{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


13 grunde til at rejser er gode for din hjerne

newport-beach-usa-guy-cliff-jumping-cover

Din hjerne har godt af at rejse!

Et eller andet sted, har vi alle godt vidst, at det er sundt at rejse ud i verden, opleve nye ting og få udvidet horisonten. Og nu bakker videnskaben os endelig op! Læs de 13 fantastiske måder, hvorpå hjernen bliver påvirket af at rejse!

Baseret på flere forskellige videnskabelige studier, er det nu sikkert og vist, at hjernen har godt af, at vi rejser ud i verden. Følgende 13 ting har nemlig positiv indvirkning på hjernen (og på dig som person). Du er velkommen...

1. Du bliver mere kreativ

At rejse er godt for din hjerne | KILROY

Hvis man gør som de lokale over en længere periode, begynder ens hjerne automatisk at tænke i alternative baner, end den har været vant til, og dermed åbner den op for nye måder at gøre ting på. Begrebet hedder 'Kognitiv fleksibilitet', og jo mere kognitiv fleksibel du er, desto mere kreativ er du. 

2. Du får mere tillid til andre

Når man ser alt det gode, der eksisterer rundt om i verden, er hjernen mere tilbøjelig til at se det gode i, og dermed stole på, langt de fleste mennesker.

3. Du bliver en bedre problemløser

Studierne viste desuden, at omkring 20% af de folk, der havde boet, studeret eller rejst længere tid i udlandet havde større sandsynlighed for at løse en specifik computeropgave end de folk, der ikke rejser. Grunden er, at når man oplever og lærer nye kulturer at kende, åbner hjernen op for nye måder at gøre ting på. Dermed opdager hjernen, at én ting kan have flere betydninger. 

4. Du bliver mere ydmyg

Iguazu Falls i Argentina | KILROY

Når man rejser, ser man masser af nye overvældende ting som f.eks. Grand Canyon, Iguazu Falls, og ja, you name it. Og studierne viser, at unge der rejser meget, er mere ydmyge end unge, der ikke rejser. Det giver meget god mening, når man tænker på alt det fantastiske, der venter på dig ude i den store verden!

5. Du bliver mere åben over for nye ting

Og der menes ikke kun, når du rejser. Når du kommer hjem igen, vil du være mere åben over for nye ting. Hvorfor tænker du? Simpelt! Når du rejser, møder du nye mennesker uden for din normale sociale omgangskreds. De mennesker får dig til at åbne øjnene for nye ting og nye måder at agere på, hvilket gør, at der er større sandsynlighed for, at du kaster dig ud i nye eventyr eller udvikler nye vaner. Også når du er hjemme igen!

6. Du bliver skarpere

Sri Lanka | KILROY

Forskningen viser, at ved at opholde sig i naturen, bliver dine sanser forstærket markant, hvilket gør dig skarpere. Faktisk er det bevist, at ved at kigge på et billede af natur i 40 sekunder, forbedres både din evne til at fokusere samt din præstation på din næste opgave. Så værsgo', her er et billede fra Sri Lanka!

7. Du har nemmere ved at finde dig selv (og din sti i livet)

Det er meget dybt, ja. Men det er også sandt. Ved at rejse sætter man sit normale liv på pause, og ser det på afstand (både geografisk og metaforisk). Potentielt får det dig til at åbne øjnene op for andre metaforiske stier i livet, end den du har bevæget dig hen ad hidtil.    

8. Du bliver mere frygtløs

Skydiving | KILROY

Genkender du scenariet, hvor du finder dig selv dykke med hajer eller skydive på din rejse, selvom du i virkeligheden er bange for både hajer og højder? Det er meget normalt. Og desto mere du rejser, jo mere frygtløs i livet bliver du. 

9. Du bliver gladere

Og ikke blot fordi du ikke behøver sidde til forelæsning, eller fordi du kan få Piña Colada til morgenmad. Studier viser, at dét at glæde sig til en oplevelse, som f.eks. en fremtidig rejse, gør dig meget gladere, end hvis du venter på at få noget materielt, som en ny t-shirt f.eks.

10. Du præsterer bedre på arbejdet eller studiet

Studier viser også, at folk der bruger ALLE deres feriedage har 6,5% større sandsynlighed for at blive forfremmet. Like a baws! Det må gælde dine præstationer på studiet også, tænker vi. 

11. Du bliver mere tålmodig

Bustur | KILROY

Hvem har ikke prøvet at stå i verdens længste kø til security i lufthavnen? Eller kørt med bus i Asien? Eller ventet 45 minutter på sydeuropæiske venner til middagsaftalen klokken 20? Alle disse oplevelser er med til at gøre dig til et mere tålmodigt menneske generelt. Det kan du lige huske på, næste gang du misser dit fly med 6 minutter, og skal overnatte i lufthavnen... 

12. Du får nemmere ved at komme dig over et tab

Uanset om du har mistet en nær relation,  mistet dit job eller tabt den sidste af de røde M&M's på gulvet, for blot at se hunden på rekordtid fortære den for øjnene af dig, så hjælper det at rejse. Når du befinder dig i nye omgivelser, tvinger livet dig til at slå autopiloten fra - og dét gør, at du kommer i kontakt med dig selv, og nemmere bearbejder dit tab.

13. Du føler dig mere i live

Costa Rica | KILROY

Du kender nok følelsen af at gå ud af flyet, og så kan din hjerne ikke tænke på andet end alle de vilde oplevelser, der venter. Og hvor godt det var, at du lod dig overtale til at tage med. Og hvor mange nye profilbilleder på Facebook der venter dig. Og hvorfor gør du ikke det her noget oftere. Og hvor fedt dit liv egentlig bare er. It's science!

Seriøst, hvad venter du på? Kom af sted med dig! Vil du virkelig byde din hjerne så triviel en hverdag, som du har herhjemme? 

 

At rejse for at slappe af og lære nyt

Har du brug for at koble af og oplade batterierne fra den travle hverdag, men har du samtidig lyst til at udfordre dig selv kan vi anbefale vores nye koncept re:discover. Re:discover er rejser, hvor du kan bruge det at rejse til at slappe af og lære noget nyt, som for eksempel at dyrke yoga, surfe eller måske endda lære at dykke. Der er mange muligheder, som du kan læse meget mere om her

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.