{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


9 vilde naturoplevelser på vores planet

sapa-vietnam-valley-rice-fields-dawn

Mangler du inspiration til din næste rejse?

Hos KILROY elsker vi at inspirere og give dig idéer og forslag til dit næste eventyr ude i verden.

Her får du 9 vilde naturoplevelser på vores planet, som vi mener, er særligt smukke og som byder på den dér ekstra unikke naturoplevelse, man som eventyrrejsende altid er på jagt efter.

1. Saltørkenen - Salar de Uyuni i Bolivia

Solopgangen i Salar de Uyuni lige efter der er faldet regn, er et syn for guder - og dig! Under regnsæsonen i Bolivia bliver verdens største saltoverflade forvandlet til verdens største spejl. Langt størstedelen af året er saltørkenen hvid så langt øjet rækker, men nogle få gange om året bliver den omdannet til dette kæmpemæssige spejl. Det sker ikke så tit, men når det sker, får stedet et helt anderledes men ikke mindre fascinerende præg.

Bonus info: Salar de Uyuni er lige så stor som Sjælland og lidt til - så der er oplevelser til mange dage og uger her!

Læs mere om rejser til Bolivia og saltørkenen.

2. Antelope Canyon i Arizona, USA

I denne smalle og dybe kløft i den nordlige del af staten Arizona, kan du opleve disse smukke formationer dannet af vand. Det tager cirka fire timer at køre hertil fra Las Vegas og cirka to timer fra Zion National Park - og det er hele køreturen værd. 

Læs mere om rejser til US of the A her. 

3. Dead Valley (DeadVlei) i Namibia, Afrika

Dead Valley i Namibia, også kendt som DeadVlei eller Dooie Vlei, er en af verdens største sandklitter. De døde træer vidner om, at der engang var vand til at de kunne vokse og er resterne fra det der engang var skov. Man mener at træerne er mindst 900 år gamle (hvis blot træer kunne tale!) og grunden til at de ikke forsvinder, er pga. den hårde tørke. Træerne er nu sorte pga. solen. Et helt igennem fantastisk naturfænomen.  

Et godt råd med på vejen: Husk din hat, solbriller og en masse vand!

Læs om vores rejser til Afrika og Namibia her.

4. Zhangye Danxia Landform i Gansu, Kina

De vilde farver i Zhangye Danxia geologiske park i Gansu provinsen i Kina, er resultatet af røde sandsten og mineraler der har udviklet sig de sidste 24 millioner år. Området er blevet en populær turistdestination de sidste par år. Der er blevet bygget et par vandrestier så man nemmere kan komme nærmere de smukke regnbuefarver.

Læs mere om rejser og oplevelser i Kina her.

5. Lac Rose (Lake Retba) i Senegal

Lac Rose (eller Lake Retba) i Senegal er mere lyserød end din yndlings jordbærmilkshake. Eksperter siger at den lyserøde farve kommer fra cyanobacteria - en harmløs bakterie der lever i vandet. Lake Retba har derudover også et højt indhold af salt, ligesom Det Døde Hav, hvilket gør at man let flyder i det lyserøde vand - dream come true?

Insider tip: Der er også en lyserød sø i det vestlige Australien - Lake Hillier er navnet!

Læs mere om vores rejser og oplevelser i Senegal her.

6. Grand Prismatic Hot Spring i Yellowstone, Wyoming, USA

De forskellige farver i Yellowstone Hot Springs er opstået af de bakterier der lever i de forskellige temperaturzoner. Nogle forskere mener, at vores liv på jorden startede på denne måde! Grand Prasmatic er den største Hot Spring i USA og den tredjestørste i verden.

Læs mere om rejser og oplevelser i USA her.

7. Yuanyang rismarker i Kina

Yuanyang rismarker i den sydøstlige provins Yunnan provins i Kina ligger fra 140 meter og op til 3000 meter over havets overflade i Ailao bjergene. Rismarkerne ligger kun omkring 50 km fra den vietnamesiske grænse. På trods af dette utroligt smukke scenarie er Yuanyang ikke turistet, primært pga. lokationen og at der ikke er en lufthavn i nærheden. Kun indtil for nylig begyndte man at bygge større veje der kan bringe turister hertil fra Kunming.

Læs mere om rejser og oplevelser i Kina her.

8. Mount Roraima på grænsen mellem Venezuela, Brasilien og Guyana

Mount Roraima, også kendt som Tepuy Roraima, er den højeste del af Pacarima bjergene, og ligger på grænsen mellem Brasilien, Venezuela og Guyana. I dag er Mount Roraima en populær destination blandt backpackere. Selvom ruten for at komme op på plateauet ofte benyttes og er godt markeret, er det alligevel nemt at blive væk på vej mod toppen pga. de tykke skyer der næsten altid omringer bjerget. Næsten alle der bestiger bjerget gør det fra Venezuelas side. 

Læs mere om rejser og oplevelser i Sydamerika her.

9. Plitvice vandfald i Kroatien

Plitvice Lakes National Park, de smukke floder og vandfald i Kroatien, er kendt for de mange forskellige og skiftende farver. Alt afhængig af antallet af mineraler og organismer i vandet samt solens placering på himlen forårsager skift mellem azurblå, grøn, grå og blå. Man kan opleve vandfaldene fra stier der er bygget rundt omkring i nationalparken. Plitvice Lakes National Park ligger i det centrale Kroatien.

Læs mere om vores rejser og oplevelser i Kroatien her.

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.