{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Hvorfor solorejser er gode for dig (og dit sind)

solo travel south-east Asia | KILROY

Gør dig klar til din solorejse!

Hvorfor skal man rejse alene, og hvorfor er det så godt for dit sind? Lad os tage et kig på en masse fede input fra en af vores rejsekonsulenter i Island, der taler varmt for denne trendy rejsemåde der faktisk er virkelig gavnlig for dig.

Vi kan også tage en snak allerede nu!

travel-planning-using-smartphone-abroad-cover
Tjek vores session ud fra KILROY Travel Festival
Faktisk kan du lytte med lige her, da Benedikt fortalte om hvorfor solorejser er gode for dig og dit sind i forbindelse med KILROY Travel Festival.
Tjek sessionen ud her!

Lad os lige få et overblik over Benedikt fra Islands input

Der findes mange gode grunde til, hvorfor du i hvert fald skal rejse afsted på egen hånd mindst én gang i livet. Her er nogle af dem:

 • Friheden

For det første betyder det at rejse alene at du har den ultimative frihed til at gøre præcis hver der passer dig (inde for lovens grænse selvfølgelig). Hvem her har ikke også prøvet at diskuterer med sin rejsemakker om planer og forskellige meninger om hvordan rejseplanen skal se ud? At rejse alene betyder at du kan gøre lige hvad du vil, når du vil, og det kan både være at planlægge alt på forhånd eller at tage alt spontant og hen ad vejen.

 • Personlig udvikling 

"Rejs ud og find dig selv" er en kliché vi alle har hørt, men hvordan kan du rent faktisk gøre det? Vi burde i faktisk ændre sætningen fra "Rejs ud og find dig selv" til "Rejs ud og opdag din uafhængighed af andre", fordi det er faktisk præcis hvad du gør. Følelsen af at gennemføre din første solorejse er faktisk svær at sammenligne med noget andet. Du vil opdage nye sider af dig selv og din selvtillid vil få et kæmpe boost! For du kan du sagtens!

 • Solorejser er med garanti altid et eventyr

Uanset hvad du laver på en solorejse, vil det føles som at være på eventyr. Du træder ud af din comfort zone, rejser til et sted du aldrig har været før, møder nye mennesker og skaber minder for livet. Ting der måske aldrig ville være sket, hvis du bare var blevet hjemme i hverdagens rutiner.

Betyder det så at alt er fryd og gammen når man rejser solo? Nej, selvfølgelig ikke. Vi vil selvfølgelig ikke lægge skjul at det også kan være andet end positivt hele tiden:

 • Du vil måske føle dig ensom hvis du ikke kan finde ligesindede mennesker der, hvor du er rejst hen.
 • Det kan være lidt dyrt med aktiviteter og hoteller der som oftest er til mere end én person.
 • Du kommer til at sige farvel til mange. Man møder en masse spændende mennesker, men du skal detsværre også sige farvel til mange fordi de eller du rejser videre.

Solorejser er gode for dig (og dit sind)

Vi har allerede vendt den personlige udvikling, men fordi det er så bredt, glemmer folk det ofte lidt i forhold til det at rejse. Derfor er der her nogle eksempler på, hvorfor solorejser er så gode for dit sind og din personlige udvikling:

 • Kom i kontakt med forskellige nationaliteter: At møde nye mennesker fra forskellige steder i verden vil give dig en fornemmelse af folks forskellige mindsets, hvordan de forholder sig til livet osv. Det vil også føre til at du måske tænker mere over der hvor du kommer fra og hvordan du ser på verden.
 • Selvrefleksion: Når du rejser på egen hånd, finder du virkelig svar på spørgsmål som "hvad kan jeg virkelig godt lide at lave", "hvilke typer personer kan jeg lide at hænge ud med", "hvilke omgivelser gør mig mest glad" og så videre. Svarene på spørgsmålene bliver også hos dig selv når du er hjemme igen.
 • Sociale skills: Som solorejsende vil folk også være mere tilbøjelige til at falde i snak med dig. Det er en perfekt måde at øve dig i dine sociale skills og komme ud af din skal. 

planning-map-pins-usa-cover
Brug for hjælp til at planlægge?
Hos KILROY er vi ikke kun erfarne rejsende, også erfarne rejseplanlæggere. Har du brug for hjælp til at planlægge din kommende solorejse? Tjek vores sektion for hvordan du skal starte, hvad du bør overveje og meget mere.
Få inspiration til din planlægning

Tips til nye solorejsende

Er det første gang du skal rejse solo? Så må du være en smule nervøs og måske har du tonsvis af spørgsmål? Her er nogle tips til solorejsende, der skal afsted for første gang:

 • Forberedelse er nøglen: Hvis du skal rejse alene for første gang, er det en god idé at være tilpas forberedt. Få en idé om hvilket sted du rejser til, hvordan det er lettest at komme rundt med offentlig transport. Research på steder du bør undgå, og vær opmærksom på om dit fly lander i dagstimerne og ikke midt om natten... bare lige for en sikkerheds skyld.
 • Overnat på hostel: Måske ikke lige så luksuriøst, men hvis du rejser på egen hånd, er det en fin og budgetvenlig løsning. Hostels er billige, men vigtigst af alt er de et hub for andre solorejsende. Mange bor på hostel alene af den grund at de kan møde nye mennesker! Så hvis du ikke vil bruge alt for meget tid alene, er det helt klart en fordel at bo på hostel. 
 • Lad vær med at planlægge alt på forhånd: Planlæg nogle af dine aktiviteter på forhånd men husk også at mix det med fritid, så du har fleksibiliteten til at være impulsiv med de folk, du møder på din vej.
 • Lad vær med kun at gemme alt på din telefon: Der kan ske mange uheldige ting med en telefon, så vær hellere forberedt på a at du kan klare dig uden den også. Hav nogle ting printet ud eller skrevet ned fysisk, så du stadig har det tilgængeligt hvis du skulle være uheldig.

Er det sikkert at rejse solo?

Det her må være et af de spørgsmål, vi får allermest, og det afhænger faktisk af mange ting. Nogle steder er selvfølgelig mere usikre end andre. Her er research dit vigtigste værktøj! Du kan altid tjekke op på de forskellige ambassaders hjemmesider og måske endda kigge på Udenrigsministeriets hjemmeside for at blive klogere på tips og tricks til at rejse i de steder, du har på listen. 

Men vigtigst af alt, så skal du ikke putte dig selv i situationer der kan være farlige og hvor du ikke kender dine omgivelser. Vær altid opmærksom på hvor du er, og hvordan din mavefornemmelse er. Husk dog på at de fleste mennesker selvfølgelig er gode, men der findes bare nogle rådne æbler iblandt som måske vil udnytte din situation, og derfor er det vigtigt med din research. Det skader dog heller ikke at spørge den lokale befolkning til råds, hvis du er i tvivl.  

Er solorejser sikkert for kvinder?

Desværre skal kvinder altid være lidt ekstra forsigtige, når de rejser alene. Heldigvis er det noget alle er meget opmærksomme på og mange forbehold er taget for at imødekomme det og øge sikkerheden, så kvinder trygt kan rejse afsted på egen hånd. Her er blot nogle eksempler:

 • Facebook-grupper kun for kvinder: Tjek online communities ud. Der findes tonsvis af forums, hvor der deles ud af tips til hvor man skal rejse hen, hvad man bør undgå og meget mere.
 • Dorms på hostels kun for kvinder: Vil du ikke sove blandt al den testosteron (eller snorken)? Mange hostels har dorms der er fprbeholdt kvinder. 
 • Tag på organiserede ture og undgå at ende i en situation du ikke ville ønske du stod alene i.
 • Vær opmærksom om natten når du går på en date eller tager ud. Det føles dumt stadig at skulle skrive det her i det 21. århundrede, men sådan er det desværre. Hav altid et nummer du hurtigt kan ringe til, så du kan få hjælp, hvis det er nødvendigt (receptionen hvor du overnatter, ambassaden el.lign.).
 • Forberedelse! Vi har sagt det før, men tjek altid op på hvor dit hostel eller hotel ligger, tjek rejsetiderne, og dine omgivelser. 

Backpack Patches Flags
Hvor skal du rejse hen?
Foruden listen af fede destinationer for solorejsende, kan du også tjekke vores rejseforslag ud for at blive inspireret til, hvordan du skal sammensætte dit næste eventyr.
Tjek rejseforslagene ud her!

Hvor skal man rejse hen? Where to Go as a Solo Traveller?

Det ultimative spørgsmål er helt sikkert også, hvor er det ideelt at rejse hen som solorejsende?

 • Australien og New Zealand: Kendt af alle backpackers og helt sikkert også solorejsende. Mange unge rejser hertil, så du vil helt sikkert møde ligesindede.
 • Balkan-regionen: For førstegangsrejsende er Balkan-regionen tæt på dine velkendte rammer, men samtidig også fuld af eventy. Det er en oplagt måde at se mange lande på på kortere tid, og er også populært for mange backpackere fordi det er budgetvenligt.
 • Island: Et af de mere sikre rejsemål er helt klart den smukke ø fuld af eventyr! 
 • Costa Rica: Perlen i Mellemamerika, der er manges favorit på disse kanter. Der er så mange muligheder, og med mottoet Pura Vida kan du ikke gå helt galt.
 • Peru: En anden populær destination blandt backpackere. Det er et sted med en masse muligheder for at møde ligesindede, og hey... hvem vil ikke opleve Machu Picchu?

Lad os lige slutte af med nogle FAQs

Hvordan overtaler man sine forældre til at man bør rejse afsted på sin første solorejse? 

- Hvis dem at du har styr på det, og overvæld dem med dine planer. Det beviser også at du er moden og at du har gjort dine overvejelser over for det eventyr, der venter dig. Det er en god idé at tage dem med herind forbi til et møde, så de også kan høre mere om planerne og stille spørgsmål til os. Vi bakker dig selvfølgelig op!

Jeg vil gerne afsted på min første solorejse. Ville I anbefale at prøve det af i en måneds tid eller at have en åben billet? Og anbefaler I at man planlægger alt på forhånd eller tager det on the fly?

- Det kommer virkelig an på din personlighed. Hvis du godt kan lide at planlægge, skal du det. Hvis du elsker det spontante, skal du det. Åbne billetter er altid en god idé så du ikke er fanget i et stramt program uden plads til spontanitet.

Hvordan kommunikerer du med folk, når I ikke forstår hinandens sprog eller kan tale engelsk sammen?

- Hvis du har en telefon med dig, er det en god idé at købe et lokalt simkort, så du kan bruge apps til at oversætte fra dansk til det sprog de nu engang taler. Hvis ikke det er en mulighed, kan du altid bruge kropssprog, fagter med hænderne eller et anerkendende smil.

Hvordan planlægger du mens du rejser? Bruger du computerne på de forskellige hostels, tager du selv laptop med eller bruger du din telefon? 

- Planlæg altid de store ting på forhånd såsom større ture, campers og måske enkelte overnatningssteder. Hostels og mindre ture kan du altid klare et par dage i forvejen, når du er der. Det er en god idé bare at bruge sin telefon, fordi en computer fylder for meget i din backpack; og det bliver ofte bare endnu en ting at bekymre sig om.

Hvordan kommer du i kontakt med andre rejsende? 

- Vær lidt på forkant og hav måske allerede fundet nogle online communities, hvor andre rejsende finder hinanden. Her er Facebook et godt værktøj, men der findes også dedikerede forums og websites til den slags. Og så selvfølgelig hostels... Det er bare en helt genial måde at møde andre rejsende på!

Er det en god idé at rejse solo på interrail?

- Ja bestemt! Det er en virkelig god idé. Hold dig ikke tilbage, du skal bare springe ud i det!

 

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.