{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Rejser til Kilimanjaro | KILROY
Rejser til Kilimanjaro | KILROY

Bestig Kilimanjaro – En rejse til Afrikas højeste punkt

Fra den afrikanske savanne rejser dette majestætiske og imponerende bjerg sig. Kilimanjaro. Alene navnet emmer af magi og styrke. Er man til eventyr og spænding, bør man prøve at bestige Afrikas højeste bjerg mindst én gang i livet. Det er der heldigvis rig mulighed for, så længe du er forberedt på, at det er en hård og krævende tur til toppen. Når man har trekket til toppen, kan man klappe sig selv på skulderen, nyde den vidunderlige udsigt og glæde sig over, at turen ned er langt nemmere end turen op!

Skriv til os og hør mere!

Hvorfor rejse til Kilimanjaro?

For det første er det oplagt at kaste sig ud i at bestige Kilimanjaro, hvis du er til adventure. For selvom trekket er hårdt, og at ikke alle gennemfører missionen, er det stadigvæk ikke lige så krævende, som hvis du skal nå base camp på Mount Everest. Er du til adventure, er det en glimrende aktivitet, hvis du rejser rundt i Østafrika, og det kan nemt kombineres med et efterfølgende ophold på Zanzibar eller i nogle af nabolandet Kenyas nationalparker. En rejse til Kilimanjaro er derfor en fornuftig tilføjelse til andre aktiviteter i denne del af Afrika. 

Kilimanjaro - Det skinnende bjerg

På lokalsproget, Swahili, er Kilimanjaro kendt som 'Det skinnende bjerg'. Med en højde på 5.895 meter vil man altid finde toppen dækket af sne, og afhængig af tempo, rute, vejrforhold og sværhedsgrad vil varigheden af trekkingturen mod toppen af bjerget variere mellem alt fra fem til 14 dage. Det er op til dig at vælge og planlægge, den rute der passer bedst til dig.

Trekking til Kilimanjaro National Park

Vejen mod toppen går gennem områder med savanne og tropisk jungle, og du vil blive overrasket over alle de mange dyrearter der findes, som du måske aldrig har set før. I næsten 2000 meters højde, lige over trægrænsen, kommer man ind i Kilimanjaro National Park, og herfra vandrer man gennem områder, der er svære at forestille sig eksisterer. Du opdager hurtigt, hvorfor dette sted, fuldt fortjent, er at finde på UNESCO's verdensarvsliste.

Hvilken trekking-rute til Kilimanjaro?

Der findes hele seks indfaldsveje til bjerget, hvoraf den mest kendte og nemmeste er 'The Marangu Route' – med kælenavnet 'The Coca Cola Route'. Denne rute kan klares på fem dage, men man kan også vælge ruten 'Machame', der er mere krævende og mindre befærdet. Her får man mere af naturen for sig selv - denne rute er kendt som 'The Whiskey Route'. Denne tur tager typisk kun én dag mere, men tro os når vi siger, at man bagefter vil være glad for at have sat yderligere en dag eller to af til denne udfordring, så man bedre kan vænne sig til den tynde luft og den krævende trekking. Er man erfaren eller bare i virkelig god form, kan man overveje 'Lemosho-ruten'. Uanset hvad du vælger, anbefaler vi, at du planlægger dit Kilimanjaro-trek hjemmefra, så du ved at kvaliteten af guide, assistance og overnatningsforhold er i orden. Det betyder mere, end du tror. Du kan læse mere om trekking på Kilimanjaro her.

Sådan undgår du at blive snydt!

Hvis du beslutter dig for selv at booke dit trek til toppen af Kilimanjaro, skal du være opmærksom på, at der findes folk, der vil forsøge fravriste dig penge eller som måske ikke kan leve op til den oplevelse, du havde forestillet dig på forhånd. Den bedste måde at undgå dette, er ved at booke dit trek hos en pålidelig turoperatør. De trekkingoplevelser til Kilimanjaro vi tilbyder, er alle i samarbejde med turoperatører vi kan stå inde for, og som vi i forvejen har et tæt samarbejde med. Det er din sikkerhed for, at alt foregår som det skal, og at du ikke bliver efterladt af guiden, inden du når toppen af bjerget (ja, det er rent faktisk en ting på disse kanter) eller at dit national park fee pludselig koster det dobbelte, af hvad det normalt ville have kostet.  

Amboseli National Park

Efter strabadserne på bjerget kan man begive sig mod den kenyanske side af Kilimanjaro, hvor Amboseli National Park ligger og udgør et oplagt og mere afslappende udflugtsmål. Her kan man se flokke af bl.a. elefanter på den vidtstrakte savanne, mens det famøse bjerg altid er synligt i baggrunden. Husk kameraet!

Steder du bør opleve, når du er i området

Kilimanjaro National Park er, naturligt nok, mest kendt for det majestætisk bjerg, der er den helt store attraktion. Der findes dog omkringliggende nationalparker, der også er værd at besøge. Amboseli National Park i Kenya er et godt bud, eventuelt efter du har besteget Kilimanjaro.

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.