{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De 8 bedste oplevelser i Malaysia

malaysia-beach-aerial

Malaysia, "Truly Asia" som de kalder det.

Du kan godt glæde dig til at få fantastiske oplevelser på din rejse til Malaysia. Dette land i Sydøstasien har så meget at tilbyde, at du får svært ved at udvælge, hvad du skal opleve. Vi anbefaler længere rejser i Malaysia, så at du har tid til at opleve både det østlige og vestlige Malaysia (der er cirka 2½ times flyvetid mellem øst og vest). Du skal have tid til at opleve det hele, fx. Kinabatangan på en flodcruise hvor du spotter pygmæ-elefanter og proboscis aber, nyder det lokale køkken (vi anbefaler lemon tea bing og char kway teow fra lokale cornershops), møder 'man of the forest' som er det orangutang hedder på malay, dykker med hvalhajer og havskildpadder og sidst men ikke mindst, nyder solnedgangen over South China Sea med en kold kokosnød i dine hænder - ja tak!

1. Mød orangutangerne & Proboscisaberne

Malaysia vurderes til at have 20% af verdens dyrearter, og Malaysias aber er så fascinerende og cute at alene de, er værd at hilse på. Hvis du flyver til Sandakan på Borneo kan du besøge Sepilok Rehabilitation Centre hvor dyreelskere passer godt på efterladte orangutangunger, og hjælper dem tilbage i naturen. Der bor mellem 60 og 80 aber på centret, og de lever alle frit i naturen. Sepilok Rehabilitation Centre er åbent fra 9 - 16, og aberne bliver fodret hver dag klokken 10 og 15.
 

Du kan være sikker på at Sepilok Rehabilitation Centre sætter dyrene i fokus før turisterne, og ingen må røre dyrene. Orangutangernes velfærd bliver altid sat først - we like! Proboscis aber og crab-eating macaque aber bor ikke fast på Sepilok, men du er næsten garanteret at møde dem andre steder på Borneo, da der er en heeeeel masse af dem.

2. Bestig Sydøstasiens højeste bjerg - Mt. Kinabalu

Vil du opleve udsigten fra toppen af Borneo? Vi kan forsikre dig om at du kommer til at få den smukkeste solopgang på toppen af Mount Kinabalu (4095m højt). Selvom det kræver en god kondi at nå til toppen, så skal det siges, at det er muligt at bestige bjerget selv for dem der kun tager en mindre løbetur en gang i mellem (vi kender folk med 'normal kondi' der har taget turen op to gange!). Halvvejs op på toppen gør du et stop på campen, får et måltid mad og måske et bad. Omkring kl. 2 om natten bliver du vækket af guiderne der assisterer dig hele vejen op til toppen, så du er klar til solopgangen kl. 05. Du glemmer alt om ømme ben og træthed, når du spotter de første solstråler i horisonten.

3. Perhentian Islands - Tag en bid af lidt bounty

Perhentian Islands er kendt for at have nogle af de smukkeste strande i verden. Perhentian Islands består af to øer Kecil ('den lille') og Besar ('den store'). Kecil er den foretrukne destination for backpackere, og Besar tilbyder lidt højere standarder primært til par og nygifte på honeymoon. Besar er en mere afslappende destination. Begge øer har smukke sandstrande, koralrev og tyrkisblåt hav hvor du finder skildpadder, smukke fisk, klovnefisk (du kan finde Nemo!), jellyfish og små hajer. Øerne er dækket af jungle og har ikke nogen veje, kun stier - we like! Husk at efterlade så få fodspor som muligt.

4. Kuala Lumpur - Shopping & The Petronas Towers

Hvis du rejser til Malaysia, kommer du højst sandsynligt til at have et stop-over i Kuala Lumpur enten den ene eller anden vej. Hvis du er til storbyer, så er Kuala Lumpur uden tvivl et besøg værd. Kuala Lumpur summer af muligheder, og det kommer du til at kunne mærke. Shop i én af de mange shoppingcentre og besøg de berømte Petronas' 2 tårne.

5. Taman Negara Nationalpark - Rå natur i Malysia

Regnskoven i Taman Negara National Park er noget af verdens ældste regnskov, og eksperterne påstår at regnskoven er over 130 millioner år gammel. Hvis du drømmer om at få en rå og unik oplevelse i en regnskov, er Taman Negara en af de smukkeste i Sydøstasien. Faunaen og floraen er ufatteligt smuk, de enorme træer får dig til at holde vejret, og kun få solstråler trænger igennem træerne. Trekking i Taman Negara er en stor oplevelse og parken har gode stier. Husk at efterlade så få fodspor som muligt. 

6. Det smukke Cameron Highlands

Cameron Highlands er et smukt og frodigt område med grønne bakker, skove og smukke teplantager i Pahang staten i Vestmalaysia. Boh er den mest berømte te i dette område (grundlagt i 1929), og udover at du skal smage en masse te, skal du på et besøg til Cameron Highlands også nyde den smukke udsigt, vandfaldene og bjergtoppene - og stilheden!

7. Smag Malaysias køkken - du bliver hooked

Bare tanken om maden i Malaysia, giver os lyst til at hoppe på det næste fly. Maden i Malaysia er virkelig god, og faktisk er den ofte bedst i de lokale gadekøkkener, selvom du måske tænker det ser lousy ud pga. plasticstolene. Et godt tip er, ikke at spise der hvor der kun sidder to mennesker, det betyder at det ikke er særligt godt. Malayerne går ud og spiser både frokost og aftensmad stortset hver dag, så de ved hvor de gode steder er. Char kway teow er et hit, og det samme er laksa, chicken satay, og nasi goreng, mmm, glæd dig! Af drikkevarer kan vi anbefale Milo (en yummi chokolademælk), lemon tea bing (en form for frisk icetea), tea tarik (en lokal sød te), kopi tarik (en sød kop kaffe) og 100PLUS som er den lokale sodavand. Du kan få et godt måltid mad for cirka 6-15RM (mellem 10 og 20 kroner) hvis du spiser i de lokale cornershops og restauranter. I Kota Kinabalu er der en fantastisk nuddelmand på et hjørne tæt på Gaya Street. Her laver kokken hver morgen en stor portion nudler, og omkring klokken 10.30 er der udsolgt. Så du skal komme tidligt hvis du skal smage dem sammen med de lokale. Vær opmærksom på at du nok bliver stirret lidt på, da du højst sandsynligt er en af de eneste kwai los. 

8. Dykning i Sipadan - Absolut verdensklasse

Hvis du har en smule kendskab til dykkersteder, så har du uden tvivl hørt om Sipadan. Hvad enten du allerede har dit dykkercertifikat, drømmer om at tage et, eller bare gerne vil prøve at dykke inden du beslutter dig, så er Sipadan et helt fantastisk sted at dykke. Sipadan ligger cirka 1 time fra Borneo (du skal flyve til Tawau på Borneo), og dykning er bedst mellem april og december. Der er et begrænset antal besøgende der får adgang til Sipadan, så du skal huske at ansøge om en plads i god tid.

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.