God globetrotterviden - Tømmermændskur fra 13 lande!
Det er søndag morgen, og du har tømmermænd. Ja, sådan kan det jo gå, når der er happy hour på tequila shots. Heldigvis har du helt styr på, hvordan du kommer dem til livs. Eller, det har du i hvert fald efter du har læst denne artikel. Og som den globetrotter du selvfølgelig er, så har du også kuren mod tømmermændene fra 13 forskellige lande, hvis nu vennerne spørger, hvordan du formår at være frisk klokken 11 om formiddagen.
Du skal i hvert fald ikke komme bagefter og sige, at du ikke vidste, hvordan du skulle overkomme de grumme tømmermænd efter en våd aften i Mexico, Indonesien eller Ecuador. Her får du de lokale tømmermændstips fra hele verden. Leveret mere eller mindre som "Plug'n'play" til din næste rejse!
1. England - Full English Breakfast
Vi kender den alle. Bacon, pølser, baked beans, æg og ristet toastbrød. Så er vi kørende, UK-style!
2. Peru - Leche de Tigre
Også bedre kendt som Tigermælk i Peru. Navnet kommer af farven på drikken, som består af limejuice, koriander, hvidløg, løg, chili, salt, peber og sidst, men ikke mindst, fisk. Drikken bliver i øvrigt også betragtet som et seksuelt stimulerende virkemiddel. Måske du kan slå to fluer med ét smæk?
3. Mexico - Menudo
Mexicanerne er pjattede med Menudo, der er en suppe bestående af den spiselige del af slagteaffaldet fra en kos mavesæk. Tilføj chili, og du har en tømmermændskur på disse breddegrader. Velbekomme...
4. Italien - Espresso
Italienerne er, gastronomisk, et simpelt folkefærd, og tømmermændskuren er da også til at overskue. Et eller flere espressoshots, hjælper angiveligt ved at udvide dine blodkar, og som en konsekvens heraf, forsvinder hovedpinen hurtigere.
5. Canada - Poutine
Hvis du er til en god greasy tømmermændsret, så skal du drikke dig fuld i Canada. Her får du serveret Poutine, som primært består af dine basale behov dagen derpå: Fedt og salt, kamoufleret som Pommes Frites med lidt let brun sovs og ostemasse hen over.
6. Ecuador - Oregano-te
Det lyder kedeligt, og det er det også. Men i Ecuador mener man, at det hjælper på maven at drikke kogende vand med oreganoblade i. Jeg tror, jeg napper den canadiske udgave i stedet.
7. Japan - Umebushi
Hvis du er på jagt efter en universal-kur, så er Umebushi svaret. Denne sure blomme, der bliver serveret i Japan, hjælper angiveligt på fordøjningen, din leverfunktion og forhindrer, at du får kvalme. Ikke dårligt af en lille frugt.
8. Mongoliet - En Mongolian Mary
Lørdag stod den måske på Bloody Mary? Søndag står den så på Mongolian Mary, hvis du befinder dig i Mongoliet. Hvad er det, spørger du så nok? Nå, det er såmænd bare tomatjuice med syltede fåreøjne. Yummy...
9. Indonesien - Kayatoast
Denne morgenmadsklassiker i Indonesien er et sikkert hit de dage, hvor du knap kan komme ud af sengen. Får du alligevel forvildet dig ud, kan du gøre som de lokale, og nappe en toast med kokosnødde-syltetøj. Det lyder faktisk som noget, man burde prøve.
10. Sydafrika - Strudseomelet
I Sydafrika får du tømmermændshjælp hos strudsen. Du skal bruge et strudseæg, salt, peber, persille og smør, og voilá, så har du ét styks tømmermændskur.
11. Bangladesh - Kokosnøddevand
Ligesom i Indonesien, har man i Bangladesh fundet ud af, at vejen til en genoprettet mavesæk sker ved hjælp af kokosnødden. I Bangladesh holder man den dog endnu simplere, og nøjes med at drikke saften fra frugten. Saften er hydrerende, og indeholder både antioxidanter og magnesium.
12. Thailand - Pad Kee Mao
Din første indskydelse var nok at lægge vejen forbi den nærmeste McDonald's, når du har tømmermænd i Thailand - men det er for de uvidende. Og du er jo ikke uviden. Næh, hvis du vil have bugt med tømmermændene på ægte thai-manér, så bestiller du Pad Kee Mao, også kendt som fordrukne nudler. Retten indeholder nudler (sjovt nok), soyasovs, fiskesovs, hvidløg, bønnespirer, en form for kød og diverse sæsonbaserede kryderrier. Haps! Lyder som en ret, man kunne spise hver dag!
13. Danmark - En reparationsbajer
Vi er ikke særlig opfindsomme i Danmark. Den bedste tømmermændskur er typisk en reparationsbajer. Man skal jo rejse sig ved det træ, man er væltet, lyder det.