{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


De bedste steder at opleve Asiens fantastiske vilde dyreliv

Hjort i Kaziranga National park med en safari jeep i baggrunden

I øjenhøjde med Asiens største naturskatte

Når vi siger safari og vilde dyr, er det nok Afrika, du tænker på. Men vidste du, at Asien har mindst lige så meget at tilbyde? Her finder du ikke kun drillende abekatte, men alt fra løver, tiger, elefanter og bjørne til meget sjældne dyr, du ikke finder andre steder på kloden. I denne blog får du en liste over nationalparker, du ikke må skippe, på din næste tur østpå!

volunteering-asia-thailand-elephant-mom-and-baby-cover
Arbejd frivilligt med vilde dyr - meget mere end det lige ser ud
Vil du gerne arbejde frivilligt med vilde dyr og ikke kun se dem på afstand? Det forstår vi udemærket, og vi har den perfekte løsning til dig. Kom tæt på dyrene og pas alt fra elefanter til at arbejde med orangutanger - vi har nogle fantastiske projekter, hvor du kommer helt tæt på de vilde dyr. Tjek det ud!
Frivilligt arbejde - bevar det vilde dyreliv

Yala Nationalpark - Sri Lanka

På en lille ø som Sri Lanka, forventer du måske ikke at se så mange vilde dyr, men det er bestemt ikke tilfældet i Yala Nationalpark. Her finder du den største koncentration af leoparder i verden, og her er det allerbedste sted at se de majestætiske dyr i deres naturlige omgivelser. Selvfølgelig er der ingen garantier, men det er hvad, der gør det ekstra spændende! Du kommer også tæt på elefanter, dovendyr, sjakaler, krokodiller og masser af fuglearter såsom næsehornsfugle.

Elephant Rock in Yala National Park, Sri Lanka

Kaziranga Nationalpark - Indien

I det nordøstlige Indien beliggende mellem Bangladesh, Kina og Myanmar finder du de mest fantastiske vådområder og skove, fyldt med flora og fauna du kan udforske. Ved flodbredden omkring Brahmaputra floden kan du spotte mange forskellige slags dyr, her mødes elefanter og bøfler, og hvis du er heldig, ser du det Indiske ethornede næsehorn og måske endda delfiner fra Ganges-floden, som bor i vandet i parken.

Rhino at a lake in Kaziranga National Park in India

Gunung Leuser Nationalpark - Sumatra, Indonesien

Også kendt som "Bukit Lawang" (navnet på en af landbyerne på kanten til den gigantiske regnskov), denne nationalpark giver dig rig mulighed for at spotte orangutanger i deres naturlige omgivelser. Sumatra er faktisk et af de bedste steder i verden at se dem i naturen, det andet er på den malaysiske eller den indonesiske del af Borneo. I Gunung Leuser er der masser andre abearter, f.eks. den nuttede Thomas' leaf monkey, elefanter, og hvis du er heldig, en Sumatran tiger. Uanset, er de vilde orangutanger et kæmpe highlight!

Orangutan hanging in a tree on Sumatra, Indonesia

Taman Negara Nationalpark - Malaysia

Glem den hypermoderne hovedstad Kuala Lumpur, hvis du elsker dyr, er Taman Negara nationalpark et kæmpe highlight for dig, når du rejser til Malaysia. Du skal vælge at tage på en guidet tur (privat eller gruppe), da det er et krav for at komme dybt ind i junglen, hvor de mest interessante dyr gemmer sig. Hvis du kun vælger den del af parken du kan udforske på egen hånd kaldet Wildlife HQ, bliver du nok ret skuffet, så vi anbefaler helt sikkert at booke en af de pakker, der tilbyder en tur ind i den inderste jungle med camping overnatning inkluderet. Du kommer til at sove i camps, der er strategisk placeret for optimal wildlife action, både om aftenen og om natten når regnskoven vækkes til live. Du kan forvente at se mange forskellige dyr, f.eks. tigre, elefanter, næsehorn, bøfler, leoparder og Indiske bisoner.

Taman Negara national park in Malaysia in the fog

Kanha Nationalpark - Indien

Grunden til at Indien dukker op 2 gange på denne liste er fordi, at landet er så kæmpestort, og dyrelivet er så forskelligt i den centrale del af Indien sammnlignet med det nordøstlige Indien, som vi har nævnt tidligere. I Kanha Nationalpark finder du en stor koncentration af både indiske leoparder og bengalske tigre. De store katte kan være svære at spotte, men du kan også være heldig at opleve spot sloth bears, barasingha hjorte og dhole (vilde indiske hunde). Fun fact: børneborgen og Disney klassikeren "Jungle Bogen" er delvist baseret på lige netop denne jungle! Vil du følge i Mowglis fodspor?

Tiger crossing a dirt road in Kanha National Park in India

Kardemommebjergene - Cambodja

Kun en delvist fredet nationalpark, men bestemt et sted værd at besøge er Kardemommebjergene i det nordlige Cambodja. Her får du ikke kedelige, klippede bjergtoppe, men i stedet et af verdens mest tætbevoksede og frodige regnskove, som du ikke finder andre steder. Hele junglen er sammenflettet af små og store floder, og det er et perfekt sted at tage på bådsafari og spotte vilde dyr fra flodsiden. Kardemommebjergene er fyldt med asiatiske elefanter, sorte bjørne, malaysiske solbjørne, leoparder, tigre og meget mere.

Tatai river in the Cardamom mountains in Cambodia

Ba Be Nationalpark - Vietnam

Vietnam har mange smukke steder, men Ba Be nationalpartk er et af landets mindre kendte highlights. Langt oppe i den nordlige del af landet, tilgængeligt fra Hanoi, finder du landskaber, skove og grønne områder, som du måske forventer at se i Sydøstasien, bare uden alle de store menneskemængder. Parken har masser af grotter, floder, skove og vandfald. Dyrelivet er også helt fantastisk. Som på billedet nedenfor, kan du opleve sorte bjørne, men også civets - en anden art af slankaber og de helt specielle pangoliner, som ligner de er taget direkte ud af ''Fantastic Beasts And Where To Find Them''. Det her er et sted, du bare ikke MÅ gå glip af!

Two Asiatic black bears having a fight in Ba Be National Park, Vietnam

Vi får dig afsted

Vi håber, du fandt det du søgte, med så mange forskellige lande, økosystemer og vilde dyr er vi sikre på, at der er noget, der fanger din interesse. Uanset om du er til klassisk safari som i Yala Nationalpark eller noget less ordinary og uslebent som Kardemommebjergene, så skal vi nok hjælpe dig. Vil du gerne have skræddersyet din rejse til Asien? Skriv til os og så hjælper vi med at gøre dine rejsedrømme til virkelighed.

SKRIV TIL OS!

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.