{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Sådan kan du opleve Thailand uden alle turisterne

Sådan får du mere en bare strandhygge i Thailand- Biking through rice fields - Blog - KILROY

Udforsk andet end barerne og strandene for at opleve det ægte Thailand

Surfing, dykning, fest og masser af strandtid. Det er det picture-perfect Instagram billede af Thailand, hvilket har gjort det til drømmeferiedestinationen for mange. Det er ingen overraskelse, at alle disse aktiviteter lander på de flestes bucket liste, når de besøger Thailand. Ligesom med så mange andre ting, har mainstream - og sociale medier skævvredet vores syn på, hvad et land som Thailand egentlig står for, da intet af dette er den daglige virkelighed for de fleste thailændere. Så skal strand og fest være målet, når du rejser, eller vil du også se de autentiske sider af Thailand og udvide dine perspektiver på, hvad der virkelig er et fantastisk land? Der er så meget mere end at surfe på Koh Tao og dykke i Phuket. Lad os tage dig med på en tur gennem Thailands vilde side, der stimulerer alle dine sanser!

Meningsfulde Thailand
Sydøstasien har masser af fantastiske destinationer. Men Thailand overgår dem alle, når det kommer til mængden af forskellige oplevelser. Uanset om det er surfing, dykning, de travle storbyer eller al den naturlige skønhed, du leder efter, så finder du den her. Der er masser af måder at gøre din rejseoplevelse endnu rigere på, for eksempel ved at arbejde frivilligt med et naturbeskyttelsesprojekt, tage madlavningskurser eller lære at kode.

Fordyb dig i thailandsk kultur gennem autentiske oplevelser

Nogle gange er det lettere sagt end gjort. Som turist kigger man altid udefra og ind. Det er lidt ligesom at slukke for fjernsynet efter sæsonafslutningen på ens yndlingsserie, uanset hvor god den er, så ender man altid tilbage i ens egen virklighed igen. Men rejser vi ikke allesammen for at opleve nye ting, anderledes kulturer og møde nye mennesker? Så hvorfor ender vi altid med at rejse på den samme måde og holde os til ”the beaten path”?

Hvis du har det på samme måde, er det tid til at bryde mønsteret. At fordybe sig lyder som et kliché buzzwords, som ikke har særlig meget betydning. Man lad os kigge på det sådan her: Når du kommer tilbage fra en rejse, vil du gerne føle, at du har besøgt steder, eller vil du føle, at du har oplevet din destination til det fuldeste? Hvis du er ligesom os, er det uden tvivl sidstnævnte. Det kræver en anden tilgang til det at rejse, og også en helt anden indsats fra dig. Det kræver noget af en person, at åbne sig op til andre kulturer, nye oplevelser og især nye mennesker omkring dig. Men husk: En fremmed er kun en ven, du ikke har mødt endnu.

Du kan finde masser af autentiske oplevelser i hele Thailand, så det burde ikke være alt for svært at finde noget, der passer lige til dig. Men vi ville ikke være KILROY, hvis vi ikke kom med nogle fantastiske forslag til dig.

At give tilbage føles godt!
Vi kan ikke benægte at turisme kan belaste lokale samfund og miljøer. I den ideelle verden vil vi kunne rejse helt uden at efterlade spor. Selvom det kan lyde som ønsketænkning, er der masser af måder, hvorpå du kan give tilbage til de lokalområder, du besøger, selv uden at bruge store mængder penge. Her er tre enkle måder at give tilbage på; 1: prøv at bruge de fleste af dine penge lokalt. I stedet for at spise på kæderestauranter, så find din aftensmad hos streetfoodboder og lokale markeder eller prøv de små lokale købmænd i stedet for de store supermarkeder. 2: Efterlad så lidt affald som menneskeligt muligt. Undgå overforbrug og køb ansvarligt. 3: Arbejd frivilligt i udlandet. Selv når du er på en kortere ferie, er der stadig masser af måder at give tilbage uden at tilmelde dig en uges frivilligt arbejde. Vores tip: Deltag i et affaldsindsamlingsinitiativ, det er enkelt, nemt og hjælper miljøet!

Gør det at rejse til en måde at udvikle dig selv på

Vi kan godt lide at tænke på rejser som den bedste form for uddannelse. Du lærer en masse om menneskene omkring dig og den måde de lever deres liv på, ved at have meningsfulde interaktioner med dem. Det er der flere muligheder for her, men vi foreslår at du lære Hill-tribes i det nordlige Thailand at kende. Det er en del af en flerdages vandring gennem de tætte skove, hvor hver lille landsby har deres eget sprog, traditioner og påklædningsstil. Du lærer, hvordan du bruger lokale fisketeknikker, samt hvordan tæpper, tøj og andre tekstiler fremstilles. Autentiske lokale oplevelser er den ultimative måde at skabe både forståelse og gensidig respekt på. Du vil ikke længere kun være en turist, her vil du få mulighed for virkelig at opleve den lokale kultur indefra og få en langt bedre forståelse for jeres forskelligheder og forskellige måder at leve på. Det er først når du engagerer dig med mennesker fra alle samfundslag, at du indser, at der er mere fælles grundlag, end det måske så ud til ved første øjekast. Af erfaring ved vi, at denne personlige udvikling bliver hos dig resten af ​​livet.

Men før vi når til det stadie, skal vi lære at komme ud af vores komfortzone. Det er naturligt at holde fast i det, vi kender og elsker, også selvom vi virkelig gerne vil udforske nyt territorium. Derfor anbefaler vi at starte rejsen med meningsfulde oplevelser som dette i en mindre gruppe. Det hjælper ikke kun med at føle dig mere komfortabel og sikker, men understøtter også måden du bearbejder ​​dine læringer. Hvis du deler oplevelser og historier med andre rejsende fra hele verden, får du forskellige perspektiver, som kun tilføjer til din oplevelse.

Selvom vi tager læring bogstaveligt, er der ingen historiebog, som kan sammenlignes med at besøge historiske steder i virkeligheden. Også selvom billederne er virkelig gode! Når du besøger steder som Ayutthya templerne eller de gamle Khmer templer i virkeligheden, giver det dig en bedre følelse af, hvad der skete, og hvad stedet betyder for de lokale. Vi anbefaler at bruge nogle småpenge på en lokal guide. Ikke nok med at overskuddet går til lokalsamfundet, du får oftest den allerbedste informoation uden at falde i endnu en turistfælde. Det er også en fantastisk måde at få besvaret alle de Thailand-spørgsmål på (også om andre emner), da de fleste lokale guider er stolte og glade for at hjælpe dig med at få den absolut bedste Thailand oplevelse.

Prøv økoturisme - den ansvarlige måde at rejse på
Der er faktisk en fjerde måde at give tilbage og minimere dit lokale fodaftryk, og det kaldes økoturisme. Din destination og indkvartering kan gøre en væsentlig forskel, når det kommer til bæredygtighed. En stor del af affaldet og forureningen forårsaget af rejser er forårsaget lokalt, af hoteller og hostels, der prioriterer deres indtjening over miljøet. I de seneste år har der været en modbevægelse, hvor lokale overnatningssteder faktisk spiller en stor rolle i at bevare den lokale natur og miljø ved hjælp af indtægterne fra turismen. I nogle tilfælde er der endda muligheder for at hjælpe med projekterne, hvis du ønsker det. Og selvom du ikke ønsker at deltage aktivt, er det en nem måde at bidrage til en mere bæredygtig rejse på, blot ved at vælge den rigtige form for hostel.

Den bedste ting i verden er mad

Vores absolut foretrukne lokale oplevelse byder næsten altid på mad, på en eller anden måde. Madoplevesler leger med alle vores sanser, uanset om det er lugt, udseende eller smagsindtryk. Det er også et af de nemmeste rejsehacks, vi kan give dig til at få en mere autentiask oplevelse, da god mad i Thailand kan findes OVERALT og er en kæmpe stor del af den Thailandske kultur. Vores tip? Spørg en lokal, du møder, hvor de plejer at spise, og hvad deres yndlingsret er. Chancerne er, at du får noget mad som du aldrig har smagt før. Selv hvis du ikke kan lide det, er det en fantastisk måde at udvide din smagspalette på. Hvis du ikke helt føler for at spørge en lokal direkte, så kan du besøge et af de mange lokale markeder, som findes i enhver mellemstor by. Tag et kig rundt på markedet og køb bare noget for at prøve det. Ignorer det rå kød og fisk, men gå efter nogle thailandske frugter. Thailands nationalfrugt, mangostan, er sandsynligvis noget, du aldrig har set eller prøvet før. Det hårde tykke skind kan ikke spises, men det hvide kød, der afsløres, når du skræller det lilla skind væk, smager sødt og forfriskende, og minder lidt om en blanding mellem litchi, fersken og ananas. Du kan også prøve andre frugter såsom rambutan, dragefrugt og den berømte ildelugtende durian. Det er som oftest et love-hate forhold, men der er utallige muligheder for at prøve nye retter og snacks.

Hvis du vil dykke endnu mere ned i det thailandske folks kulinariske geni, foreslår vi at du deltager i et madlavningskursus. Det er den ultimativt bedste souvenir, du kan give dig selv, da du vil lære nye opskrifter og vil kunne lave dem derhjemme i mange år fremover. Hvad med noget lækker grøn karry, Pad Thai eller Thai nudelsuppe? Vi savner det allerede!

Sidst men ikke mindst: street food! Er du en del af dem som synes, at det bedste fast food kan findes hos den gule måge? Tænk igen, Thailand er hjemsted for, hvad der måske er DEN ultimative streetfood-scene. Det er billigt, smagfuldt og levende, og hovedstaden i Bangkok er centrum for det hele. Det centrale street food-marked summer hele dagen, og selvom der er en overflod af restauranter rundt omkring, kan du sagtens overleve på street food alene. Det er heller ikke kun for backpackere på et stramt budget. Du vil se masser af smarte hoteller med femstjernede restauranter, men bliv ikke overrasket, når du ser forretningsmænd stå i kø ved street food boderne. Hvorfor? For det er bare så vanvittigt godt! Vidste du, at der findes en streetfood-bod med en Michelin-stjerne i Bangkok? Jay Fai, også almindeligvis omtalt som ''dronningen af ​​street food'', modtog sin stjerne for sin kreation af krabbeomelet, hvilket gjorde hende til en lokal legende.

Meaningful travel in Thailand - Street food preparation at food market - Blog - KILROY

Gør rejsen mere meningsfuld og lav en digital detox

Bruger du meget tid på din telefon eller sociale medier? Det er næsten svært ikke at gøre i dag. At rejse er en glimrende måde at give slip på alle notifikationer, beskeder og kontakt til resten af verden. Hvis du vil, kan du stort set lave et digitalt detox alle steder. Men der er nogle destinationer, der aktivt stimulerer dette eller endda tvinger dig til det, på grund af mangel på en ordentlig internetforbindelse til en nogenlunde pris. Hele vejen oppe i Chiang Mai i det nordlige Thailand er det nemt at efterlade din telefon og gamle vaner, og bare være rigtig til stede i en vidunderlig verden af ​​natur og dyreliv. Du vil få en helt ny respekt og ærefrygt for Thailand og dets flora og fauna ved enten at tage på nogle fantastiske vandreture gennem bjergene og frodige skove, eller ved at deltage i et naturbeskyttelsesprogram. Det er et virkelig roligt sted, der fortjener din uhæmmede opmærksomhed. Selvom du ikke nødvendigvis SKAL slukke for din telefon eller forbindelse, forøger det oplevelsen, hvis du gør det. Uden de udefrakommende afledninger vil du virkelig kunne se skønheden omkring dig, samtidig med at der bliver plads til at tænke og meditere på samme tid. Vi har oftest så travlt når vi er på ferie, at vi knap nok når at ''få en pause'' og slappe af! Mindfulness er måden at gøre det på!

Bonustip: Hvis du er seriøs omkring mindfulness, så tjek yogatimerne på Koh Tao ud. Det er en fantastisk måde at kombinere mindfulness og eventyr i én pakke på en fantastisk beliggenhed. Det er et af de bedste steder at finde din indre ro og nyde alt det, der omgiver dig. Vi har tidligere skrevet en blog om netop dette emne, hvis du er interesseret i at lære mere.

Giv tilbage til lokalsamfundet og lav noget frivilligt arbejde

Vi kan ikke komme i tanke om nogen anden måde at gøre rejsen mere meningsfuld på end ved at arbejde frivilligt. Der er masser af forskellige projekter, hvad enten det er til bevarelse af vilde dyr, samfundsopbygning eller uddannelsesformål. Bevarelse af dyrelivet på Elephant Rescue and Education Center i Bangkok er en af ​​de mere populære muligheder, og det er der en god grund til. Dyr har en tendens til at få det bedste frem i os, og disse store venlige giganter fortjener al den kærlighed, de kan få. Dyrene på centret blev tidligere brugt som turistattraktioner og lignende, hvilket betyder, at de generelt har haft et hårdt liv. Der er masser af turistfælder, der drager fordel af elefanter og andre dyr, så vi forstår, hvis du er lidt forsigtig med at kaste dig ud i frivilligt arbejde med dyr, men vi kan hundrede procent stå inde for dette projekt. Der er ingen lænkede elefanter til stede - nogensinde, og indhegningerne er store og består af deres naturlige omgivelser for at sikre, at dyrene kan leve et godt liv her.

Hvis bevarelse af vilde dyr ikke er noget for dig, er et af projekterne i Hua Hin måske mere oplagt. Overalt i Thailand er der stadig mange lokalsamfund, der har brug for en hjælpende hånd. I Hua Hin kan du støtte flere projekter for at forbedre lokalsamfundet. Du kan hjælpe til i ”community construction”-projektet med at vedligeholde og bygge boliger, skoler og andre faciliteter i landsbyen. Der er dog andre måder at bidrage på, f.eks. undervisningsprojekter, hvor du kan hjælpe børn med at lære engelsk, en værdifuld færdighed, som vil hjælpe dem resten af ​​deres liv.

Upskill dig selv i udlandet

De fleste af vores forslag ovenfor handler alle om at inkorporere meningsfulde elementer i dit rejseeventyr. Men hvad nu hvis du hellere vil have, at eventyret skal bygge på læringsoplevelser, som du fletter rejseelementer ind i? Vi hører dig! Med vores Upskill rejseforslag kan du tage kurser på fantastiske steder rundt om i verden. Hvad med vores Coding Camp i Thailand? Her lærer du det grundlæggende i dataanalyse og kodning i et inspirerende og afslappende miljø på den smukke ø Koh Phangan. I et mål om at skabe det ideelle læringsmiljø vil du samarbejde med andre elever, iværksættere og undervisere på et af de mest populære online data science kurser inden for maskinlæring.

Vi skal være helt ærlige: det er ikke for alle. Men hvis du føler, at du sidder fast i livet, vil ryste posen lidt og lære en ny færdighed som du altid har drømt om, er dette en seriøst cool måde at gøre det på. Og det bedste: efter (eller før) kurset kan du rejse rundt i Thailand og opleve alt, hvad landet har at byde på. Du er der jo allerede nu, så hellere få mest muligt ud af det!

Vil du vide mere?

Har du mo på nogle af vores fantastiske oplevelser off the beaten track? Det hjælper vi dig gerne med! Skriv til os for at gøre dine drømme til virkelighed og gå på opdagelse i det autentiske Thailand, som alt for ofte bliver overset. 

Få hjælp fra en ekspert 

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.