{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


5 græske øer du ikke har hørt om før nu

græske øer

Du får helt sikkert lyst til at besøge disse græske øer til sommer

En af de mest eksotiske destinationer, der ikke er langt fra hjem, er Grækenland. Skønne hvide byer, fantastiske strande og lækkert mad er blot nogle af de mange ting, der gør Grækenland så populær. Men vi kan også sagtens forstå dig, når du siger, at du ikke orker de der all-inclusive hoteller, hvor du møder en af din mors veninder hjemmefra. Faktisk består Grækenland af over 6.000 øer, så hvorfor gå efter de mest oplagte? Vi har her samlet 5 smukke øer, der stadig ikke er fundet af turister fra nær og fjern. Tag et kig på dem, og start planlægningen af din næste rejse dertil.

Færgebillet til øhop
Er øhop i Grækenland højt på din bucketlist? Med vores færgebillet kan du øhoppe til dine favoritsteder i Grækenland på samme billet.
Tjek færgebilletten ud her

1. Milos, Kykladerne

Milos er den vestligste ø i Kykladerne. Den er formet som en hestesko, hvilket giver en kyststrækning på hele 120 km. Vilkanøen er rig på jord og mineraler, hvilket også betyder at turisme ikke er den største aktivitet på øen. Du kan stadig finde aktive miner, hvor de trækker mineralerne ud. Milos er også kendt som den farverige ø, fordi havet med sin fantastiske blå farve står i stærk kontrast til de hvide, lyserøde og røde klipper.

Tænker du mon på, hvad du kan foretage dig på øen? Med over 70 strande kan du mange forskellige hver eneste dag under dit ophold. Og når du er færdig med at hygge dig på strandene, kan du besøge et af de spændende museer, nyde et græsk måltid på en restaurant eller deltage i en af de kulturfestivaller, der finder sted hver sommer (hold øje med flyers i de lokale butikker). 

Hvordan kommer du dertil? Tag færgen fra Piræus, Kreta eller andre øer i Kykladerne.

Milos

2. Karpathos, Dodekanesisk

Græsk historie, kultur og natur kommer virkelig til sin ret på denne ø i den dodekanesiske øgruppe. Denne bjergrige ø har mange billedskønne byer, hvor du kan få smagt på den græske kultur og det græske køkken ikke mindst. På den lokale ret "Mikarounes" - en pastaret der oftest serveres med fritterede løg eller den lokale fisk "Skaros". Turister er så småt begyndt at finde Karpathos, så du må hellere komme afsted inden den for alvor opdages!

Der er mange forskellige steder på Karpathos, hvor du kan overnatte, fx Karpathos by (også kaldet Pigadia), Amopi, Arkassa og Lefkos. Der er også mange fede aktiviteter på øen. Tag  på vandretur på en af de mange ruter, der tager dig forbi hemmelige grotter og kirker på klippeskråningen. Eller tag forbi byen Olympos, der er på UNESCOs verdensarvsliste, hvor folket stadig ifører sig deres traditionelle tøj. Vil du have stranden helt for dig selv? Så anbefaler vi, at du tager til den sydlige del af øen og besøger stranden Afiartis en Diakofit. 

Hvordan kommer du dertil? Du kan enten flyve eller tage færgen fra Kreta, Rhodos eller Kassos.

Karpathos

3. Amorgos, Kykladerne

Amorgos er ikke en klassisk ø, men har nogle ret stejle klipper og bjerge, hvilket gør at øen er helt perfekt til vandreture. Der er i alt 7 vandreruter markeret på et kort, hvilket inviterer til en fantastisk udsigt og natur på vejen. Det er helt klart også et must at besøge klostret Panagia Chozoviotissa, også kaldet trappeklostret.

Byen, Chora, er et godt bud på, hvor du skal bo, hvis du vil udforske Amorgos. Her kan du slentre gennem gaderne og nyde en vibrerende by i aftentimerne. Du kan også overveje at besøge steder som Aegiali og Katapola. Disse byer har både en havn og turistattraktioner som fx en boulevard med restauranter og butikker.

Hvordan kommer du dertil? Tag færgen fra Piræus, Naxos eller andre øer i Kykladerne.

Amorgos

4. Lipsi, Dodekanesisk

Tag det stille og roligt er mottoet på Lipsi-øen. Ingen har travlt. Indbyggerne nyder de solrige dage med en kaffe på havnen og starter altid aftenen med et glas ouzo. Efter et par dage vil du også have lært den venlige befolkning at kende. De lokale bor nemlig i Lipsi byen. Faktisk er det den eneste by med beboere og det er også her, du finder alle turistattraktionerne.

Nyd de simple dage på øen mens du bor på et af de små hoteller. Den bedste måde at udforske Lipsi på er ved at gå. Du kan vandre til kirken Kimisi tis Theotokou eller templet Ano Kimisi. Der findes mange forskellige strande på øen, men der er helt sikker to, du i hvert fald skal besøge. Disse er Platys Gialos og Tiganakia. Nyd de hvide sandstrande og det krystalklare vand. Et alternativ kunne også være, at gå til den anden side af øen og besøg en af de mere isolerede strande. Du kan også smage på de lokale vine på Lipsis egen vingård, der åbnede i 2013.

Hvordan kommer du hertil? Tag færgen fra Kos eller Samos.

Lipsi

5. Alonissos, Sporaderne

Når du tager på øhop rundt i Sporaderne, så må du ikke misse denne ø! Faktisk har øen et af de bedste dykkerspots i hele Grækenland, og du kan også opleve en masse dyreliv fx delfiner, sæler og fugle. Du kan fx tage til dykkerspots som Steni Vala eller blive guidet i "the Marine Park". 

Den gamle hovedstad på øen er også blevet et historisk monument efter jordskælvet, der ramte øen tilbage i 1965, og det er helt klart et besøg værd. Agios Dimitrios og Chrysi Milia er to smukke strande på øen, der er helt perfekte til en afslappende eftermiddag. Hvis du har tid til overs kan du tage vorbi øerne Psathoura og Gioura. På Gioura finder du en helt særlig type vilde geder og en grotte med stalaktitter og stalagmitter. Tæt på Psathoura kan du være så heldig at spotte Middelhavets munkesæl.

Hvordan kommer du hertil? Tag færgen fra Volos, Skiathos eller Skopelos.

alonissos

Med færgebilletten kan du hoppe mellem en lang række af de græske øer - inkl. dem, vi lige har nævnt ovenfor. Lad os hjælpe dig med at sætte en fed rute sammen!

Start planlægningen nu

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.