snart modtage en bekræftelsesmail på {{email}}

Chat Kontakt
Kontakt Chat

Det ultimative road trip i det vestlige Balkan



Oplev de fedeste spots på dit road trip i det vestlige balkan
få et overblik over dit road trip i det vestlige balkan

Få et overblik over ruten

Her får du et overblik over road trip ruten, og du kan klikke videre i galleriet for at læse mere om hver enkelt stop. Husk at dette road trip blot er et forslag, og kan skræddersyes til lige nøjagtig dit behov. Du kan få hjælp af vores rejsekonsulenter, eller planlægge din helt egen rute fra bunden ved at designe din egen rejse. Den mulighed finder du længere nede på denne side. Hvordan road tripper man på KILROY-måden? Vi opfordrer selvfølgelig altid vores rejsende til at være nysgerrige. At være åbne og omfavne det uforudsete. Stop hvor du kan, kør væk fra hovedvejen, og sæt dig ikke bare i en camper. Kør ikke bare for at køre. Mød nye mennesker. Gør tingene på nye måder. Tag på opdagelse og vær åben for ændringer undervejs - det er oft...

Nyd en legendarisk togtur ned gennem Europa

Rejs med tog til Ljubljana i Slovenien

Find din plads på toget, start spillelisten i hovedtelefonerne og læn dig tilbage mens det smukke landskab glider forbi alt imens du kører gennem Europa. Sug alle indtryk til dig, lige fra de smukke skove, grove bjerglandskaber og de charmerende små byer, der er fuldstændig gemt væk fra omverden. Interrail er perfekte måde at kickstarte dit eventyr, hvor det at rejse langsom er omdrejningspunktet. Fedt? Det synes vi også!

I den samlede pris har vi valgt den Interrailbillet, der inkluderer 5 rejsedage inden for 1 måned, men hvis du vil have endnu flere rejsedage og vil stoppe endnu flere steder på vej sydpå, kan du vælge en anden Interrailbillet. Det er op til dig!

Læg vejen forbi Triglav national park på dit road trip i Slovenien

Dag 1-2 (Slovenien): Gorenjska-regionen

Spektakulære bjerglandskaber med en rig historie gør Gorenjska-regionen en af de mest besøgte i Slovenien. Oplev smukke bjerge som Kravanke, Kamnik-Sanvinj-alperne og de julianske alper. Nå ja, og selvfølgelig skal du besøge Triglav National Park, landets eneste af sin slags. Du må heller ikke gå glip af at besøge de smukke vandfald, Kozjak eller Peričnik. Det samme gælder for søerne Lake Bohinj og Lake Bled, med den legendariske lille ø i midten af søen. Denne del af road trippet er for naturelskere, som elsker outdoor-aktiviteter som trekking, klatring, cykling, svømning og skisport - bare lige for at nævne et par stykker. Hvis du er til kultur, så tjek Škofja Lokas middelalderby Kranj, hjertet af Gorenjska samt Radovljicas gamle bydel.

en mand går på den ikoniske bro i kobarid i det vestlige balkan

Dag 3 (Slovenien): Goriška-regionen

I Goriška vil du opleve vanvittige naturvidundere og chokerende minder fra de mest hårdslående kampe under 1. Verdenskrig. Når du er i området, bør du også besøge Soča Valley, der er must-see! Her finder du masser af fede vandsportsaktiviteter, og du kan både sejle kajak og kano, eller du kan kaste dig ud i en omgang rafting eller canyoning. Er du til endnu vildere aktiviteter, er der mulighed for at opleve dalen via hanggliders, faldskærm eller på mountainbike. Er du til god vin? (selvfølgelig er du det!) Goriška Brda er et skønt vinområde, der producerer nogle af Sloveniens bedste vine. Det østlige Vipava Valley er ligeledes et smukt vinområde, omringet af bakker, hvor paraglidere og skydivere fra hele verden kommer for at sprede vingern...

Solnedgang i horisonten over Rovinj i Kroatien

Day 4-5 (Kroatien): Istria-regionen

Det er tid til at krydse grænsen til Kroatien. Regionen istra er den hjerteformede halvø i landets nordvestlige hjørne, ikke langt fra Slovenien. Regionen tiltrækker foodies fra hele verden, og især i regionens bjerglandsbyer med de gamle hoteller og hyggelige restauranter, kan der være velbesøgt om sommeren.

Istrias kystlinje er også populær, og selvom der ligger mange hotelkæder langs kysten er de mange stenstrande ikke blandt Kroatiens bedste. Men der findes mange faciliteter, havet er helt rent og der findes masser af små afsides steder, du kan være i fred.

Når du er i Istria er du nødt til at prøve friskfanget fisk, og især den rå specialitet Middelhavs-Sashimi er lækker!

tag ud og svøm på dit road trip i Kroatien

Dag 6-7 (Kroatien): Kvarner-regionen

Kroatiens kystlinje er næste 2000 km lang, og byder på godt 1200 øer. Faktisk er hele området åbent for alle, hvilket giver den perfekte anledning til en omgang ø-hop. Du finder øer, der er perfekte for kitesurfere, strandelskere, naturister, øer der er fyldt med cocktailbarer og øer, der blot byder på den mest afslappede atmosfære, du kan drømme om. Der er i sandhed en ø for alle.

Når du er i det nordlige Kroatien, besøg øen Cres. Der er masser af vandrestier, og er et perfekt getaway for naturelskere. Hvis du derimod er mere til dykning, sejle kajak, klatre eller vandsport i øvrigt, så er øen Krk et besøg værd.

Læg vejen forbi Dubrovnik på et road trip i Kroatien

Dag 8-12 (Kroatien): Dalmatiens kyst

Mystiske grotter og spændende øer. Kroatien er meget mere end et Game of Thrones-set. Det er ingen hemmelighed, at sommeren på Dalmatiens kyst er lig med klart badevand, perfekt til snorkeling og svømning, fænomenale solnedgange, middelalderbygninger og lækre strande! Zadar på Dalamatiens kyst er omringet af 5 nationalparker og 2 naturparker, hvilket gør området kendt for sin mangfoldighed både inden for natur- og dyrelivet og for antallet af forskellige aktiviteter. Saml oliven, hjælp bønder med osteproduktion eller find ud af på egen hånd, hvordan man bedst tørrer skinke i landsbyerne. I den sydligste del af Dalmatien finder du Dubrovnik-området, hvor der er masser af fede steder at parkere autocamperen for en stund. Området er desuden ...

Stari Most-broen i Mostar i Bosnien

Dag 13 (Bosnien–Hercegovina): Hercegovina-regionen

Tiden er kommet til et eventyr i Bosnien. Hercegovina-regionens kulturarv, imponerende naturvidundere, ferskvandssøer, krystalklare floder og uendelige mængder af flora gør området til et utrolig seværdigt sted at besøge.

Området omkring Jablanica, Prozor og Konjic har tætte grønne skove og smukke søer. Det meste af regionen har et lunt middelhavsklima, hvilket giver regionen en anden biodiversitet end i resten af landet. Her gror der figner, granatæbler, vindruer, kiwier og mandariner, og desuden kommer mange af Sydeuropas fineste vine fra vinmarker i den syd- og vestlige del af Hercegovina-regionen.

Gå langs de snævre sidegader i Sarajevo

Dag 14 (Bosnien–Hercegovina): Sarajevo og den centrale del af Bosnien

Sarajevo er den måske største smeltedige af forskellige kulturer i hele Balkan. Det var i virkeligheden her, at de store østlige og vestlige kræfter mødtes, og efterlod deres aftryk på en relativt ukendt del af verden.

Sarajevo og det centrale Bosnien er omringet af bjerge, hvilket isolerer byen fra resten af landet, men samtidig skaber en varm og gæstfri følelse i de små lokalsamfund i og omkring hovedstaden.

Besøg Banja Luka i Bosnien

Dag 15 (Bosnien–Hercegovina): Republika Srpska-regionen

Republic of Srpska er en af de nyeste og mest interessante turistdestinationer i det sydøstlige Europa. Hvis du vil bruge tid i bjergene, finder du et af kontinentets smukkeste bjerge i det olympiske bjerg, Jahorina.

Banja Luka er den største by i regionen, og har et væld af grønne områder, heriblandt mange, mange parker. Byen huser mange unge mennesker og masser af sportsfaciliteter.

Det store torv i Zagreb i Kroatien

Dag 16 (Kroatien): Det centrale Kroatien

Det er igen tid til at sige hej til Kroatien. Zagreb er Kroatiens største by rent befolkningsmæssigt og tiltrækker besøgende på grund af byens historie, kulturelle seværdigheder og smukke gamle bydel, der trækker spor tilbage til Middelalderen. Det centrale Kroatien har dog meget mere at byde på!

Mindre byer som f.eks. Sisak tiltrækker markant færre turister, men byder ligeledes på smukke bygninger, kirker og fæstninger. Sisak er ikke blot en chill lille by, men også et musikcentrum, hvor du blandt andet finder en af denne del af Europas bedste jazzklubber.

Det centrale Kroatien tilbyder generelt et langt mere autentisk billede af lokallivet i landet, med markant færre turister. Det er et besøg værd i sig selv!

Et road trip i det vestlige balkan giver dig et perfekt eventyr

Fortsæt rejsen eller tag toget hjemad igen

Efter dit ophold i Zagreb, er det tid til at rejse hjem. Kør camperen tilbage til Slovenien, aflevér den og brug din Interrail-billet på rejsen retur. Det er selvfølgelig blot et forslag. Hvis du ikke er klar til at rejse hjem endnu, er det kun fantasien der sætter grænser, og du kan sagtens tilføje ekstra på dit legendariske road trip.

Se hele rejseforslaget her

Anbefalet varighed

20 dage (16 dages road trip)

Antal kilometer

1720

Hvilke lande?

Slovenien, Kroatien og Bosnien

Transport

Autocamper & tog

Pris fra*
10.973 DKK
Dette road trip tager dig igennem det mangfoldige Balkan. Fra rig til fattig. Fra de klassiske landeveje til de vilde uberørte bjerglandskaber. Fra Bjerge til havet, og tilbage i bjergene igen. Dette road trip tager dig igennem 3 lande, der ligger så tæt geografisk men er vidt forskellige i deres udtryk. Slovenien, Kroatien og Bosnien-Hercegovina skal levere det vildeste road trip i det vestlige Balkan.

Ruteforslag

Hjem 🚄 Gorenjska-regionen 🚐 Goriška-regionen 🚐 Istria-regionen 🚐 Kvarner-regionen 🚐 Dalmatien-regionen 🚐 Hercegovina-regionen 🚐 Sarajevo og det centrale Bosnien 🚐 Republika Srpska-regionen 🚐 Den centrale del af Kroatien 🚐 Zagreb 🚄 Hjem

Husk at dette ruteforslag blot er til inspiration. Hvis du vil ændre i ruten eller udskifte nogle af destinationerne, kan du altid gøre det!

 

Hvad er inkluderet?
Hvad er ikke inkluderet?
 • Lommepenge
 • Dagsture
 • Måltider
 • Sædereservationer

Kommende events

Se flere events ({{ allEventCardsTotal }})

Bevæg dig ned af de snævre sidegader, forbi stande med frisk frugt og brug de næste par timer på en lokal restaurant eller café. Tag på et trek ud i den vilde natur. Kør sydpå langs kysten, og nyd synet af det smukke Adriaterhav til højre. Hop i vandet. Hop ombord på en båd mod øen, du ser i horisonten. Forkæl dig selv med en fisk, grillet til perfektion. Det er essensen af frihed. 


Kør østpå gennem landsbyer fra fortiden i det afslappet tempo. Hæng ud på torvet i den næste by sammen med de lokale. Få en drink med langturschaufførerne, der, ligesom dig, er på vej af sted på landevejene. Stop for natten med udsigt over bjerne, hold pause under et gammelt egetræ, eller parkér autocamperen ved vandet. 


Det er det perfekte road trip for dig, der drømmer om at opleve det bedste af det vestlige Balkan. Fra de smukke slovenske bjerge til den kroatiske kystlinje og videre ind i det adventurefyldte Bosnien-Hercegovina.


Højdepunkter på dit road trip:



 • Triglav National Park og de spektakulære grottesystemer i Slovenien

 • Ø-hop i Kroatien

 • Den afslappede stemning i Bosnien-Hercegovina


Er dette road trip i det vestlige Balkan noget for dig?


Hvis ja, så klik på knappen nedenfor og book et gratis møde. Så hjælper vi dig med at planlægge det road trip i Balkan, præcis som du drømmer om.


Book et møde om road trip i Balkan

Tilbage til toppen

Er du klar til et road trip i det vestlige Balkan?

Uanset om du drømmer om et road trip magen til dette, eller vil tilpasse det til dine egne drømme, så lad os hjælpe dig med planlægningen.

Skriv til os

Andre rejseforslag

Se alle road trips i udlandet

Brug for mere inspiration?

1/3: Hvor vil du hen?

Indtast de steder du vil hen, og vælg ca. længden på dit ophold hvert sted.

2/3: Hvilken type rejsende er du?

Vi vil så gerne give dig de bedste råd og sørge for, at du får den bedste deal. Fortæl lidt mere, så vi kan skræddersy vores anbefalinger. Vælg de udsagn, der beskriver dig bedst. Hvis ingen af dem rammer plet, kan du blot klikke "næste" og springe over.

3/3: Indtast dine oplysninger

Del venligst dine oplysninger, så vi kan komme i kontakt med dig. Jo mere information du tilføjer, jo mere specifikke råd kan vi give dig.

Det var dét! Nu kører vi!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Indtast dato

Fjern destination
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Beklager, vi kan ikke gå til næste trin, før du vælger afrejsested, og indtaster mindst én destination.

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Beklager, vi kan ikke gå til næste trin, før du vælger afrejsested, og indtaster mindst én destination.

"Jeg planlægger min første store tur

"Jeg planlægger min første store tur"

Jeg vil gerne arbejde eller være frivillig på min rejse

"Jeg vil gerne arbejde eller være frivillig på min rejse"

Jeg vil lære noget nyt på denne tur

"Jeg vil lære noget nyt på denne tur"

Jeg vil opleve lokal kultur sammen med andre rejsende

"Jeg vil opleve lokal kultur sammen med andre rejsende"

Jeg er kun interesseret i flybilletter

"Jeg er kun interesseret i flybilletter"

"Jeg vil gerne have hjælp til planlægningen af min tur"

"Jeg vil gerne have hjælp til planlægningen af min tur"

Vi har brug for dit navn!

Indtast din fødselsdato - den skal vi bruge for at finde de bedste tilbud til dig.

Indtast din email, så vi kan komme i kontakt med dig.

+
-
250.000+
{{absoluteMinBudget}}
Design din egen rejse hos KILROY

Turen starter i:

{{departure}}

Steder der skal ses:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Hvem skal med:

{{numberOfTravellers}}

Interesser:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Du har nu designet din egen rejse!
Tak fordi du deler den med os.

Det der sker nu, er, at vi kigger på rejseforslaget, og så vender vi tilbage til dig med vores bedste tips og anbefalinger.

Design din egen rejse hos KILROY

Turen starter i:

{{departure}}

Steder der skal ses:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Slutdestination:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Hvem skal med:

{{numberOfTravellers}}

Interesser:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

 1. Sammensæt din drømmerejse
 2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
 3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Få et overblik over ruten

få et overblik over dit road trip i det vestlige balkan

Her får du et overblik over road trip ruten, og du kan klikke videre i galleriet for at læse mere om hver enkelt stop. Husk at dette road trip blot er et forslag, og kan skræddersyes til lige nøjagtig dit behov. Du kan få hjælp af vores rejsekonsulenter, eller planlægge din helt egen rute fra bunden ved at designe din egen rejse. Den mulighed finder du længere nede på denne side.

Hvordan road tripper man på KILROY-måden? Vi opfordrer selvfølgelig altid vores rejsende til at være nysgerrige. At være åbne og omfavne det uforudsete. Stop hvor du kan, kør væk fra hovedvejen, og sæt dig ikke bare i en camper. Kør ikke bare for at køre. Mød nye mennesker. Gør tingene på nye måder. Tag på opdagelse og vær åben for ændringer undervejs - det er ofte her magien opstår!

Rejs med tog til Ljubljana i Slovenien

Nyd en legendarisk togtur ned gennem Europa

Find din plads på toget, start spillelisten i hovedtelefonerne og læn dig tilbage mens det smukke landskab glider forbi alt imens du kører gennem Europa. Sug alle indtryk til dig, lige fra de smukke skove, grove bjerglandskaber og de charmerende små byer, der er fuldstændig gemt væk fra omverden. Interrail er perfekte måde at kickstarte dit eventyr, hvor det at rejse langsom er omdrejningspunktet. Fedt? Det synes vi også!

I den samlede pris har vi valgt den Interrailbillet, der inkluderer 5 rejsedage inden for 1 måned, men hvis du vil have endnu flere rejsedage og vil stoppe endnu flere steder på vej sydpå, kan du vælge en anden Interrailbillet. Det er op til dig!

Dag 1-2 (Slovenien): Gorenjska-regionen

Læg vejen forbi Triglav national park på dit road trip i Slovenien

Spektakulære bjerglandskaber med en rig historie gør Gorenjska-regionen en af de mest besøgte i Slovenien. Oplev smukke bjerge som Kravanke, Kamnik-Sanvinj-alperne og de julianske alper. Nå ja, og selvfølgelig skal du besøge Triglav National Park, landets eneste af sin slags.

Du må heller ikke gå glip af at besøge de smukke vandfald, Kozjak eller Peričnik. Det samme gælder for søerne Lake Bohinj og Lake Bled, med den legendariske lille ø i midten af søen.

Denne del af road trippet er for naturelskere, som elsker outdoor-aktiviteter som trekking, klatring, cykling, svømning og skisport - bare lige for at nævne et par stykker. Hvis du er til kultur, så tjek
Škofja Lokas middelalderby Kranj, hjertet af Gorenjska samt Radovljicas gamle bydel.

Dag 3 (Slovenien): Goriška-regionen

en mand går på den ikoniske bro i kobarid i det vestlige balkan

I Goriška vil du opleve vanvittige naturvidundere og chokerende minder fra de mest hårdslående kampe under 1. Verdenskrig. Når du er i området, bør du også besøge Soča Valley, der er must-see! Her finder du masser af fede vandsportsaktiviteter, og du kan både sejle kajak og kano, eller du kan kaste dig ud i en omgang rafting eller canyoning. Er du til endnu vildere aktiviteter, er der mulighed for at opleve dalen via hanggliders, faldskærm eller på mountainbike.

Er du til god vin? (selvfølgelig er du det!) Goriška Brda er et skønt vinområde, der producerer nogle af Sloveniens bedste vine. Det østlige Vipava Valley er ligeledes et smukt vinområde, omringet af bakker, hvor paraglidere og skydivere fra hele verden kommer for at sprede vingerne. Udover vin, så er området kraftigt inspireret af det italienske køkken, og du kan glæde dig til en kombination af god slovensk vin og italiensk mad.

Day 4-5 (Kroatien): Istria-regionen

Solnedgang i horisonten over Rovinj i Kroatien

Det er tid til at krydse grænsen til Kroatien. Regionen istra er den hjerteformede halvø i landets nordvestlige hjørne, ikke langt fra Slovenien. Regionen tiltrækker foodies fra hele verden, og især i regionens bjerglandsbyer med de gamle hoteller og hyggelige restauranter, kan der være velbesøgt om sommeren.

Istrias kystlinje er også populær, og selvom der ligger mange hotelkæder langs kysten er de mange stenstrande ikke blandt Kroatiens bedste. Men der findes mange faciliteter, havet er helt rent og der findes masser af små afsides steder, du kan være i fred.

Når du er i Istria er du nødt til at prøve friskfanget fisk, og især den rå specialitet Middelhavs-Sashimi er lækker!

Dag 6-7 (Kroatien): Kvarner-regionen

tag ud og svøm på dit road trip i Kroatien

Kroatiens kystlinje er næste 2000 km lang, og byder på godt 1200 øer. Faktisk er hele området åbent for alle, hvilket giver den perfekte anledning til en omgang ø-hop. Du finder øer, der er perfekte for kitesurfere, strandelskere, naturister, øer der er fyldt med cocktailbarer og øer, der blot byder på den mest afslappede atmosfære, du kan drømme om. Der er i sandhed en ø for alle.

Når du er i det nordlige Kroatien, besøg øen Cres. Der er masser af vandrestier, og er et perfekt getaway for naturelskere. Hvis du derimod er mere til dykning, sejle kajak, klatre eller vandsport i øvrigt, så er øen Krk et besøg værd.

Dag 8-12 (Kroatien): Dalmatiens kyst

Læg vejen forbi Dubrovnik på et road trip i Kroatien

Mystiske grotter og spændende øer. Kroatien er meget mere end et Game of Thrones-set. Det er ingen hemmelighed, at sommeren på Dalmatiens kyst er lig med klart badevand, perfekt til snorkeling og svømning, fænomenale solnedgange, middelalderbygninger og lækre strande!

Zadar på Dalamatiens kyst er omringet af 5 nationalparker og 2 naturparker, hvilket gør området kendt for sin mangfoldighed både inden for natur- og dyrelivet og for antallet af forskellige aktiviteter. Saml oliven, hjælp bønder med osteproduktion eller find ud af på egen hånd, hvordan man bedst tørrer skinke i landsbyerne.

I den sydligste del af Dalmatien finder du Dubrovnik-området, hvor der er masser af fede steder at parkere autocamperen for en stund. Området er desuden rig på kultur, historie og gastronomi.

Dag 13 (Bosnien–Hercegovina): Hercegovina-regionen

Stari Most-broen i Mostar i Bosnien

Tiden er kommet til et eventyr i Bosnien. Hercegovina-regionens kulturarv, imponerende naturvidundere, ferskvandssøer, krystalklare floder og uendelige mængder af flora gør området til et utrolig seværdigt sted at besøge.

Området omkring Jablanica, Prozor og Konjic har tætte grønne skove og smukke søer. Det meste af regionen har et lunt middelhavsklima, hvilket giver regionen en anden biodiversitet end i resten af landet. Her gror der figner, granatæbler, vindruer, kiwier og mandariner, og desuden kommer mange af Sydeuropas fineste vine fra vinmarker i den syd- og vestlige del af Hercegovina-regionen.

Dag 14 (Bosnien–Hercegovina): Sarajevo og den centrale del af Bosnien

Gå langs de snævre sidegader i Sarajevo

Sarajevo er den måske største smeltedige af forskellige kulturer i hele Balkan. Det var i virkeligheden her, at de store østlige og vestlige kræfter mødtes, og efterlod deres aftryk på en relativt ukendt del af verden.

Sarajevo og det centrale Bosnien er omringet af bjerge, hvilket isolerer byen fra resten af landet, men samtidig skaber en varm og gæstfri følelse i de små lokalsamfund i og omkring hovedstaden.

Dag 15 (Bosnien–Hercegovina): Republika Srpska-regionen

Besøg Banja Luka i Bosnien

Republic of Srpska er en af de nyeste og mest interessante turistdestinationer i det sydøstlige Europa. Hvis du vil bruge tid i bjergene, finder du et af kontinentets smukkeste bjerge i det olympiske bjerg, Jahorina.

Banja Luka er den største by i regionen, og har et væld af grønne områder, heriblandt mange, mange parker. Byen huser mange unge mennesker og masser af sportsfaciliteter.

Dag 16 (Kroatien): Det centrale Kroatien

Det store torv i Zagreb i Kroatien

Det er igen tid til at sige hej til Kroatien. Zagreb er Kroatiens største by rent befolkningsmæssigt og tiltrækker besøgende på grund af byens historie, kulturelle seværdigheder og smukke gamle bydel, der trækker spor tilbage til Middelalderen. Det centrale Kroatien har dog meget mere at byde på!

Mindre byer som f.eks. Sisak tiltrækker markant færre turister, men byder ligeledes på smukke bygninger, kirker og fæstninger. Sisak er ikke blot en chill lille by, men også et musikcentrum, hvor du blandt andet finder en af denne del af Europas bedste jazzklubber.

Det centrale Kroatien tilbyder generelt et langt mere autentisk billede af lokallivet i landet, med markant færre turister. Det er et besøg værd i sig selv!

Fortsæt rejsen eller tag toget hjemad igen

Et road trip i det vestlige balkan giver dig et perfekt eventyr

Efter dit ophold i Zagreb, er det tid til at rejse hjem. Kør camperen tilbage til Slovenien, aflevér den og brug din Interrail-billet på rejsen retur. Det er selvfølgelig blot et forslag. Hvis du ikke er klar til at rejse hjem endnu, er det kun fantasien der sætter grænser, og du kan sagtens tilføje ekstra på dit legendariske road trip.

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.