{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Windhoek er smukt beliggende i en dal i Namibia
Oplev den smukke kirke i hjertet af Windhoek i Namibia

Rejser til Windhoek - "det tyske Afrika"

Hvis du rejser til Namibia, anbefaler vi, at du sætter et par dage af til at opleve hovedstaden, Windhoek. Det er en by, der er smukt beliggende i en dal, og som tidligere var meget kendt for de mange varme kilder. I dag er Windhoek en moderne by, hvor du kan opleve kirker, slotte, markedspladser samt tysk-inspireret arkitektur, der er bevaret lige siden tiden som koloniseret land. 
Skriv til os og hør mere!
Windhoek er Namibias største by, og er som sagt beliggende i en smuk dal i omkring 1.650 meter over havets overflade. Byen har omkring 230.000 indbyggere, og af en afrikansk storby at være, er den utrolig ren og nydelig. Byen er i dag bedst kendt for produktion af fåreskind, for at have en stor kødproduktion og for det populære lokale bryggeri, Namibia Breweries, der brygger flere forskellige slags øl, heriblandt ÿWindhoekÿ.

Den tyske indflydelse i Windhoek

I dag kan du stadig opleve den tyske indflydelse i både det daglige sprog og i kulturen. Fra 1884 indtil 1. verdenskrig var Windhoek en tysk koloni. Det ses både på det store antal af veje med tyske navne, så vel som i antallet af tyske restauranter, noget der ikke er normalt at finde i afrikanske storbyer. Du kan finde tyske bagerier, tyske øl og en årlig fejring af tyske karnevaller. Selvom engelsk er det officielle sprog i Namibia, kan man også snakke tysk i Windhoek. Byens centrum er kendetegnet ved mange tyske bygninger, og Alte Feste (Namibias ældste bygning) og Christchurch (den Lutheranske kirke i 1896) er værd at se. I Alte Feste finder du desuden landets nationalmuseum. 

Frivilligt arbejde i, og i nærheden af, Windhoek

Hvis du drømmer om at arbejde frivilligt, mens du er i Namibia, er der flere forskellige muligheder i umiddelbar nærhed. Som frivillig kan du vælge mellem forskellige projekter, der varierer fra 2 uger til 3 måneder. Vi kan garantere, at du vil få en oplevelse for livet. Læs mere om muligheden for at blive frivillig i Namibia her.

Rejsen til og rundt i Windhoek

Den internationale lufthavn er omkring 45 minutter fra byen, og når du ankommer kan du enten tage en taxi eller leje en bil. De fleste hoteller og hostels er centralt beliggende, så du er i nærheden af både butikker, restauranter og de fleste turistattraktioner.

Shopping i Windhoek

I centrum af Windhoek finder du masser af shoppinggader og shoppingcentre, hvor du kan finde nærmest alt. Den mest populære shoppinggade er Independence Avenue, der starter i den sydlige del af byen og fortsætter gennem byens centrum til den nordlige del. Her er der masser af butikker, souvenirbikse, restauranter og caféer. Det største shoppincenter hedder Item Mall, og har både vestlige og lokale butikker. 

Nattelivet i Windhoek

Nogle butikker, restauranter, caféer og internet-caféer kan være lukkede om søndagen, eller i hvert fald senest være åben til klokken 13. Salg af alkohol slutter klokken 19 på hverdage og klokken 13 i weekenden, og hvis du er på jagt efter et vildt natteliv, så er Windhoek nok ikke det oplagte bud på en afrikansk storby. Der er masser af gode restauranter, men deciderede natteklubber er der ikke mange af. Det mest populære spot i byen er Che NÿTemba, hvor du kan opleve den lokale kultur og danse til traditionelle afrikanske rytmer.

Madoplevelsen i Windhoek

Windhoek tilbyder et bredt udvalg af restauranter. Selvom det tyske køkken er stærkt repræsenteret, er der dog masser af muligheder for at få en autentisk namibisk madoplevelse. Især når madoplevelsen indeholder kød. Hvis du er vegetar, så lad det være sagt med det samme: Kød er foretrukket i Namibia. Fun fact: Internationale fast food-kæder som McDonald's og KFC har i øvrigt også afrikanske måltider på menuen.

Overnatning i Windhoek

Når du rejser til Windhoek, behøver du ikke blive nervøs for ikke at finde et sted at sove. Der er masser af muligheder, både indenfor og udenfor bygrænsen. Og du kan vælge mellem alt fra billige hostels og guesthouses til dyre luksushoteller. Vi anbefaler dog altid, at du booker overnatningen i god tid.
alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.