{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Ukendte destinationer du skal besøge

tokyo-japan-alley-women-walking-cover

Gør dig klar til at blive inspireret til dine fremtidige eventyr mod det ukendte!

I en verden hvor vi på mange måder er forbundet, er det næsten umuligt at finde en destination, der ikke allerede er berørt af turisme og samtidig unik og lokal. Vi giver dig den ultimative liste af uudforskede destinationer til alle eventyrlystne, der søger at rejse off the beaten track. Fordi drømmer vi ikke alle sammen om at rejse til destinationer, der fortsat har mange uudforskede afkroge? Vi gør i hvert fald!

Et vigtigt tip, der gælder for alle destinationerne i det følgende er, at når man rejser off the beaten track, så kræver det ofte en øget fleksibilitet og et åbent sind over for ændringer i planer. Men det er jo også charmen ved at udforske ukendte destinationer.

Allerede inspireret? Lad os tage en snak!

1. Europa

Europa er et anbefalelsesværdigt område at udforske, og der findes rent faktisk stadig en masse fede steder, der endnu ikke er overrendt af turister. Vi har her fremhævet to arktiske steder, der virkelig inviterer til eventyr og off the beaten oplevelser uden at skulle rejse virkelig langt efter dem.

Island

Vi kender måske alle de store højdepunkter i the Golden Circle i Island med vandfald, geotermiske områder og varme kilder, men der findes i den grad også andre fantastiske oplevelser, du kan føje til listen. Hvis du har lidt mere tid på hånden når du besøger Island, vil du virkelig få mulighed for at tage på opdagelse i det ukendte - særligt hvis du vælger at tage på road trip hele vejen rundt om Island. Med et road trip får du mulighed for at se variationerne i landskabet, der ændrer sig rundt om hvert hjørne hvor du ikke bliver forstyrret af hverken noget eller nogen. Med det rette udstyr får du virkelig mulighed for at gå off the beaten track.

Svalbard

Forestil dig at tage til en destination, hvor solen ikke står op i fem måneder om året. Ja, det er faktisk en fact om Svalbard. Området er absolut værd at opleve, hvis du vil opleve det vilde dyreliv og den rå natur. Men husk at overveje hvilken sæson, du rejser hertil, da der praktisk talt ikke er dagslys om vinteren. Men hvis du til gengæld besøger Svalbard i vinterhalvåret, er dine chancer for at opleve nordlys større!

2. Asien

Tæt på ækvator har vi valgt at fremhæve to fantastiske destinationer i Asien.

Myanmar

Myanmar, også kendt som Burma, åbnede om for turisme for nogle få år tilbage, og det giver en helt vibe af det helt originale og uudforskede land, der er meget tro mon sine rødder. Hvis du planlægger at besøge mere end én destination i Sydøstasien, så vil vi helt sikkert anbefale at Myanmar er det sidste stop på din tur, fordi det helt sikkert rummer de forestillinger du har om hvad ægte asiatisk historie og kultur favner frem for de mere turistede destinationer i samme område. Lokalbefolkningen er meget religiøse og du vil opleve mange buddhistiske templer, men det er så meget mere end det. Vi anbefaler at du tager til den sydlige del af Myanmar, hvor du kan sejle i kajak og opleve nogle at de mest ukendte strande i verden. Du kunne endda være så heldig at spotte fodaftryk fra de vilde tigre. Du skal dog huske på, at det er lidt mere vanskeligt at komme til Myanmar end man lige forestiller dig, men så igen; det er jo charmen ved at rejse off the beaten track.

Filippinerne

Filippierne består af tusindvis af små øer, hvor nogle er lette at tilgå mens andre er noget sværere og dermed også langt mindre turistede. På de større øer vil du helt sikkert være omringet af andre backpackere, hvilket jo også er mega fedt, men på de mindre øer venter der dig nogle helt fantastiske oplevelser off the beaten track. Det er et supergodt alternativ til Myanmar, hvis du endnu ikke er helt klar på at rejse mod det helt ukendte endnu. Det kunne til gengæld være en god måde at kickstarte et længere eventyr på.

3. Oceanien

Når du rejser mod Stillehavsøerne i Oceanien, er selve rejsen en oplevelse i sig selv, men vi kan ikke understrege nok, at det er hele rejsen værd!

Samoa

Samoa er en fantastisk polynesisk ø, der hører sammen med andre øer, fx også den velkendte Fiji. Vi har valgt at fremhæve Samoa, fordi det er mindre besøgt og ikke nævnes så ofte, hvilket derfor passer pefekt ind under den her kategori. Samoa består at to øer med fantastiske strande, som ikke er ligeså tilgængelige som på andre øer i Stillehavet. Vi anbefaler at man lejer en bil og tager på opdagelse på egen hånd, for det er endda muligt at tage bilen med på færgen mellen øerne. Alt i alt en fantastisk tropisk destination.

Mikronesien

Destinationen er et alternativt til Samoa fordi det er mere backpacker-venligt og ikke nær så ukendt som Samoa selvom det dog stadig er off the beaten track. Mikronesien består af en masse små øer og vi vil helt bestemt anbefale at tage en båd og sejle rundt mellem øerne for at få en fed helhedsoplevelse.

4. Sydamerika

Patagonien

Patagonien er et virkelig smukt område i den sydlige del af Sydamerika som deles mellem Chile og Argentina - også kendt som enhver hiker's paradis. Det bedste tidspunkt at besøge området på er i deres sommer, hvilket på vores breddegrader er mellem oktober og marts. Du får helt sikkert én på opleveren hvis du er til store gletchere, åbne bjerglandskaber og i det hele taget bare rå natur. Du kan enten tage afsted med en gruppe eller leje en bil på egen hånd og tage på vandreture (erfaring med hiking er dog en meget stor fordel her). Hvis du ønsker det mere organiseret, findes der også mange forskellige muligheder for det.

Antarktis

Alle drømmer om at rejse til Antarktis, ikke? Det er det syvende kontinent, som mange har på sin bucket list i mange år og måske endda forevigt uden nogensinde at få det oplevet. Men vi vil virkelig gerne støtte jer i planlægningen af et eventyr dertil i hvert fald én gang i livet. Antarktis er lidt som at tage gletcherne, bjergene og landskabet fra Patagonien og skalere det op med 10 (og måske endda mere). Faktisk er det ret svært at sætte ord på, og det er præcis derfor du er nødt til selv at opleve det. At komme dertil skal også planlægges på forhånd eftersom det er en ekspeditionscruise på +10 dage fra Sydamerika til Antarktis og tilbage igen.

5. Latinamerika

Latinamerika er helt sikkert et af de eksotiske steder i verden tæt på ækvator, der giver en fed følelse af latinske og carribiske vibes.

Cuba

Cuba er et af de lidt mere tricky destinationer du kan besøge og udforske, og det kræver en lille smule mere planlægning på forhånd. Vi ville helt bestemt anbefale at du lejer en bil eller arrangerer privattransport, når du rejser i Cuba fordi så er du garanteret, at du kommer fra A til B. Husk dog at mange af de lokale i Cuba ikke selv har råd til en bil, hvilket betyder at vejene måske ikke er ligeså velbevarede men til gengæld har du vejene mere eller mindre for dig selv. Hvis du skal off the beaten track i Cuba, vil vi helt klart anbefale at tage ud af de større byer og mod nationalparkerne og deres vilde dyreliv.

Colombia

Colombia er virkelig en af vores favoritter i Sydamerika fordi det er et perfekt mix a virkelig venlige lokale og smukke steder at besøge. Faktisk er alt det gode samlet lige her til trods for at Colombia til tider stadig kæmper med deres omdømme grundet deres historie. Men det skal bestemt ikke skræmme dig væk, tværimod. Du vil møde et imødekommende folkefærd og en masse ukendte områder, der er værd af besøge!

 

Lad os starte planlægningen 

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.