{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 af verdens mest afsidesliggende steder

nauru-micronesia-beach-view

Vil du opleve nogle af verdens skjulte skatte?

Så læs videre her, for vi har samlet 10 destinationer, der ligger laaaaangt væk fra alt. Det er nogen af de mest afsidesliggende destinationer i verden, så du skal være frisk på lidt af et eventyr, hvis du skal på besøg.

1. Pitcairn Island

Pitcairn Island ligger langt ude på havet. Nærmere bestemt i Stillehavet, ca. midt mellem New Zealand og Peru. Øens samlede 56 indbyggere er alle efterkommere af en gruppe sømænd, som begik mytteri på skibet HMS Bounty i 1789. Øen er åben for besøgende turister, men det er ikke nemt at komme hertil. Først er du nødt til at rejse til Tahiti, før du hopper på et lokalfly til Magareva (flyet afgår 1 gang/ugen). Herfra skal du med båd til Rikitea, hvorfra fragtbåden Claymore II sejler en gang hver 3. måned. Efter 32 timers bådtur herfra ankommer du til Pitcairn Island. God tur!

2.  Tristan da Cunha

Tristan da Cunha er en ø-gruppe som består af de fire øer Tristan da Cunha, Nightingale, Inaccessible og Gough Island. De to sidstnævnte er blevet optaget på UNESCO's verdensarvsliste på grund af de vilde landskaber og spektakulære havklipper. Øerne er en del af Storbritannien, noget man ikke bliver overrasket over, når man hører navnet på hovedstaden: Edinburgh of the Seven Seas.

At komme til Tristan de Cunha er lidt enklere end Pitcairn Islands. Flyv til Cape Town, og hop ombord på et af de skibe, der sejler forbi et par gange om året. Nå ja, og sejlturen tager 5-6 dage.

3. Grise Fiord

Ja, det officielle engelske navn for denne canadiske inuitlandsby er Grise Fiord! Det er en lille inuitlandsby (100 indbyggere) som ligger på Ellesmere Island (som ligger i enden af Nansen Sound), og er Canadas nordligste permanente bosættelse. Som du sikkert kan tyde fra navnet, har der altså været folk med skandinavisk baggrund inde omkring navngivningen. Grise Fiord blev nemlig navngivet af Otto Sverdrup, som syntes at hvalrossene i området lød som grise. Bedøm selv her!

4. Påskeøen

Fordi man hører så meget om Påskeøen, er der mange som ikke er helt klar over, hvor afsidesliggende denne ø faktisk er. Påskeøens nærmest befolkede nabo er nemlig nr. 1 på listen, selveste Pitcairns Island, som ligger hele 2075 kilometer fra Påskeøen. Nærmeste fastland er Chile, som ligger 3512 kilometer derfra.

Når først du kommer frem er det dog den lange rejse værd, og du får mulighed for at se de enorme Moai-statuer med egne øjne. Det er et meget imponerende syn!

5. Kerguelen

Kerguelen, også kendt som Desolation Islands, i Det Indiske Ocean ligger ligeledes meget langt væk! Nærmeste nabo ligger 450 kilometer derfra, og er den ubeboede ø-gruppe med Heard Island og McDonald Islands. Du skal rejse hele 3300 kilometer for at komme til nærmeste befolkede sted. Her bor primært dyr som pingviner og sæler, lige så vel som et håndfuld franske soldater og forskere, der er her i kortere intervaller.

6. Nauru

Nauru er verdens mindst besøgte land, og er en lillebitte ø kendt under det passende navn "Pleasant Island". Med kun 160 besøgende om året er der gode chancer for, at du får oplevet et lille ø-paradis uden at være omringet af andre turister. Det er verdens mindst republik, men der er alligevel masser at tage sig til her. Du kan snorkle, bade, slappe af eller se australsk fodbold med de lokale.

7. Macquarie Island

Macquarie Island ligger mellem New Zealand og Antarktis, og er befolket af forskere, som bemander den australske base på øen. Forskerne udgør kun et mindretal, for det som gør denne ø så cool, er at den under ynglesæsonen huser hele verdens population af hvdikindede pingviner. I "højsæsonen" indebærer det, at der befinder sig næsten 2 millioner pingiver på øen!

8. Kiribati

Ø-staten Kiribati ligger i Stillehavet, tæt på ækvator, og består af i alt 32 atoller spredt over 3.500.000 km². Ø-riget ligger intet mindre end en 5-timers flytur fra Hawaii, og ligger dermed langt ude på havet. Kiribati blev tidligere delt i to af datolinjen, noget som indebar at det altid var to forskellige dage på ø-riget. Dette blev dog ændret i 1995, da hele Kiribati blev trukket øst for datolinjen. Landet kan i dag skilte med titlen: Verdens mest vestlige land!

9. Kaffeklubben Ø

Endnu et eksempel på en skandinav, som har været på tur og fundet på et sjovt navn. Denne ø ligger helt på nord-spidsen af Grønland, og er jordens nordligste landområde. Øen er altså opkaldt efter en kaffeklub, nærmere bestemt kaffeklubben på Mineralogisk Museum i København. Øen er ikke beboet, så har du lyst til at møde folk, bør du heller rejse til Ittoqqortoormiit - den mest afsidesliggende bosættelse på Grønland. 

10. Socotra

Øen og ø-gruppen Socotra er en del af Yemen, og ligger 240 kilometer øst for Afrikas horn. Socotra bliver ofte beskrevet som "the most alien-looking place on Earth", og en tredjedel af ø-gruppens planter og dyr er endemiske for Socotra, hvilket betyder, at de ikke findes noget andet sted på jorden. Her kan du blandt andet opleve mærkelige træer med tilsvarende mærkelige navne, som f. eks. "Dragon's Blood Tree" og "Cucumber Tree". 

Vil du også rejse off the beaten track, sådan for alvor?

Skriv til os og hør mere!

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.