{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

På denne tur besøger I nogle af de vigtigste steder forbundet med 2. Verdenskrig i Prag. I vil høre om de allieredes svigt i 1938, de tjekkiske piloters heroiske kamp i Royal Air Force, Theresienstadt, Sir Nicholas Winton som reddede 669 jødiske børn fra Nazisterne, de sidste intense dage af besættelsen og Den røde hærs indtog i Prag. Sidst, men ikke mindst, vil I også høre om de modige tjekkiske faldskærmsjægere, som fløj ind fra England for at udføre et attentat imod den berygtede og farlige SS-obergruppenführer Reinhard Heydrich.
Sammen med en dansktalende guide starter I med at besøge Skt. Cyril og Methodios kirken inkl. museet. I krypten under denne kirke skjulte de 7 tjekkiske faldskærmsjægere sig efter attentatet imod Reinhard Heydrich. Natten mellem 18. og 19. juni 1942 forsvarede de sig imod flere hundrede SS-soldater i flere timer. Attentatet og den forfærdelige hævn fra Nazisterne er en af allervigtigste begivenheder under 2. Verdenskrig i Tjekkoslovakiet. Krypten er i dag et nationalt mindesmærke.
Derefter bevæger I jer til det jødiske kvarter, og I vil her høre mere om Theresienstadt og Hitlers uhyggelige planer for Tjekkoslovakiet, som faktisk i sidste endte med at skåne synagogerne i Prag.
I forsætter turen med at se på bygninger og steder, som vidner om de voldsomme kampe der foregik i begyndelsen af maj 1945 under opstanden imod besættelsesmagten. Op imod 30.000 tjekkere deltog i kampene og der var store tab på begge sider. Befrielsen kom den 9. maj og de sidste kampe fandt sted den 11. maj 1945.
Denne spændende tur varer ca. 2,5-3 timer, og der er indlagt en mindre pause undervejs. Turen slutter i centrum af Prag.
Få et gratis tilbud
prague-world-war-2-tour

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.