{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Herkulaneum blev sammen med Pompeii udslettet og begravet, da Vesuv eksploderede i år 79. e.Kr og byen blev ramt af en brændende askesky. Efter askeskyen kom selve lavinen af flydende aske og pimpsten og begravede byen på under 4 min. Massen trængte ind og forseglede alt – huse, værktøj, redskaber, møbler og mennesker. Byen er særdeles godt velbevaret, således er materialer som papyrus, træ og husenes udsmykninger ofte intakt. Størstedelen af byen ligger i dag begravet under 20 m. lava. Kun ca. ¼ af byen er i dag udgravet, bl.a. fordi den resterende del af den antikke by ligger begravet under den moderne by Resina.

Herkulaneum, der var en mindre handelsby end Pompeii, havde ca. 5000 indbyggere. Det var et yndet feriested for romerske rigmænd, som opførte luksuriøse sommerhuse i området. Det udgravede område omfatter ikke byens forum, templer eller teatre. Til gengæld er der en enestående mulighed for at studere den romerske privatbolig hos både rig og fattig.

Turen til Herkulaneum tager ca. 3 timer hver vej.
Bemærk venligst, at der skal betales parkeringsafgift direkte på stedet

Bemærk venligst, at der ved besøg til Pompeji og Herkulaneum altid skal foretages tidsreservation for skolegrupper. Dette koster 10 Euro for gruppen, som betales ved reservationsbekræftelse. Har vi bestilt bus eller guide til jer, så sørger vi naturligvis for at lave tidsreservationen. Er I på egen hånd, så skal I selv sørge for det på www.pompeiisites.org
Prisen er for rundvisning med lokal engelsktalende guide (max. 30 personer).
Busleje inkl. parkering for 24 pers. DKK 9.275,00
Busleje inkl. parkering for 36 pers. DKK 10.105,00
Busleje inkl. parkering for 54 pers. DKK 10.465,00

Tillæg for dansk guide DKK 585,00
Ønsker I at benytte bussen til Vesuv, vil det være forbundet med et tillæg for parkering og kørsel til Vesuv: DKK 685,00
Der skal betales parkering direkte til P-vagten (sidst oplyste parkeringsafgift EUR 15 pr. påbegyndt time).

Turen kan kombineres med tur til Vesuv:

Vulkanen Vesuv er mest kendt for udbruddet i år 79 e. Kr. hvor oldtidsbyerne Pompeii og Herculaneum blev begravet. Udbruddet var så kraftigt, at det sprængte halvdelen af vulkanbjerget væk.

Vesuv er en kegleformet stratovulkan på 1281 m. Det er den eneste aktive vulkan på det europæiske fastland, og den anses for at være en af verdens farligste vulkaner, da området omkring er beboet af ca. 3.000.000 mennesker og dermed er det tættest befolkede, vulkanske område i verden. Vulkanens seneste udbrud fandt sted i 1944, og det anses for meget foruroligende, at den ikke har været i udbrud siden. Magmakammeret, som ligger ca. 15. m. under vulkanbjergets top, er for længst fyldt op med glødende lava og har på nuværende tidspunkt dannet en prop. Det forventes at et fremtidigt udbrud vil arte sig eksplosivt, og Vesuv overvåges derfor af seismologer.

Turen op ad Vesuv er fantastisk – I kører med bus til en holdeplads i ca. 1000 m. højde. Herfra går I det sidste stykke op til krateret (ca. 20 min. gang). Det er spændende at fornemme, hvordan landskabet forandrer sig fra at være grønt og frugtbart til at være goldt og rødt oppe ved krateret.
Ved kraterets rand er der en fantastisk udsigt over hele Napoligolfen.

Der er gratis engelsk- og tysktalende volontørguider på Vesuv, som kan give jer en spændende forklaring.
Besøget med guide tager ca. 20 minutter.

Venligst bemærk at udflugten til Vesuv er med forbehold for bussens størrelse og vejrforholdene den pågældende dag. Kun busser med plads til op til 36 personer kan køre til busholdepladsen ved Vesuv. Bemærk at det er muligt at køre i lokal, italiensk bus fra Herkulaneum/Pompeji til Vesuv t/r i stedet.

8 EURO betales på stedet.
Få et gratis tilbud
406-viator-advance-rome-herkulaneum

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.