{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Rejser til Kairo | Oplev pyramiderne i Giza | KILROY
Rejser til Kairo | Oplev pyramiderne i Giza | KILROY

Rejser til Kairo - hvor øst møder vest

Kairo er en af verdens største byer, og lige så vild og fascinerende som den er stor. Her er man tæt på Pyramiderne og har mulighed for at snuse rundt på basarer og snævre gader i ægte 1001 nats-stemning. En rejse til Kairo er en rejse til en eventyrlig, gigantisk og farverig by, der på mange måder er indbegrebet af den arabiske verden. Byen har massevis af specielle kendetegn, der snart fæstner sig på ens nethinde: moderne højhuse og boligkomplekser der blander sig med de mere end 500 moskeer, der findes i byen, mens gamle felucca-både sejler side om side med moderne krydstogtskibe på Nilen. Dette er Kairo i en nøddeskal! 

Skriv til os og hør mere!

Kairos kultur

Kairo kaldes hjertet af den arabiske verden og ligger i det nordlige Egypten på østsiden af Nilen. På vestsiden ligger byen Gizeh, en slags forstad til Kairo, der er berømt for sine storslåede pyramider og den ikke mindre imponerende statue Sphinx, der rager 57 meter op i luften. Både Sphinx og Pyramiderne fortjener i allerhøjeste grad sin status som nogle af verdens største vidundere og er selvfølgelig placeret på UNESCO World Heritage List. Også "Egyptian Museum" er et must på rejsen til Kairo. Dette museum er efter manges mening et af de mest interessante i verden for folk der interesserer sig for gamle kulturer.

Kairos karakteristika

Det er svært ikke at blive fascineret og forført af Kairos mange spændende karakteristika. En rejse til den egyptiske hovedstad er nemlig ensbetydende med et møde med en kaotisk storby med et karakteristisk orientalsk kaos, ikke mindst trafikalt, en by hvor fortid og nutid går hånd i hånd. Det kan virke, som om egyptere ikke har noget der minder om trafikreglementer, vejene er ofte ét stort kaos af både biler, cykler, mennesker og dyr, og det kan af indlysende årsager ikke rigtigt anbefales at køre selv i Kairo og Egypten. 

I Kairo møder man et ekstremt mix af ikke bare nyt og gammelt, men også rig og fattig, af det moderne og traditionelle. Netop det sidstnævnte kan man opleve på mange caféer og restauranter, der som følge af den arabiske tradition ikke serverer alkoholiske drikke. Det er dog noget helt andet, når det kommer til mad: i Kairo får man fantastisk mad!

Natteliv og underholdning i Kairo

Kairo glitrer af lys om aftenen, af refleksioner fra Nilen, der flyder majestætisk gennem byen. Og her ved de, hvordan man skaber den helt rigtige stemninger af et svingende Egypten i de mange barer, caféer og diskoteker. Man finder masser af både lokale og vestlige barer og caféer, og her kan man næsten ikke undgå at stifte bekendtskab med den særlige egyptiske gæstfrihed og varme, som er så typisk for flertallet af Kairos mange mennesker.

Har man lyst til lidt mere action, kan man med fordel prøve en af de mange natklubber der findes rundt omkring i byen og danse til den lyse morgen. Flere gange i løbet af natten kan man opleve ægte orientalsk dans fremført af mavedansere.

Gider man ikke det vilde natteliv, har Kairo heldigvis masser af andre underholdningsmuligheder, f.eks. biografer, operaer og teatre. Operahuset har adskillige gallerier, restauranter og koncertsale. I dets udendørsteater kan man, under en funklende stjernehimmel, opleve interessante kunstneriske optrædener. Og i hjertet af det islamiske Kairo, især i El-Ghuriya, kan man høre smuk folkemusik og se eksotiske danse-opførsler.

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.