{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Ikke bare var STASI-fængslet Hohenschönhausen top-sikret, det var også top-hemmeligt – det siges faktisk, at STASI-fængslet var en af DDR’s største hemmeligheder. På kort over Østberlin var fængselsområdet ikke markeret, og det var derfor udelukkende STASI-folk der kendte til fængslets beliggenhed.

Selv om Muren for længst er faldet og DDR-dagene er ovre, så er det som om en lille bid af den frygtede Østtyske efterretningstjeneste lever videre i Hohenschönhausen.
I dag fremstår fængslet næsten lige som den dag muren faldt, og I kan se alt fra vandtorturkamre, indrettet i 1950’erne, til det mere moderne ”trafiklyssystem”, som skulle holde fangerne fuldstændig isoleret fra hinanden, samt meget mere.

Det er en stærk bevægende oplevelse at besøge fængslet, hvor I får en rundvisning af en lokal guide, og hører beretninger om isolation, forhør, umenneskelighed og hverdagen i fængslet.

I dag kender vi godt adressen: Genslerstrasse 66
Prisen er pr. gruppe (studerende max. 18 år) for rundvisning med lokal tysk- eller engelsktalende guide.
Få et gratis tilbud
451-uberland-berlin-hohenschonhausen-prison-berlin

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.