{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Pompeji var en ganske almindelig romersk provinsby - en driftig handelsby i det sydlige Italien. Der havde næppe været den store interesse for byen idag, hvis ikke det var for den enkeltstående, skæbnesvangre begivenhed, som indtraf den 24 august år 79 e.Kr., hvor Vulkanen Vesuv gik i udbrud. Pompeii blev i løbet af 24 timer begravet under et 4-5 meter tykt lag af pimpsten og aske og indhyllet i giftige dampe, som var med til at dræbe omkring 5000 af byens 20.000 indbyggere.

I dag giver Pompeii et fantastisk øjebliksbillede af livet i en romersk handelsby. Asken har forseglet byen som en tidskapsel, og ruinerne fortæller derfor deres egen, tavse historie; der er bevarede templer, teatre, badeanlæg, et stort amfiteater,butikker, bordeller, gader, huse og meget mere. Selv datidens graffiti kan læses på murene. Også flere (ca. 2000) af byens borgere er forevigede i deres dødsøjeblik, da askelaget dannede en cementkapsel om dem.

Pompeii giver en god indføring i en romersk provinsbys opbygning og arkitektur, det romerske, politiske liv og datidens erhvervsliv og privatliv. I får et fint indblik i overklassens boligforhold – store villaer og landvillaer (villa dei Misteri) udsmykkede med vægmalerier, mosaikker og mange fontæner (Casa dei Vettii). Der er også bevarede butikker, hvor den mindre bemidlede butiksejer boede sammen med sin familie på andensalen.
Udgravningerne af Pompeii har stået på siden 1748, og de har gradvist ændret karakter fra plyndringer og skattejagt til systematisk frilægning af området.
Flere områder af byen ligger endnu uudgravede. Tanken er, at områderne først skal udgraves, når man har udviklet nye udgravnings- og konserveringsteknikker, som kan bidrage til yderligere oplysninger om katastrofen i år 79 e.Kr.

De fineste eksempler på vægmalerier og mosaikker er fjernet fra husene og er på Nationalmuseet i Napoli sammen med en stor del af de øvrige arkæologiske fund fra Pompeii.

Hvis ikke I ønsker guidet rundvisning, så kører I blot til indgangen ved amfiteatret.

Vi har mulighed for at bestille en rundvisning med enten en lokal dansk- eller engelsktalende guide for jer. Dette anbefales, da det ikke er tilladt selv at guide rundt derinde.

Turen til Pompeii tager ca. 3 timer hver vej.
Bemærk venligst, at der skal betales parkeringsafgift direkte på stedet.

Bemærk venligst, at der ved besøg til Pompeji og Herkulaneum altid skal foretages tidsreservation for skolegrupper. Dette koster 10 Euro for gruppen, som betales ved reservationsbekræftelse. Har vi bestilt bus eller guide til jer, så sørger vi naturligvis for at lave tidsreservationen. Er I på egen hånd, så skal I selv sørge for det på www.pompeiisites.org
Prisen er for rundvisning med lokal engelsktalende guide (max. 30 personer).
Busleje inkl. parkering for 24 pers. DKK 9.275,00
Busleje inkl. parkering for 36 pers. DKK 10.105,00
Busleje inkl. parkering for 54 pers. DKK 10.465,00

Tillæg for dansk guide DKK 585,00
Ønsker I at benytte bussen til Vesuv, vil det være forbundet med et tillæg for parkering og kørsel til Vesuv: DKK 685,00

Turen kan kombineres med tur til Vesuv:

Vulkanen Vesuv er mest kendt for udbruddet i år 79 e. Kr. hvor oldtidsbyerne Pompeii og Herculaneum blev begravet. Udbruddet var så kraftigt, at det sprængte halvdelen af vulkanbjerget væk.

Vesuv er en kegleformet stratovulkan på 1281 m. Det er den eneste aktive vulkan på det europæiske fastland, og den anses for at være en af verdens farligste vulkaner, da området omkring er beboet af ca. 3.000.000 mennesker og dermed er det tættest befolkede, vulkanske område i verden. Vulkanens seneste udbrud fandt sted i 1944, og det anses for meget foruroligende, at den ikke har været i udbrud siden. Magmakammeret, som ligger ca. 15. m. under vulkanbjergets top, er for længst fyldt op med glødende lava og har på nuværende tidspunkt dannet en prop. Det forventes at et fremtidigt udbrud vil arte sig eksplosivt, og Vesuv overvåges derfor af seismologer.

Turen op ad Vesuv er fantastisk – I kører med bus til en holdeplads i ca. 1000 m. højde. Herfra går I det sidste stykke op til krateret (ca. 20 min. gang). Det er spændende at fornemme, hvordan landskabet forandrer sig fra at være grønt og frugtbart til at være goldt og rødt oppe ved krateret.
Ved kraterets rand er der en fantastisk udsigt over hele Napoligolfen.

Der er gratis engelsk- og tysktalende volontørguider på Vesuv, som kan give jer en spændende forklaring.
Besøget med guide tager ca. 1 time.

Venligst bemærk at udflugten til Vesuv er med forbehold for bussens størrelse og vejrforholdene den pågældende dag. Kun busser med plads til op til 36 personer kan køre til busholdepladsen ved Vesuv. Bemærk at det er muligt at køre i lokal, italiensk bus fra Herkulaneum/Pompeji til Vesuv t/r i stedet.
Få et gratis tilbud
402-viator-advance-rome-pompeji

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.